Van kedved egy kísérlethez? Az asztrológia az önismeret legkreatívabb formációit képes szállítani nekünk, ha elég szemfülesek vagyunk. Márpedig mi azok vagyunk, nemde?

A kiindulás

Tudjuk, hogy van a zodiákus kör, kezdve a Kossal. Ez a tizenkettes szimbólumrendszer nemcsak az évet (a Nap mozgását követve) vagy a hónapjainkat (a Hold haladása szerint) hatja át, hanem rávetíthetjük más időegységre is, jelen esetben például egy napunkra. A nap 24 órából áll, tehát nem is bonyolult a kétóránkénti beosztást elképzelni. A kezdőpont a napunkban a napkelte, a pirkadat, ez a pont feleltethető meg a Kos jegyének. Hogy a napkelte mikor van, az persze évszakonként -sőt gyakrabban is- változik, de egy kis odafigyeléssel aktualizálhatjuk. A napkelte időpontjához képesti első két óra tehát a Kos jegyéhez, energiájához tartozik és így megyünk tovább az állatövben kétóránkénti lépegetéssel, míg a nap végeztével el nem érjük a Halak jegyét, ez a nap legeslegvége, amikor persze már rég alszunk, jó esetben.

A kísérlethez

Ha ránézünk tehát a fenti dinamikára, látjuk, hogy a Kos indítja be a napot és a Halak zárja le.

Érdemes megfigyelni, hogy mi mikor csatlakozunk be a napba: koránkelők vagyunk, azaz Kos-ok; vagy szeretünk kényelmesen kelni a Bika energia mezejében stb.?

Aztán megfigyelhetjük azt, hogy az adott napon mi a dolgunk, milyen attitüdöt, ambíciót igényel az adott nap és ahhoz igazítani a napi teendőket kezdve a felkeléstől: ha energikus, tevékeny, aktív a nap jellege keljünk a Kossal, vegyük igénybe a Nap beindító-támogató energiáját a napunk folyamán, hogy ez az energia ragyogja be a napot és ebből meríthessünk.

A nap további részein próbáljunk meg az adott jegy szerint reagálni, lenni, tudatosítani. Bíztos ki fogunk zökkenni, vagy akár el is felejtjük, hogy hol is tartunk, „minek is kellene éreznünk magunkat”, de sebaj, ha újra eszünkbe jut, térjünk vissza a zodiákus órarendünkhöz és kísérletezzünk tovább kíváncsian és bátran.

Nyilván lesz olyan napszak (zodiákus jegy), amit alig várunk és olyan is, amit alig várunk letudni. Ez is tanulságos tud lenni: kérdezzünk rá, hogy miért tetszik az egyik energia és miért nem tetszik a másik.

Érdemes a különböző jellegű -pihenősebb, rohanósabb- napokon is elvégezni a kísérletet és tapasztalatokat szerezni.

Mire jó ez az egész?

Mint bármi más is: elsősorban önismeretre. Átélhetjük, hogy hogyan tudunk azonosulni az adott jegy energiájával egy konkrét helyzetben: tudunk-e Oroszlánként tárgyalni, bevásárolni Nyilasként, vagy épp Vízöntőként vacsorázni. Közelebb jutunk az adott jegyhez is, de önmagunkhoz is.

Továbbá lehetőségünk van rálátni az egyes jegyek működésére -a magunk tartotta tükrön át természetesen-, ami közelebb visz mások megértéséhez és elfogadásához.

Meg persze picit gyakoroljuk az asztrológiát, a tudatosítást, az önmegfigyelést, ami szintén értékes hozadék.

Én a magam részéről, a Skorpió Merkúromnak hála, nagyon szeretem az efféle detektív játékokat. Nem befeszülős önfeltérképezés, hanem inkább játékos-kalandos-jóleső, de ez nem megy az eredmény rovására, mert biztos, hogy tanulunk valamit belőle magunkról. Pláne, ha van kedvünk többször kísérletezni.

Kalandra fel!

Ha tetszett, kérlek oszd meg. Köszönöm!