Na ez az a történelmi pillanat, amikor mindannyiunk teremtő erejére szükség van! Már látszik, tapintható a lejtő alja, amin ebben az évben gurulunk lefelé,  a mélypont november 13-án a Plútó és Jupiter szoros együttállásával érkezik el. Ez pont péntek 13-ra esik, amikor legbőségesebben szóródik ránk a plútói transzformációs erő. Felkészültél rá?

Az év utolsó tízmilliószoros napja november 7-én segíthet az igen erős, örvénylő energia tömeget a céljaink irányába kormányozni. Miután az energia óriási, a tudatosságunknak is annak kellel lennie ahhoz, hogy irányba állíthassuk. Nézzük a rendelkezésünkre álló bolygó-segítségeket.

 

Amit szeretnénk, megvalósul és lehet, hogy ez baj

A tízmilliószoros napon a Hold az Oroszlán jegyén vonul át higgadt, biztos, de túlzásoktól sem mentes teremtő-erőt sejtetve. Legyünk tehát a célkitűzéseinkben nagyvonalúak, de óvakodjunk a túlkapásoktól. A túlkapás ott kezdődik, amikor az egó átszínezi a szót a valóban sorsból fakadó, hozzánk tartozó kivánságainkat. Ami tartalom, mélység nélkül vagy csak a külvilágnak szól, a népszerűségünket fokozza az csapda. Minél több jelmezt vegyünk le magunkról, mielőtt célkitűzésbe fogunk és meztelenül jelöljük ki az irányainkat. Most minden terv nagy erőre kap. Biztos, hogy a hosszútávú kibontakozásunkat szolgálja a célunk? Ami rövidtávú eleve nem lehet sorsszerű, vagyis inkább az egó táplálja, mint a valódi fejlődés. Nézzünk rá az ügyünkre a lehető legtöbbféle perspektívából, így fog kiderülni, hogy tényleg őszinte-e.

Simán kiderülhet, hogy jónak vélt utak látszanak most járhatatlannak, és ez jó jel! Fájó elengedni szentnek hitt célokat, de csak ennek révén juthatunk el újakhoz, önazonosabbakhoz. Sok belátásra van esélyünk most, ha el merünk szakadni a jól csengő, biztosra vett horgonyainktól. Sodródni fog ugyan a hajónk és tengeri betegek is leszünk közben, de utána kellemes kikötő vár ránk.

 

 

Fejben nem megy

Miután erős Szaturnusz fényszöget kap az amúgy is gyengén álló Mérleg Merkúr, számítanunk kell rá, hogy a gondolataink érzelmekkel átitatottak, billenékenyek és külvilág-fókuszúak.Szépek, kerekek, könnyűek, mint egy csomag lufi.  Ahogy az Oroszlán Hold, úgy a Mérleg Merkúr is szeret kifelé nézegetni inkább, mint befelé. Könnyebb másokhoz hasonlítva, elvárások mentén definiálni a jövőképünket, mint belülről indítva. De sajnos ez az időszak nem támogatja a könnyebb utak sikerét. A feladat éppen az, hogy vegyünk erőt magunkon és szálljunk a mélyebb dimezióinkba, mégha nem is kéjutazás az ilyesmi.

A zavaros fej zavaros helyekre visz. Hagyjuk tehát a fej energiát. Ha le tudjuk csitítani a gondolat-léggömbjeinket, akkor remek. Ha nem, csak nézegessük őket egy kicsit, majd foglalkozzunk a szívünk erejével és onnan bányásszuk elő a célokat! A Nap-Neptun támogató fényszög jelzi, hogy képesek vagyunk erre. Különösen sötétedés után!

Ez a teremtő nap tehát nem úgy indul, hogy kiugrunk reggel az ágyból és már neki is fogunk életerővel duzzadóan a kolosszális kívánságaink sínre tételéhez. Ha így megy, az minimum gyanús! Inkább estefelé szánjunk fél-egy órát az elmélyült, befele- és lefele liftezős munkára, amelynek végén nem egy csilli-villi projekt, de mégis egy erős, mélyről jövő és hosszú ideig minket szolgáló elhatározás születik meg. Egy végignyűglődött nap után, amikor több sötét erő jött, szembe, mint világos és nem is értjük, hogy ez mitől teremtő nap. Teremtő nap ez a javából, ami az erejét illeti, csak a mi fejünkben a teremtés egy örömteli, könnyed műfaj. Hát itt ez nem az. De ettől még nagyot tud lökni rajtunk, ezért nem mindegy, hogy milyen irányba állunk.