Ebben a sorozatban azt tűzzük ki célul, hogy az adott időszak energiáit megélve, segítségül hívva dolgozhassunk a nőiességünkön. A most aktuális Skorpió és a szemben lévő Bika zodiákus jegye nagyon mély és izgalmas utakon indíthat el bennünket, ha engedünk a hívásának.Ezidőtájt, a Skorpió havában minden az elengedés, lezárás, befele indulást sugallja. De ne innen induljunk, hanem a szemközti Bika jegyéből, ami szintén aktuális, hiszen az ellentétek mindig csak együtt érvényesek. Most tehát együtt van jelen körülöttünk és bennünk az elementáris igény, az ős erő a teremtésre is (Bika) és a pusztításra is (Skorpió). Egy újabb szál, amit látnunk kell, hogy ez egy Mars-Vénusz időszak, hisz ennek a két jegynek ezek a bolygók az urai. Nem is kétséges, hogy nagyon is szexuális, szerelmi, párkapcsolati, női témák boncolgatására és megoldására alkalmas idő.

A Bika-út

Ha a Bika-szálon indulunk, a női asztrológia mentén, akkor most lehetőségünk van a bennünk élő teremtős ősi női energia megélésére. A Vénusz-Földanya erejének integrálására, ami egy borzasztóan erős alkotó ÉS megtartó energia. Keressük meg magunkban azt a zabolátlan, természetes ős nőt, akiben csak úgy buzog a termékenység. Vagyis alkossunk, éljük meg a kreatív energiáinkat. Bármiben. Ne a sikert, az eredményt figyeljük, csak a belülről feltörő inspirációt. Mindenkiben ott él ez az erő. Persze lehet sokat meztelenkedni és vágyott szexuális igényeknek teret adni, Természetben lustálkodni, afrodiziákumokkal, illatos masszázsokkal kényeztetni és kényeztetődni.

Sajnos ez a legmélyebbre elásott női erőnk, ami sokszor teljesen elsatnyul az évtizedes gúzsba kötés alatt, holott ez vinne minket a legmagasabbra is, ha szárnyakat adnánk neki. Próbáljuk meg, hát most sikerül kapcsolatba lépni vele, hallgatni rá és csodákat fedezni fel magunkban.

 

A Skorpió-út

A másik vonal a Skorpióé, ami látszólag az ellentétes, pusztító pólust képviseli, decsak első ránézésre. Ugyanis a teremtő Ős Nő-énünk megélésére pont a gátlásainkat, elementáris félelmeinket kell elhagyni, meghalasztani. Mélységek nélkül nincsenek magasságok. Ha teremteni akarunk, először létre kell hozzá hozni egy tiszta teret magunkban, és ehhez kell a skorpió spiritusz, ami élesen és véglegesen leválasztja rólunk, ami jónak tűnik a felszínen, de valójában megöl bennünket. Megöli a lehetőségeinket.

Mindig nehéz leválasztani magunkról jól bevált, megszokott, belakott énképeket, de most valamivel talán könnyebb, mert az időszak energiái ezt támogatják, főleg fogyó hold idején.

A női asztrológia-munkánk legmélyebb szintjére érhetünk el, és a nőiességünk legpazarabb szintjeit fedezhetjük fel, sőt titkos helyekre is eljuthatunk, ha odaadjuk magunkat a kalandnak. A Skorpió működési mechanizmusa az átengedés: belemegyünk az örvénybe és hagyjuk átcentrifugálni magunkon. Tehetjük ezt valamely kreatív tevékenységünk teljes odaadással végzett módján. Vagy egy extatikus táncban a nappaliban, meditációban, imában, imaginációban. Ne a forma  a lényeg, hanem az átéltség élménye. A többi pedig jön magától, kapunk egy impulzust, ami nagyon erős élménnyé növekszik bennünk és elindul a megvalósulás felé. Nincs több munka vele. Ne is gondoljunk rá. Tavasszal a fék virágzásán sem kell gondolkodni, intéződik. Bennünk is ugyanígy ki tud nyílni vagy tovább tud színesedni a női létünk, újabb színekkel-szintekkel gazdagodva. Adjunk időt magunknak, ne várjuk a sok évig eltemetett energiák azonnali feléledését, azonnal nem fog történni semmi. Fussunk neki többször. Ha pedig megleltük magunkban a titkos ládikát a kincsekkel, markoljunk bele bátran és vegyük magunkra, mutassuk meg az új ékszereinket!

Aki nem hiszi, járjon utána!