Páratlan lesz a következő húsz év. Átrendeződés bombatámadás után, teljesen újszerű megoldások és talányos találkozások. A Vízöntő Plútó legformabontóbb terepe a párkapcsolati sík, mert itt tud igazán Vízöntő is (levegős jegy) és Plútó is (energikus, szélsőséges, egyedi) lenni. Ha kellően ijesztő mindez, akkor (ne) olvass tovább 😉

Párban hányan?

Az előző cikkemben már írtam róla, hogy az egészen új megoldások korszakát fogjuk élni. Minden séma, tradíció elavul és gyökeresen új megoldások jönnek. A párkapcsolatokban, a társkeresésben is. Minden új ijesztő egy picit, de nem feltétlenül rossz. Ha belegondolunk, hogy jelenleg a kapcsolatok zöme válással (és előtte/utána durva konfliktusokkal) végződik, lehet, hogy valóban érett az idő másképp gondolni erre a témára. Persze szépen lassan, nem holnaptól.

A Vízöntő szereti a csoportosulást; ha jópofa, kényelmes és laza kötelékekben gondolkodhat. A kapcsolódások is ebbe az irányba mennek el: kevésbé az érzések, mint a közös elvek, témák, gondolatok mentén keressük a párunkat. Azt nem állítom, hogy a monogámiának végképp befellegzett, de biztos vagyok benne, hogy alakulnak majd olyan közösségek is, amik párkapcsolatként is funkcionálnak, hippisen. Eleve zavaró a pár-kapcsolat szó említése, mert az kettőt jelent, és inkább a Mérleghez tartozik. A Vízöntőre a több a jellemző: többkapcsolat, párhuzamosan, amiben mindenki jól érzi magát, és ez egy fontos attribútum. Nem a szerető-viszonylatra gondolok, mert az az idejét múlt kategóriába tartozik Vízöntő Plútó-szemmel. És tényleg hangsúlyozom, hogy nem minden kapcsolat fut ki ide, de lesznek ilyenek és ez elfogadott lesz.

Ha nem érzünk kedvet a többkapcsolathoz, akkor is megéljük a Vízöntő Plútó energiáit persze. Nemcsak a résztvevők száma lehet szokatlan, hanem a működési mód is. Praktikus, ha eleve készülünk valami számunkra szokatlannal: eddig külön éltünk, mostantól együtt; le voltak osztva a szerepek (gyerek, háztartás, családfenntartó), akkor cseréljünk; volt egy rendszer, heti menetrend, akkor ezt borítsuk fel stb. Legyen mindenki kreatív! Különben a Plútó lesz az, és őt e téren sem kell félteni, ki fogja találni a számunkra kellően nagy durranás újdonságot, ami atombombaként robban. A Vízöntő Plútó bátorságot, sőt szemtelen merészséget vár, kockázat vállalást, átlényegítést. Csempésszük bele a következő években ezeket a fogalmakat a párkapcsolati létünkbe. És ne felejtsük el, hogy a Plútó fel is emel: új dimenziókat látunk meg, elképesztő új energiákat kapunk. Egy biztos: a csendeske állóvizek ideje lejárt, akik csak úgy jól el vannak együtt, azok nem lesznek jól el együtt többé. Vagy előre menekülnek (ld fentebb) vagy jön a lavina. Minden felfokozódik: a vágy, a ragaszkodás, de az ellenszenv és megvetés is. Még van időészbe kapni és korrigálni. Két év. Utána a Szaturnusz és a Neptun is kivonul a Halakból, ez a két bolygó még fenn tud addig tartani egy langyos vizes status quo-t, de a Kosba lépve ők is marsikus erővé válnak majd. Nem érdemes ezt megvárni a változtatással.

Másfajta kötődés

A Plútó szélsőségessége a kötődéseink minőségére is rányomja a bélyegét. Nem lesz könnyű lavírozni a végpontok között. Nincs felszínesség, minden erős: a ragaszkodás, az elutasítás, a vágy/szexualitáshttp://, a féltékenység, az érdektelenség stb. Ráadásul a levegősség miatt vannak ennek egy hullámzása is: a nagyon szenvedélyes korszak után (ami a menny) jön a féltékenység pokla, például. Nincs romantikus, habkönnyű középút, csak mélységek és magasságok, legalábbis ezekre fogunk emlékezni. A kötődéseinkre tehát a többesség lehetősége mellett az intenzitás fokozódása is jellemző lesz. Ha ezt a kettőt összeadjuk, máris nagyon más párkapcsolati dimenzióban találjuk magunkat és a Plútó pont ezt várja tőlünk most. A  fenti kapcsolati csapdákra a megoldást is a Plútó kínálja: sok mély beszélgetéssel, sok közös új programmal lehet visszahangolódni egy élhető szintre, ami kevesebb kilengéssel kecsegtet. A baráti kör is jó gyógyír: ha szürke a kettesben lét, szervezzünk több programot a barátokkal. A két év múlva esedékes Neptun-Szaturnusz átlépéstől kezdve pedig mindig legyen lehetőség külön programokra is, nem kell sülve-főve együtt lenni. Jót tesz a jótékonysági, előre mutató kezdeményezésekben való közös részvétel is, sőt ez a társkeresés legtrendibb terepe is lesz. Menjünk jót tenni, és több síkon fog megtérülni.

Izgalmasan hangzik, nem?