Sokan azért ódzkodnak az asztrológiától, mert nem tudnak azonosulni vele, hogy bármi is előre meg lenne írva „a csillagokban”. Jó hírem van: a csillagokban előre tényleg nincs is megírva semmi. Lehetőségekkel jöttünk, amelyekkel vagy tudunk élni, vagy elszalasszuk. Így van ez a párkapcsolati kérdéseket illetően is.

Nézetem szerint az asztrológia egy jelrendszer, ami képes lefordítani az általunk beszélt nyelvre azon tendenciáinkat, képességeinket, amelyekkel élhetünk, amelyeket jól felhasználva megtaláljuk az utunkat, a boldogságunkat. A témánál maradva: a társunkat. Vannak, akiknek nehezebb leckéi vannak, és van, akinek minden könnyebben megy, legalábbis látszólag. Nagy csapda azt hinni, hogy „én egy rakás szerencsétlenség vagyok, nekem úgysem sikerül semmi”. Ha bele se kezdesz, akkor biztosan nem, ám ha az eddig eredménytelennek bizonyult taktikádon változtatsz, és jól használod ki a lehetőségeidet, akkor sikeres leszel. Igazából mindenki tudja, hogy mi a dolga, csak nem vesszük újabban a fáradságot, hogy elgondolkodjunk rajta. Boldogok akarunk lenni mindenáron, és kész. De hogyan? Semmiféle misztikus nem kell ahhoz, hogy őszintén elgondolkodj a vágyaidon, a céljaidon és a képességeiden. Aztán már csak az van hátra, hogy ezeket összhangba hozd, ne a mások elvárásaiból indulj ki, hanem a saját lehetőségeidből, azokat viszont valósítsd meg. Ez a boldogság! Mindenki boldogságra született, csak nem egyforma módon vagyunk boldogok. Ki így, ki úgy, ezért nincs értelme mások taktikáját másolni. Mindenkinek egyéni útja van, amiről pontosan tud is. Bányászd ki magadból ezt a tudást! És élj vele. Hidd el, hogy az eddigi kudarcaid nem befolyásolják a jövődet. A múlt, a tapasztalataid gyűjteménye, a jövő pedig szabadon alakítható.

Amikor megszülettünk kaptunk egy útvonaltervet, ezt nevezzük születési horoszkópnak. Az állomások, a leckék fixek, de te döntöd el, hogy merre mész a megállók között. Szabad vagy. Szabadon választhatod a boldog párkapcsolatot, vagy éppen az egyedüllétet, ha éppen az jobban esik. Ne mások véleményére adj. Csak a szívedre hallgass. Azt javaslom, döntsd el még ma, hogy harmonikus párkapcsolatot szeretnél, vagy éled az önállóság felhőtlenségét, és tegyél érte, hogy ez meg valósuljon. Nem befolyásol ebben semmi és senki, a csillagok sem, csak a tiéd a döntés! Te vagy a felelős a saját boldogságodért!