A hirdetés ennyi. A jelige ez lehetne: „nem vagyok válogatós”. 🙂

Nem szoktam elmulasztani a legismertebb női magazin társkereső rovatát végig böngészni, remek szórakozás, mindenkinek ajánlom! 🙂 Nagyon jót mulatok a végletes fogalmazásokon, a kínosan megírt, de mégis komikusan hangzó bemutatkozásokon; az esetlen, sematikus mondatokon. Például a fenti hirdetés feladója is igyekezett a korlátokat minél messzebb tolni, így vagy bárki szóba jöhet nála, vagy senki…Te válaszolnál neki?

Tény, hogy néhány sorban nem könnyű olyan szöveget írni, ami tényszerű, vonzó, figyelemfelkeltő és korrekt. (Sokéves búvárkodásom eredményeképpen megfigyeltem, hogy a férfiak azért kevésbé tudnak mellélőni a fogalmazást illetően.). Hogyan írjunk olyan hirdetést, ami célt ér? Legjobb, ha a reklámpszichológia tudományát hívjuk segítségül. Nyilván, aki épp társat keres nem óhajt egy három soros hirdetés miatt egyetemre járni avagy könyvek sokaságát végigolvasni. Ne is kell, összefoglalom a lényeget!

Induljunk ki abból, hogy itt egy hirdetésről van szó, tehát a reklám szabályai eredményesen használhatók. Másrészt önismereti lényeglátásra is szükség van ahhoz, hogy olyan legyen a szöveg, ami nem a látványos önbálványozásról szól ugyan, de mégis vonzóvá teszi a hirdetés feladóját. A harmadik lényeges szempont pedig, hogy olyan szöveget érdemes írni, ami kilóg a többi közül, amire felfigyelnek, ami izgalmas és megjegyezhető, ugyanis a hirdetések ömlesztve jelenne meg, és az olvasó is gyors egymás utánban falja őket, tehát nem árt olyannal előrukkolni, amin megakad a szeme.

Nos! Érdemes egy kérdéssel kezdeni, ami előételként szolgál a következő sorokhoz:

Pl. Szereted a természetet, és olyan társra vágysz, akit ez szintén vonz? Nagy társasági életet élsz, és olyanra vágysz, akivel meg tudod osztani ennek élményét? Olyan társat szeretnél, aki rendben tartja a háztartást, ugyanakkor szívesen kapcsolódik színházban, moziban? A kérdések száma tovább fokozható a megfelelő hobby megjelölésével.

Ezután jöhet a külső-belső tulajdonságok bemutatása. Itt arra érdemes figyelni, hogy ne a sztereotip jelzőket használjuk, hanem találjunk ki újakat, a „csinosnak mondott” ideje már rég lejárt! Legyél inkább mutatós, vagány, belevaló, élettel teli, álmodozó, realista stb. Gondolkodj el, hogy mi a jellemző tulajdonságod és erről írj, hagyjuk a molett, vékony stb. megjelöléseket, mert nem ez a lényeg és nagyon szubjektív is. Fogalmazz egyes szám első személyben: szeretek főzni, sokat aludni, sétálni stb. Személyesítsd meg a hirdetésedet. A hirdetés végére is érdemes olyan szót írni, ami buzdítólag hat: keress, ha….várom a leveledet, ha; ne habozz válaszolni stb.

A jelige megfogalmazása is legyen találó, rugaszkodj el az ál-romantikus sémáktól: pl. válassz egy hozzád illő virágnevet, mesehőst, mitológiai alakot stb. A turbékoló galambok és egyéb szentimentális klisék már kimentek a divatból. 🙂

Azért fontos, hogy egyedi és frappáns legyen a fogalmazás, mert egy ilyen hirdetésre inkább a szintén egyedi, stílusos és vagány társ-jelöltek fognak jelentkezni. A lényeg pedig ugyebár az, hogy zsák a foltját találja meg, nem pedig az, hogy dúskáljunk ugyan a válasz-áradatban, azonban egyik jelölt se legyen party-képes. Toljuk át a keresés hangsúlyát a mennyiségtől a minőségre.

Szerintem, ha a kreativitásodat beleadod nem fogják tovább olvasni a rovatot, mindenki a te hirdetésedre fog jelentkezni. 🙂 Legalábbis a jófejek! Javaslom, hogy a válasz-özön szűrésekor szintén a fenti szempontokat tartsd szem előtt, azt válaszd, aki mer adni magából és nem bújik a közhelyes fogalmak mögé. Annak adj esélyt, aki hozzád hasonlóan fogalmaz.

Sok sikert, jó szórakozást! 🙂