önkorlátozó mondatok a társkeresésbenA társkeresés életünk nagy kalandja: bármely módszerre is esküszöl a kísérletezés nem spórolható meg, és a csalódás is elkerülhetetlen, ugyanis enélkül nem lehetnél az, aki majd tudatosan elégedett lesz a végkifejlettel.Sok mindent tudsz már magadról, mert megfejtettél már sok mindent az alapvető működésedet illetően, másoktól is kaptál hasznos visszajelzéseket és tudatosan is keresed egyes viselkedési vagy reagálási módod gyökerét. Nyilvánvaló, hogy amin tudsz, változtatsz, ahol lehet, csiszolódsz. Fejlődsz.

Van azonban úgy, hogy minden erőfeszítéseid dacára nem megy, nem éred el a kívánt célt, nem jutsz el a vágyott helyzetedhez. És ez dühít, elkeserít, csalódottá tesz vagy épp tanácstalanná. Ilyenkor jó lenne, ha valaki végre megmondaná, hogy:

  • nekem miért nem sikerül,
  • mások hogyan csinálják,
  • hol rontom el ?

Vagy egyszerűen „Mit kellene tennem ahhoz, hogy…”.


Lehet, hogy nem is tudsz róla, de mégis te akadályozod a saját eredményességedet. Tudod: ami bent, az kint…De honnan lehet tudni, hogy mi rejtőzik odabenn?

Ha lenne mindenkire érvényes és hatékony csodaszer az érzelmi problémák kezelésére, akkor a pszichológusok éhen halnának (meg az asztrológusok nagy része is).

Pedig a gyógyírre nagyon vágyunk elesett, elkeseredett, elbizonytalanodott állapotunkban! Akár egy mondat is nagy segítség lehet, továbblendíthet, új erőt adhat. Legjobb, ha te magad találod meg a saját gyógy-mondatodat, mert ez szól igazán neked. A szubjektivitás azonban –és a sok lerakódás is- megnehezíti a dolgunkat, nem mindenki képes a híres mesehős mintájára kirántani magát a saját hajánál fogva a kátyúból. Rám azonban számíthatsz, ígérem, a hajadat nem fogom cibálni. 🙂 Ehelyett olyan csillagjegy-tipikus önkorlátozó mondatokat mutatok meg neked, amelyekkel dolgod lehet. Kiindulópontul szolgálhatnak, vagy továbblendíthetnek, attól függően, hogy hol tartasz. Olvasd át mindegyiket, mert nem biztos, hogy a napjegyed dominál benned. Ha ismered az aszcendensed jegyét, az fokozottan vonatkozik rád, de a Hold és Vénusz elhelyezkedése szerinti csillagjegy is befolyásoló tényező a személyiségedben.

Mindegyik mondat csapdákat rejt, nem is egyet. Szándékosan nem fűzök hozzájuk magyarázatot, mert az a fontos, hogy számodra mi az üzenet. Keresd meg a mondatod, és önmagad a szavak mögött.

KOS: „Eleget vártam már, nem érek rá tovább várni! Mikor történik végre már valami! Az Élet halad, én meg élni akarok!”

BIKA: „Honnan tudom majd, hogy ő az igazi? Annyi kockázat van, legjobb, ha mindenre felkészülök!”

IKREK: „Annyira igyekszem pedig, de mindig hülye helyzetekbe kerülök. Senki nem ért meg.”

RÁK: „Majd ha megérzéseim azt súgják, akkor lépek. Nem akarok ismét pórul járni. Inkább várok a megfelelő alkalomra.”

OROSZLÁN: „Miért várjak a tökéletesre, úgysincs olyan. Inkább majd meggyőzöm magam, hogy jó döntést hoztam.”

SZŰZ: „Nincs egy normális ember! Nincs egy normális kapcsolat. Miért pont nekem jönne össze?!”

MÉRLEG: „Azt hiszem, nem rajtam múlik, én mindent megteszek. De vajon nem vagyok-e eleve reménytelen eset?”

SKORPIÓ: „A legutóbb is csalódtam. Egyedül könnyebb. Na jó, azért megpróbálom.”

NYILAS: „Nem tudom, hol szúrom el. Az igaz, hogy nem is tudom, milyen társat szeretnék, de mit számít ez? Majd jön, akinek jönnie kell.”

BAK: „Úgy vélem, mindig folyamatosan fejlődöm, mindig tanulok a hibáimból. Objektíven látom magam és helyzetemet.”

VÍZÖNTŐ: „Össze kellene gyúrni az egyes embereket. Van, akiben ez a klassz, a másikban meg az. Nem akarok választani.”

HALAK: „Néha úgy érzem, van rá esélyem, máskor meg úgy, hogy teljes képtelenség, hogy pont engem fogadjon el valaki.”

A társkeresés manapság nehéz dolog. Ha így látod, máris állítottál magad elé egy újabb korlátot: mivel nehéz, nehezen vállalod föl, mert senki nem szeretne plusz terheket cipelni… A társkeresés más keretek között zajlik napjainkban, mint eddig. Érzed ebben a mondatban a LEHETŐSÉGet? Akkor használd ezt mától! Máris megszabadultunk egy további nehézségtől…

Hamarosan folytatom a megerősítő-motiváló mondatokkal, addig is gyere és mondd el a véleményed a a Facebook-on! >>