Szilvus 007Naponta botlunk bele kisebb-nagyobb döntési helyzetekbe, ugyanakkor nevetséges és teljességgel haszontalan lenne, ha minden esetben valamiféle segédeszközhöz folyamodnánk ha lehetséges variációk értékeléséhez. (Ismertem olyat, aki reggel még fogmosás előtt megnézte az aktuális napi kilátásait és az olvasottak szerint osztotta be energiáit. Nem tűnt az átlagnál boldogabbnak!)

Igazán fajsúlyos kérdések ritkán bukkannak fel, ha túl sokszor van ilyen helyzet (havonta), akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. 🙂

 

Az asztrológusnak kézenfekvő lenne belenézni a horoszkópjába, és rögvest első kézből értesülhetne a lehetséges helyzeteiről. Jó neki, nem kell messzire mennie a megoldásokért- gondolhatnánk. Nagy tévedés azonban azt hinni, hogy egyeseknek (asztrológusoknak) ilyen könnyű. A saját horoszkópunkban kutatni (és ehhez nem kell asztrológusnak lenni, elég a lelkes érdeklődés is) kb. olyan, mint a háton pattanást kezelni: először nem találjuk meg pontosan, amit keresünk, ha meg nagy nehezen megtaláltuk, nem tudunk mit kezdeni vele, mert alig férünk hozzá. Elég esetlen a dolog, aki már próbálta -mármint  a horoszkópjával- tudja, miről beszélek és bizonyára igazat is ad. Szívesen reménykedünk benne, hogy a helyzet (=pattanás, vagy döntési helyzet) magától megoldódik, nem szívesen avatunk be másokat nyavalyánk orvoslásába, hacsaknem tűrhetetlenül kellemetlen a helyzet.

A módszerek között említhetném a kérdő asztrolgóiát is, de azzal nem vagyok jóban.

Csüggedésre azonban semmi ok, vannak más módszerek is, és ettől kezdve nem a kozmetikáról beszélek. 😉

Nálam kettő vált be igazán, az egyik a Ji King, az ősi kínai jósjelek rendszere (az egyetlen dolog, ami a kínai kultúrából közel áll hozzám). Tíz éve figyelgetem a jóslatokat, amelyeket a kérdéseimre kapok, mindegyiket lejegyzem és Müller Péter gondolatai mentén bontom ki az üzeneteiket. Olykor fájdalmasan egyértelműek, máskor sejtelmesen sokrétűek, de mindig behoznak számomra egy új dimenziót a helyesnek tűnő irány kiválasztásához. Össze kell szokni a módszerrel, mert nem szállít könnyen emészthető megoldásokat. Kezdetben érdemes egyszerűbb kérdéseknél kérni a jelek a üzenetét, aztán egyre mélyülni fog a megértés a tapasztalatok mentén, ha rendszeresen kapcsolatba lépsz az érmék (jóseszközök) és a Jelek energiáival. Érdemes azt is lejegyezni -a kérdésen és a kapott jóslaton túl, hogy mi lett a választás eredménye a külvilágban. Így könnyebb helyesen értelmezni a kapott üzenetet. Mivel több ezer éves Tudásba kapunk bepillantást, legyünk alázatosak, komolyak és nyitottak, amikor segítséget kérünk. A pajkos kiváncsiságot támogatja a Rendszer, a hitetlen tesztelőket azonban nem. A bölcseknek van humorérzékük.

Ajánlott irodalom: Müller Péter Ji King- Jóskönyv

 

A másik módszer asztrológia-közeli: a Symbolon-kártyáról van szó, amelyet a csillagjegyek összekapcsolása ihletett. Minden jegy minden jeggyel párba áll, így jön létre a pakli, amelyet igényes, de nyilván szubjektív ábrák tesznek kézzel foghatóvá, elgondolkodtatóvá. Egy időben minden este húztam egy lapot arra, hogy mi lesz a következő napom fő üzenete, és figyeltem a nap során kibontakozó választ a konfliktusokban, feladatokban, találkozásokban. Mindig megtaláltam az összefüggést! Úgy tűnik, annyira jó viszonyba kerültem a kártyával ezalatt az egy év alatt, hogy bár azóta hosszú ideig felé sem néztem újabban ismét beizzítva az energiáit fantasztikusan a helyzetekhez illő, jól lefordítható, bölcs üzeneteket kapok. És mindez még inkább így van, ha segítség képen egy horoszkópelemzéshez vagy Bach-virágterápiához használom. Alapvetően racionális ember lévén mindig meglep az összefüggések ilyen nyílt kifejeződése. A kártyához tartozó könyv több kirakási módot tartalmaz, én azonban kitaláltam a sajátomat. Négy lapot húzok, kereszt alakzatban teszem le őket így: lent az első lap, balra a második, jobbra a harmadik, fenn a negyedik. A négy lap már rendszert alkot, összefüggéseket mutat, de mentes a „túl sok magyarázat”-csapdájától. Az első lap a múlt a kérdés hátterében ez a dolog áll, de már megoldottam, nem kell vele foglalkozni. A második lap jelöli a jövő, ahová a helyzet vezet, ami a kérdés kapcsán majd kialakul. A harmadik lap azokat a belső erőforrásokat mutatja, amelyek az adott helyzetben rendelkezésre állnak és mozgósíthatóak, ezekkel érhető el a cél. A negyedik lap a külvilágból érkező segítséget jelöli, amire támaszkodhatunk, találjuk meg és vegyük bátran igénybe őket. Lehet, hogy első ránézésre nem alakul ki semmi megfogható magyarázat az egyes lapokat illetően, ilyenkor érdemes nem a képeket elemezni, hanem inkább befelé menni: milyen érzés van benned a lap kapcsán?- ez mindig elindít egy belső párbeszédet.

Ajánlott irodalom: Peter Orban-Ingrid Zinnel: Symbolon

 

Döntési helyzetekben jó irányt választani senkinek sem könnyű. A fenti segítségek bölcs tanácsadók lehetnek, ha nyitott vagy más válaszokra is, mint amik a fejedben kavarognak. Sokszor a kizökkentés remek új meglátásokat hoz!

Küldj egy lájkot, ha kipróbálod valamelyik módszert, a tapasztalataidat pedig oszd meg velünk!

Ha pedig még nincsenek a polcodon a fenti könyvek, pár kattintással máris elintézheted, hogy megvehesd őket: