Nálatok is csicseregnek a madarak? Jön a Tavasz! Én már érzem! 🙂 Vége a téli begubózós, depizős, de legalábbis melankólikus világnak. Vegyünk példát  a természetről,  és szülessünk újjá testben és lélekbe, végül is ki akadályozná ezt meg?!  Itt az idő, hogy belekezdj a párkapcsolati önmegvalósításodba. Hogy az meg micsoda? Na, nem annyira bonyolult! Egyrész önismeret és utána a jól megérdemelt Boldogság.

Kedvcsinálót ígértem. A tavaszi önismereti-megújuláshoz az egyik fontos adalék egy jó könyv, ami eligazít, utat mutat és gondolkodásra ösztönöz. Egy jó kis trilógiát néztem ki, ami nélkülözhetetlen a modern, tudatos Nő és Férfi kelléktárából. És mivel a párkapcsolati alappilléreket (a nőt és a férfit) erősíti, így a második fázis (boldogság) elérése is esélyes. Szóval ezeket a könyveket csak olyanoknak ajánlom, akik vagányak és merik felfedezni magukban és a párjukban a görög mitológia isteneit. Jó kis kaland! A trilógia igazából három önálló kötetből áll, csak én neveztem el trilógiának a tartalmi egyezőség miatt. A kötetek címei: A bennünk élő istennők, A bennünk élő istenek, A bennünk élő idősödő istennők. A szerző pedig:   Jean Shinoda Bolen jungiánus terapeuta, aki vette a fáradságot és alaposan utánanézett annak, ki mit is csinál(t) azon a bizonyos  Olümposzon. Miután rátatált a  szereplőkre, bemutatja nekünk a személyiségjegyeiket, a fejlődi fázisaikat, a problémáikat és a kibontakozási lehetőségeiket is. Ez idáig kevesébé érdekes. DE! A szerző párhuzamot von a ma férfija/nője és annak antik megfelelői között, így elkezdhetünk egyre izgatottabban lapozgatni, hogy vajon én melyik istenből/istennőből  vagyok összegyúrva és ez mit is jelent a mindennapjaimra, a szerelmi életemre, a társas viszonyaimra nézve. Szóval egy kis mitológikus-önismereti  oknyomázásra invitállak! Az írónő elfogulatlanul nyújtja át az étlapot, a választás-felismerés öröme és tanulsága azonban az olvasóé. Főleg azé az olvasóé, aki kellő önkritikával, kívülről szemlélve önmagát és a jól eldugott árnyékával is szembesül vállalja ezt az önismereti kalandot. Annyira személyes és meghitt az istenek istennők leírása, hogy az az érzésünk, hogy az Olümposz itt van a kertvárosban.

Először csak a női kötetet akartam bemutatni. De aztán rájöttem, hogy a férfiakban leledző istenek felkutatása is nagy élmény lehet, mindkét nemnek. A harmadik könyv pedig unikum a témában. Nyugaton semmitől sem félünk jobban, mint az öregedéstől! Pedig abban is van szépség és feladat. Erre igyekszik felhívni a figyelmet a szerző az idősődő nők szerepeinek bemutatásával.

Aki nagyon mélyre ásni nem szeretne, az kezdheti azzal is, hogy a környezetét azonosítja be a szereplőkkel. A szerző remek, finom humorral, szórakoztatóan avat be olyan mélységekbe is, amibe magunktól aligha ugranánk le, így a könyvei nemcsak hasznosak, de aki csak szórakozni, kikapcsolódni akar és csak egy kicsit szeretne önismerkedni, az sem fog csalódni benne.

Várom az Artemiszek, Apollónok és más Hősök és Hősnök élménybeszámolóit! 🙂 Te kikből vagy összegyúrva?

A könyvek kényelmesen, egyszerűen megrendelhetők a jobb oldali Libri-keresőboxban .