Kevés bolygóállást kísért ekkora felhajtást, mint amekkorát a Jupiter Vízöntő jegybe átlépése kapott a téli napfordulókor. Persze ehhez kellett a Szaturnusz jelenléte is, így már rögtön hangsúlyosabb lett a konstelláció, és bár valóban korszakváltónak igérkezik, magából a csillagászati jelenségből nem sokat tapasztalhattunk a felhős ég miatt. Szerintem ez sem véletlen. A rejtőzködés, bentről megélés, csalódottság, túlidealizálás fogalmai gyakran szóba fognak kerülni a párkacsolatainkban is a következő egy éveben, amikor a Jupiter a Vízöntő jegyében tartózkodik (kis Halak kitekintéssel).

Bőség Vízöntő módra

 

Amikor a bőség, fejlődés, tágulás bolygója, a Jupiter a Vízöntő jegyében tartózkodik a szellemi dimenziók nyílnak szélesebbre. A szaturnuszi jegy kedvez a sokszínűség, elvhűség, elrugaszkodottság megélésének, az uránuszi helyzet pedig felfokozza a jupiteri erők extrémmé, extravagánssá válását. Mindez nagyon élénk, eleven, sodró energiákat ígér a párkapcsolatainkban is.

TÁRSKERESÉS, ISMERKEDÉS: Felértékelődnek méginkább a már most is divatos online társkeresési lehetőségek. Biztos vagyok benne, hogy újabb és újabb megoldások születnek ebben a témában. Úgy néz ki, hogy nehéz lesz ezek nélkül a lehetőségek nélkül labdába rúgni. Mint ahogy az sem lesz könnyű, hogy az ott található információkat sallangmentesítsük. Mert a Vízöntő Jupiter bővelkedni fog világmegváltó igéretekben, tulajdonságokban. És balekokban is. Főleg azokban a hónapokban erősödik fel veszélyesen a „nagyszerű lehetőségek” kísértése, amikor a Nap (és a Merkúr) levegős jegyben tartózkodik szintén. Márciusig még szolid a helyzet, mert a Bikából érkező Uránusz-fényszög gátolja a Jupiter túlzásait, leföldeli a túlkapásait, tavasztól azonban nagyon résen kell lennünk azzal, hogy ki mit állít. Inkább a tettekre koncentráljunk, mint a vonzó, de üres szavallatokra.

A Jupiter a Vízöntőben -ahogy azt a bevezetőben már pedzegettem- kap egy sejtelmes, rejtőzködő színezetet, egy álruhát. Könnyen kiderülhet, hogy az illető egészen másvalaki (egzisztenciálisan!), mint amilyennek vallja magát. Nem árt a szaturnuszi energiákat bevetve „vizsgáztatni”, józan ésszel kipuhatolni, hogy kivel is hozott össze a Sors. Nem mindenki annyira különleges ugyanis, mint amilyennek mutatja magát. Az a nehézség merül fel, hogy könnyen bedőlünk a jupiteri szózatoknak, mert igazán jól csengőek és azt fújják, amit hallani szeretnénk. Nem árt picit távolabbról, hidegebb fejjel is megvizsgálni a dolgokat ahhoz, hogy hosszabb távra is elköteleződhessünk nyugodt szívvel. A szaturnuszi távolságtartás, józanság áldás lesz, nem pedig akadályozó tényező. Nem állítom persze, hogy mindenki másnak mutatja majd magát, de most ez a tendencia könnyen elsodorja az internet népét. A társkeresésben amúgy is gyakori a dolgok felnagyítása, jóvá kerekítése, széppé varázsolása. És ez most majd nemcsak a retusált fotókon látszik majd, hanem egy ideológiai retus is végbemegy. Ha viszont követjük a kevesebb több nagyon kifejező Vízöntő Jupiteri elvet, akkor nem eshet bajunk és VALÓDI különleges kapcsolódásokra számíthatunk.

