Jó lenne, a helyükben lenni? Tippek a sikeres társkereséshez.Az elmúlt hetekben többször foglalkoztunk a társkereséssel asztrológia-specifikusan inspiráló mondatokkal illetőleg önkorlátozó mondatokkal, most folytatjuk a társkeresés-témát, egy picit más szempontból szemlélve. Minden csillagjegy szülöttének ajánlom! 🙂

Három nagyon is magától értetődő kérdés köré rendeztem a gondolataimat: kit keresel, hol keresd és miért keresed. Nem vagyok benne biztos, hogy ezeket a kérdéseket felteszed -és meg is válaszolod- magadnak, mielőtt párvadászatra indulsz. Nos, lehet hogy ez eddig így volt, és az is valószínű, hogy itt keresendő a párkeresési kudarcod egyik oka, ki fog derülni, hogy miért.

 # 1. Kit is keresel?

„Hát Társat, a Nagy Ő-t, ugyan ki mást!? Akivel hosszú ideig boldog kapcsolatban élhetek!” Igen, ez idáig egyértelmű is, de vajon feltetted-e már magadnak a kérdést, hogy honnan fogom tudni, hogy Ő az. Ha nem tudod, akkor rossz hírem van: a keresésnek sosem lesz vége…

Hosszasan elemezhetnénk, hogy mekkora szerepe van az önismeretnek abban, hogy tudd: ki a te embered. Tényleg nagy szerepe van, de most nem ezt taglaljuk. Inkább nézzük meg azt, hogy miben tud téged támogatni a Társad. Nem gondolom, hogy egyedül elesett, nyámnyila vagy szerencsétlen lennél (ha így érzed, akkor te tényleg ismerkedj még egy kicsit önmagaddal), de annyi bizonyos, hogy mindannyian akkor érezzük magunkat JÓL a párkapcsolatban, ha kiegészítést, elfogadást és támogatást érzünk. Ekkor jön a vágyott „itthon vagyok mellette”-érzés. Ekkor tudsz felszabadultan hosszútávon együttműködni, konstruktívan és fáradságérzet nélkül építeni a kapcsolat templomát. De mit jelent az elfogadás a te szemszögedből? Bizonyára azt, hogy azt kapom, amit várok: bíztatást, megerősítést, odafigyelést, tiszteletet minden különösebb attrakció nélkül. Ahhoz hogy ez megvalósuljon az kell, hogy te pontosan tudd mit is vársz egy számodra komfortos kapcsolattól (nem a tökéletestől, hanem a Jótól!). Mert bizony a Sors annyira kedves, hogy abban támogat minket, amiben szeretnénk, azaz azt kapod, amit igazából szeretnél. Ha olyan társra vágysz, akivel nagyon jókat lehet beszélgetni a gyertyafényes vacsi után, akkor ezt kapod; ha számodra az a fontos, hogy anyagilag biztosan számíthass rá, vagy hogy elképesztő szexuális megéléseid legyenek vele, akkor ez a kívánságod fog teljesülni. Nem árt tehát sorrendet felállítani: mi az  a legfontosabb tulajdonság-trió, ami számodra nélkülözhetetlen. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs olyan ember, akiben ne lenne meg mindaz, ami számodra fontos, csak egy kicsit ritkább, és ha gyorsítósávba akarod magad állítani, akkor nem árt szelektálni az elvárásokból.

Ismered azt a közhelyet, hogy pénztártól való távozás után nem reklamálhatsz? Nos, erre is légy tekintettel, amikor önmagadban megteremted a Nagy Ő-t, mert meg fogod látni, minden kívánságod teljesül…!

# 2. Hol keresd?

Ha a konkrét, csillagjegyek szerinti vadászterepekre vagy kiváncsi, akkor iratkozz fel a PAT©-ra, az egyik leckében ugyanis pont arról van szó, hogy melyik jegy hol érzi magát leginkább otthon, azaz ki hol lelhető fel.

Itt és most inkább beszéljünk arról, hogy hol is lehet manapság ismerkedni. Bizony valóban beszűköltek a lehetőségek, illetve a korábbi hagyományos helyszínek jócskán átalakultak. Új lehetőségek is akadnak azonban bőven, csak nyitott szemmel kell járni (főzőtanfolyam, borkóstoló, túraklub, filmklub, rapidrandi stb.) Kétségtelen, hogy nagyvárosi környezetben több a lehetőség, bár vegyesebb a kínálat is, ami nem mindig előny, mert több munka megtalálni benne a keresett jelöltet.

Korunk nagy vívmánya az internet segít, ha se időd, se lehetőséget újVajon nyerő vagy -e a neten? embereket megismerni személyes kapcsolatok révén. A kínálat itt is lenyűgöző, már az is komoly dilemma, hogy melyik oldalon regisztrálj! Már ha kell egyáltalán regisztrálnod. Legnépszerűbbek nyilván az ingyenes (és regisztrációt nem igénylő) társkereső oldalak, de azt vedd figyelembe, hogy ezen portálok esetében még annyi szűrő sincs beépítve, mint a többinél. Ahova bárki beléphet, oda bárki be is lép. Ha igényes és vagy hosszútávú kapcsolatot szeretnél azt ajánlom klub-rendszerű és díjhoz kötött társkereső oldalon próbálkozz. Az idő is pénz! vagy te annyira értékes, hogy színvonalas közegben keresgélj. érdemes ebbe befektetned, hiszen évtizedekre szabsz irányt a Sorsodnak, nem? 🙂

Sokan kérdezitek, hogy kinek érdemes ismerkedni a neten. Az ésszerű válasz az, hogy bárkinek, aki kész van a Kapcsolatra. Vagyis annak, aki ugyanilyen eséllyel bárhol máshol is bevonzaná a társát. Az internet nem csodafegyver. Segítség, de nem élet elixír. Ami élőben nem működik, az monitorin keresztül sem fog. A kibontakozás, a készen lét nem úszható meg.

Asztrológiai szempontból megközelítve a „kinek érdemes internetes társkeresésbe fogni”-kérdést, azt mondhatnánk, hogy annak ideális terep a net, aki „fejjel” keres. Ők a Bakok, Vízöntők, Szűzek, Kosok, Ikrek. A lista nem diszkriminatív, csupán azt hangsúlyozza, hogy akiben e jegyek dominanciában vannak, azok jobban rá tudnak hangolódni az adatlap-böngészésre, a levelezésre és a verbális puhatolózásra. És általában a tempó sem sürgető számunkra, sőt a távolság biztonságot is ad. E négy jegy szülöttei tehát jobb esélyekkel próbálhatnak szerencsét a virtuális randi helyeken. A másik csoportot az ellenkező véglet alkotja, azaz azok, akik bizonytalanságuk, befolyásolhatóságuk vagy érzékenységük révén a személyes találkozás rezgéseiből több információt tudnak lecsippenteni, mint egy frappánsan megírt bemutatkozó levélből. Ha Skorpió, Mérleg, Rák, Halak vagy Nyilas vagy jobb, ha a megérzéseid után mész és társaságon, emberi kapcsolatokon keresztül vadászol társra. nem azt mondom, hogy felesleges internetes társkeresőkön keresztül próbálkoznod, de nem vagy előrébb eme technikai vívmány által, a te utad más, pontosan az, hogy a megérzéseid vezessenek, menj az orrod és a szíved után. Kimaradt a Bika és az Oroszlán. A Bika inkább az utóbbi, az Oroszlán pedig az előző csapatot erősíti, de kilógnak a sorból. A Bikának a fokozott biztonságérzetéből adódó bizalmatlansága az akadály (ismerkedni számára nem akadály, csak elköteleződni nehéz), az Oroszlán pedig a csalódástól való félelme miatt jobb, ha fedezékből lő, azaz először levelezik, utána találkozik.

# 3. Miért ismerkedsz?

Az első kérdéshez hasonlóan látszólag ez is egy nagyon buta kérdés. Természetesen mindenki A Társát keresi, miért is ismerkedne más miatt?! Avagy mégsem ilyen egyértelmű? Nem mindenkinek jelenti ugyanazt az ismerkedés: van, aki kalandot, más útitársat, vagy épp szexpartnert keres, némi álcázással. Sok félreértés adódhat belőle, hogy ki mit is ért Kapcsolaton, ismerkedésen. Nem árt ezt az elején tisztázni. Elsősorban magaddal: te voltaképpen kit keresel?  Házastársat, barátot, szeretőt…a sor rengeteg variációt mutat. Ha dűlőre jutottál önmagaddal, akkor ennek megfelelően keresgélj:

  1.  a neten jól nézd meg, hogy az adott oldalon milyen típusú kapcsolatra számíthatsz leginkább. Árulkodnak a fotók, a szövegek, az oldal kinézete is.
  2. Ha offline keresel társat, akkor pedig ennek megfelelő helyszínre/társaságba indulj. Kiállításokon nagyobb esély van elmélyült intellektuális kapcsolatokra, mint kézilabdameccsen. Így már biztosan egyértelmű számodra is, mire gondolok! 🙂
  3.  Ha pedig már találtál Valakit, aki érdekes lehet számodra, akkor tudakozódj, egyezik-e a párkapcsolat-szótárotok. Nagyon sok mindenen múlik, hogy ki mit ért párkapcsolaton, szerelmen. Befolyásolja mindezt az eddigi tapasztalata, a családi háttere, az életstílusa, a baráti köre, na meg az elvei, hogy csak a legsarkalatosabb tényezőket említsem. Gondolj bele mennyire mást jelent egy hangsúlyos Ikrek számára a párkapcsolat, mint mondjuk egy Halak szerint… Néhány mondat-sablon mutatok arra az esetre, ha végképp nem jut eszedbe az a csalafinta mondat, amivel közelebb jutsz jelöltünk szándékaihoz: „Számodra mit jelent pontosan a párkapcsolat/szerelem…?”, „Te mit gondolsz arról, hogy házasság….?”, „Honnan fogom tudni rólad, hogy dühös, boldog…vagy?” Hidd el, jobban jársz, ha időben tudod kivel van dolgod, mintha az első közös hétvége után jössz rá, hogy totálisan elbeszéltetek egymás mellett, noha egyikőtök sem tehet róla. ha meg még később derül ki, arról jobb nem is beszélni…

No, az elméleten túl vagyunk, most már jöhet a megvalósítás, láss neki! A módszer mindegy, a siker elsősorban rajtad múlik! Ha nem boldogulsz, elakadtál, vagy bizonytalan vagy, hogy kire is lenne szükséged és hogyan találj el Hozzá, akkor pedig keress bátran,segítek!

Boldog párkapcsolatot! 🙂 Drukkolok neked!