Mars a Rákban

Mars a Rákban

Párkapcsolati asztrológiai sorozatunk a Mars bolygó párkapcsolati szimbólumainak kibontását célozza. Esett szó már arról, hogy  a Mars a kezdeményezés, akarat, tett-erő szimbóluma, mindezek pedig sarkalatot pontok a kapcsolatban. A tüzes és levegős jegyekben álló Marsok bemutatása után most a vizes jegyekben lévőkre fókuszálunk, a Rákra, Skorpióra és Halakra, és azt vesszük szemügyre, hogy valóban engedékenyek, alárendelődőek, lemondóak vagy éppen hullámzó kedélyállapotúak-e az ilyen Marsok tulajdonosai; továbbá mire számíthatunk, ha a párunk vizes Marssal rendelkezik. Vagy esetleg pont Te! 🙂

Ha nem tudod biztosan, hogy milyen jegyben áll a Mars a születési horoszkópodban, itt az adataid megadása után kiderítheted.

 

Mars a RÁKBAN: fontolva haladás

 

Tévedés azt gondolni, hogy a Rák Mars ügyetlen és tesze-tosza. Kardinális jegy, ráadásul a Bak ellentétpárja, ezért pontosan tudja, hogy mit akar és el is éri. Csak nem azonnal és nem közvetlenül. Ő a lassú víz partot mos elvére esküszik. Ami persze bosszantó lehet, ha a társkeresés emiatt vontatottnak, netán érdektelennek tűnik a másik fél számára. Ez a Mars kevésbé a spontán tettek, váratlan és hirtelen reakciók mestere, ő inkább biztosra megy: kiismeri a másik fél lelkivilágát –ehhez nagyon ért- és innen merít eszközöket az akarat érvényesítéséhez. Nevezhetjük ezt manipulációnak, érzelmi nyomásgyakorlásnak, de finom és hathatós terelgetésnek is a további bolygóállások függvényében. Egy biztos: nem is gondolnánk mennyire állhatatos a saját céljait illetően! A párkapcsolat közös céljait akkor tudja elfogadni, ha érzelmileg tud velük azonosulni, azaz egyet ért velük. Meggyőzni nem könnyű, hatni rá azzal lehet, hogy családért való küzdés zászlaja alatt adjuk el neki a szóban forgó, megvalósítandó projektet. A családért ugyanis minden erejét mozgósítja majd.

 

Mars a SKORPIÓBAN: szorításban

 

Eme Marsot magabiztos, jó önismerettel bíró társ-jelölteknek ajánlom. Aki nem ilyen, az elég hamar elbizonytalanodik, kiborul, de legalábbis értetlenül áll az állandó lelki erőpróbák előtt. A Skorpió Mars mellett az élet folyamatos teszt-üzemmód, azonban szemben a Kossal itt nem a győzelem a tét, hanem a kifárasztásos taktika éri el azt, hogy a gyengébb fél alárendelődjön. A Mars ebben a jegyben erős, de passzív is, így nem támad, de nem is enged. Érzékelteti az erejét, a jelentőségét és az akaratát, de ezt nem látványos erődemonstrációval teszi –mint a Kos Mars-, hanem ellenállással, befolyásolhatatlansággal. Ő azt teszi, amit belül jónak gondol, a külvilágra való tekintet nélkül. Ez nem önzés, hanem a meggyőződés teljeskörűsége. Nehéz rajta fogást találni, ha hatni akarunk rá ne a Marson, hanem az egyén más síkjain (bolygóin) keresztül tegyük. A Skorpió Mars határozott a társkeresésben is, hagyjuk kibontakozni, nyomulni bármilyen formában esélytelen. Majd ő dönt és diktálja a tempót. Később pedig úgy tudjuk egyensúlyban tartani az érzelemhullámai szélsőségeit, ha hagyunk neki teret az érzelmei levezetésére. Ne kérjük számon (majd ő megteszi), ne ellenőrizzük, ne utasítsuk. Kérjük és hitessük el vele, hogy ő is azt szeretné, sőt igazából szeretné azt, amit mi. Ha fullasztó a ragaszkodása és kisajátítása, kérjük szakember segítségét.

 

Mars a HALAKBAN: a taoista mester

 

A harmadik vizes jegyben a Mars jelentősen veszít erejéből, elhalkul, ráhagyatkozik és halogat. Lemond az akaratáról jó esetben meggyőződésből, rosszabb esetben önbizalomhiány miatt. Ide nem árt egy határozott és célratörő társ, akinek a szekerét a Halak Mars tolhatja, ebben ugyanis pont azért nagyon jó, mert nem frusztrálja a saját céljainak elveszítése. Ilyenek ugyanis csak pillanatnyilag vannak és azok is relatívek: mire igazából megfogná őket, kicsúsznak a kezei közül, hopp! Valahogy mire a tettekhez ér, az elméletek mind megváltoznak, átalakulnak vagy már meg is valósultak. Tehát őt a korábbi sikerek sem motiválják, mert azokat is mások segítségével érte el többnyire, vagyis továbbra is jó taktika másokkal szorosan együttműködni. A társkeresésben is a másik félre számít: őt meg kell hódítani, hagyja magát vezetni, de ezzel ne éljünk vissza. A kapcsolat során pedig ha a feladatok számára körvonalazva vannak akár szerepek, akár házimunka révén, kiváló csapajátékos és végrehajtó. Nagyon jól tudja érzetetni a mindenki egyért, egy mindenkiért-elvét. Érdemes rá odafigyelni, hogy számára a nem tevés is cselekvés. A működésének vérmérsékletét nagyban meghatározza az aszcendens és a Merkúr helyzete, ezek ugyanis célokat és cselekvési terveket generálnak, amelyek felgyorsíthatják, vagy eltökéltebbé tehetik az akcióit. De még markáns további személyiségjegyek esetén is jelen van a döntések állandó megkérdőjelezése (előtte, utána) és a befolyásolhatóság.

A föld jegyű Marsok mind csökönyösek, de legalább hűségesek? Hamarosan kiderül!

Nyomd a gombot, ha tetszett! Köszi! 😉