Esély a párkapcsolataink megszilárdítására

 

A Vízöntő szilárd jegy, tehát jónak igérkezik a stabilizációhoz ez a korszak. De szilárd levegős jegy. Nem a változásé lesz a főszerepe tehát, hanem a változatosságé. Ez jelenthet szokatlan párkapcsolati megoldásokat, új megélési lehetőségeket a tradicionális kereteken messze túl. Nem érdemes a formákhoz ragaszkodni, inkább az a cél, hogy új ösvényeket tapossunk ki, ami nekünk, a szabadságunknak, az egyéniségünknek kedvezőbb. Nem valószínű, hogy megugrik a házasságkötések száma a következő egy évben, a Vízöntő még a Jupiter jelenlétében sem egy elköteleződő típus. Inkább a közös víziókat magában foglaló szövetségek száma szaporodik. A párkapcsolat alapja a mindkettőnket magával ragadó eszmék.Együtt megváltjuk a világot. És ez nem is baj, mert akár sikerülhet is. Amíg van közös vízió addig minden rendben. Ha ez kihúny, akkor gyorsan szerezzünk egy másikat, különben a párunk fog helyettünk szerezni egy másikat (akivel azonos víziót vallhat). A nagy, előremutató ügyek viszik most előre a kapcsolatokat. Ha vannak ilyenek, akkor a hétköznapok nyűgjei -amik sem a Jupiternek, sem a Vízöntőnek nem otthonosak- viselhetőek.

A partnerség a kulcsszó, és nem eröltessük a szokványos szerepfelállásokat sem: mindenki besegít minden fronton a közös ügy érdekében.

Szintén alap egymás szabadságának, függetlenségének tiszteletben tartása: mindenki tegye a dolgát elvárások nyomása nélkül. Nem lesz könnyű dolga annak, aki határozott elképzelésekkel bír a párkapcsolati szerepeket, elveket, távlatokat illetően. Alakítsuk ezeket inkább a magunk szája íze szerint, fütyülve a kívülről jövő szabályokra.

Fel fog erősödni a barátok, azonos nézeteket vallók jelentősége is, azt nem állítom, hogy arccal a kommunák felé, de a párkapcsolati idő jelentősebb része nem romantikus intimitásban telik majd, hanem nagyobb társaságban. A megosztott öröm dupla öröm elvén.

 

Halak hangulat

 

A Jupiter Vízöntőben tartózkodása nem lesz töretlen, májustól augusztusig a Halak jegyében tartózkodik majd. Ez most házasságkötésre kiemelkedően jó időszak! Sokkal áldottabb, gazdagabb, mint az év más hónapjai, és pont akkorra is esik, amikor az esküvő-szezon van. (Hogy mikor érdemes pontosan házasságot kötni asztrológiai szempontból, arról itt írtam korábban >>.) A nyári hónapok arra is jók, hogy az intimitást megerősítsük, és a kapcsolatunk érzelmi energiáit megéljük. Legyen minél több meghitt érzelem-gazdag élményünk nyáron, ami előrevetíti a 2022-es Halak Jupiteri év hangulatát.

A Jupiter júliustól novemberig hátráló mozgásban lesz, és különösen az ősz lesz érdekes: az augusztustól kezdődő 3 hónap, amikor ismét a Vízöntőben halad majd. Itt válságokra, a túlkapások miatti frusztrációkra, vízió-vesztésekre, patt-helyzetekre lehet számítani, amit nem feltétlenül kell megoldani. A novembertől 2022 januárjáig tartó időszak ugyanis ragyogó megoldásokat kínál majd az orvosolásukra. Addig jobb taktika befelé lenni, mint uránuszi módon forradalmat indítani valami ellen, ami árnyjátéknak bizonyul később. Kiderül ugyanis, hogy nem úgy vannak a dolgok, nem azok az igazságok érvényesek, ami a retrográd őszi időszakban evidensnek tűnnek.

Épp az a legfőbb tanítása ennek a konstellációnak, hogy semmi sem evidens. Minden tágasabb, határtalanabb, újszerűbb, emberibb, függetlenebb.