Először voltak a mesehősök: Árgyélus királyfi, Hófehérke lovagja és a többiek, aztán jöttek a mitológiák főszereplői: Paris, Achilles, majd a modern hősök: James Bond  vagy Han Solo kapitány, ízlés szerint :-). Asszem ebből nem lehet kinőni! De hogy hogy nem?! Mert így vagyunk kódolva.

Pszchológiai megfigyelés, hogy a nők ciklusuk egyik felében a rosszfiúkhoz, a sármőrökhöz vonzódnak, majd a másikban a macis, kedves, „olyankisédes” pasikhoz. Az egyik típustól gyereket akarnak, a másiktól meg azt, hogy hozza is el a gyereket az óvodából :-), a kétféle karakter ugyanis alapvetően más feladatokra hivatott. Legnagyobb bánatunkra, mert így marad az örök vágyakozás az egyik után, illetőleg annak belátása, hogy egy kiegyenlített párkapcsolatban aligha képzelhető el, amint Mr. Bond elmosogat a vasárnapi ebéd után otthon, mamuszban. A szürke hétköznapok megélésére szürkébb és hétköznapibb „hőst” kell választani.

Kétféle nemi kép él mindkét nemben, ez ellen nem tehetünk semmit: a férj-apa képe és a hős archetípusa, illetőleg a férfiaknál a feleség-anya és a hetéráé. Az asztrológiában ezt a Nap illetve Hold továbbá a Mars és Vénusz jelöli. Közismert, hogy a Mars és a Vénusz alapvetően a szexualitást a termékenységet, a Szerelmet, a megélt pillanat örömét szimbolizálja. Szó sincs stabilitásról, kiegyensúlyozottságról, tartósságról. Ezeket a Nap-Hold páros képviseli.

Mindenki személyes horoszkópjában megvan a Mars és a Nap is, tehát létezik egy férj-kép: hasonló férjre vágyok, mint az apám; és egy szerető-kép is, ami akár gyökeresen is eltérhet a férj ideáltól. Minél inkább eltér ez a két típus annál nehezebb olyan férfit találni, akivel kiegyensúlyozott kapcsolat teremthető, mert valamelyik szerep kisebb-nagyobb csorbát fog szenvedni. Minél közelebb avagy egy jegyben áll a két bolygó egymáshoz, annál nagyobb esély van rá, hogy könnyen és egy férfiban találjuk meg a két erőt. Ez persze nem azt jelenti, hogy akinek Kos Napja és Mérleg Marsa van, az teljesen reménytelenül keresi a harmonikus párkapcsolatot, hiszen a fényszögek, és más tényezők is befolyásolják a társkeresés sikerét, a tényezőket együttesen kell figyelembe venni. Mindenestre a nehézkes társtalálás leggyakoribb oka az, hogy a vágyott és a reálisan megkapható férfi képe nagyon messze van egymástól. Mit lehet tenni ilyen esetben? Azt, hogy a Mars szimbólumát nem a férfiképre vetítjük, hanem másként éljük meg. A Mars nemcsak a szeretőt szimbolizálja, hanem jelképezi többek között a sportot is. Érdemes tehát megnézni, hogy a személyes horoszkópban lévő Mars milyen sportolási lehetőséget mutat, amiben megélhető ez a jelleg, és máris átkereteztük a vágyunkat úgy, hogy megéltük, nem pedig elnyomtuk. Az ugyanis nem megoldás, hogy megpróbáljuk magunkat lebeszélni a vágyainkról, sem a Vénusz, sem a Mars nem hagyja magát tartósan sarokba szorítani, kitörésük pedig óriási galibát okoz, jellemzően a párkapcsolatban. Érdemesebb tehát helyet találni nekik az életünkben.

A való élet asztrológiai leképezése azt is, hogy az asztrológia számon tart marsi és vénuszi, valamint Nap és Hold korszakokat az emberi fejlődés során, Előbbi a tini-kor, amikor még minden mindegy, azért szeretünk, hogy szeressünk és valóban a Nagy Szerelemek, vágyak ideje van itt, nem pedig a stabilizációé. És létezik a kiegyenlítődésre, egymásra hangolódásra irányuló időszak, amikor mint égi fények akarunk tündökölni hosszasan, ez 21 éves korunk után, de inkább 29 után jön el. Tehát mindennek megvan a maga ideje.

Persze a Hősöket, akik erejükkel, merészségükkel, lovagiasságukkal és szenvedélyükkel elkápráztatják a Nőt, minden életkorban szabad csodálni 🙂

Neked ki a Hősöd és miért?