Az előző részek tartalmából: az első részben összefoglaltuk a Mars szerepét a kapcsolatainkban, megnéztük mire utal és milyen eltéréseket okoz a működésünkben. Ezt követően a tüzes jegyekben álló Marsokat vizsgáltuk meg, vagyis hogy mi várható tőlük a társkeresés és a későbbi párkapcsolati működés tekintetében. Továbbá az is kiderült, hogy ránézésre, arc-vonás alapján miről ismerhető fel az, hogy valakinek erős az akarat és határozott jellem.

Érint engem ez a téma? Igen, ha:  tüzes jegyben áll a Marsod a születési horoszkópodban, vagy annak helyezkedik el ugyanezen jegyekben a Marsa, akivel együtt szeretnél működni bármiféle kapcsolatban

Ha megadod az adataidat itt máris látni fogod, hogy érdekelt vagy-e!

Ma a levegős Marsok felé repülünk, azaz mit árul el az Ikrekben, Mérlegben, Vízöntőben leledző Mars a párkapcsolati működésről, mennyire csapatjátékos, megbízható és hűséges az ilyen Marsok tulajdonosa. Egy biztos: szellemes emberekkel van dolgunk! Kalandozz velem! 🙂

Mars az Ikrekben

Mars az IkrekbenHú, itt egy forgószéllel van dolgunk: egyik lábam itt, a másik ott, mindenütt jó, kivéve otthon. A legnagyobb előnye ennek a karakternek, hogy nincs határozott elképzelés, rugalmas és meggyőzhető. Na persze ez olykor pont hátrány. Imád vitatkozni, de ebben nem a győzelem motiválja, hanem az érvelés: érdekes számára megismerni a másik álláspontot. Ha tudja, hogy nincs igaza, akkor is mondja a magáét (jótanács: okos enged…). Nem gond számára ismerkedni, a kapcsolatai a beszélgetőtársai közül kerülnek ki, beszélgetni pedig bárkivel tud. Tehát kifejezetten aktív kapcsolatteremtő, párkereső. Simán kezdeményez egy kis csevejt, ha izgalmas számára valamiért az adott személy. A kapcsolatban később szívesen vállalja a megmondó ember szerepét, ugyanis gyorsan kapcsol, hamar szállít használható megoldásokat. Ámde inkább elméleti szakember, a tetteket ne tőle várjuk. Ötletekből kifogyhatatlan, de nem szeret akcióba lépni. Legjobb, ha tanácsot kérünk tőle, de a kivitelezést nem rá bízzuk. Szétszórt, és erről nem érdemes leszoktatni, mert meddő vállalkozás. Hagyjuk szárnyalni, hagyjuk, hogy néha magával röpíthessen. Adjunk teret az eszme cseréinek, hálás lesz érte. A kapkodásából, csapongásából adódó fennakadásokat pedig finoman korrigáljuk.

És ha már James Bond ennek a sorozatnak a kabalafigurája: Sean Connery és Pierce Brossman örvend Ikrek Marsnak, érdemes ebből a  szempontból megvizsgálni az alakításaikat a filmekben.

Mars a Mérlegben

Mars a MérlegbenSokak szerint ő Don Juan személyesen. Remek udvarló, az biztos, mert mindig azt szeretné, amit a másik, így könnyel azt gondolhatjuk, hogy mi diktálunk, pedig ő! Az akaratát az érzéseinek rendeli alá pl. ha szomorú, az a tettein is meglátszik. Ő a békés harcos is, aki képtelen vitatkozni, érvelni, önérvényesíteni. Egy bizonyos fokig, na de aztán: ha teli a pohár, akkor vad vihart képes generálni látszólag  semmiből. A kezdetek: bátran kezdeményez, de ha sokszor éri visszautasítás, az nagyon visszahúzódóvá teszi. Tehát a vállalkozó kedvét nagymértékben befolyásolja a tapasztalat. Lehet nyuszi, de válhat belőle hódító is. Egy biztos: nehéz neki ellenállni, mert tudja, mit akar a másik. Vénuszi jegy! 😉 A későbbiek során a kapcsolatban kedves, aranyos, segítőkész, de olykor feledékeny. (A jószándékot nem árt tevékenységlistákkal megerősíteni.) Jellemzője, hogy hajlamos a másik szájába adni az akaratát, amikor pl. ezt kérdezi: „Nincs kedved moziba menni”, azt úgy érti: „Én mennék moziba.” Amíg fontos neki a kapcsolat, addig nagyon figyelmes. Ez egy jó szintmérője az elkötelezettségének… Udvarlós karakter továbbra is, ez a csoda nála tényleg nem 3 napig tart, hanem addig, amíg ő maga fontosnak tartja. Az önzés vagy az önbizalomhiány gyakori jellemzője ennek a karakternek. Fontos számára a párkapcsolat érzelmi sokszínűsége, romantikája, intimitása, édessége. Ezt mindig keresni fogja (valahol). Ha megkapja, kitartó, mert nehezen vállalja be a váltással járó konfliktust.

Ide vonatkozó James Bond-hősünk:… tippelj, a Facebook-on ki lehet az! 🙂

Mars a Vízöntőben

Mars a VízöntőbenA legkevésbé légies Mars a Vízöntő Mars. A Szaturnusz energiái ugyanis jelentősen leföldelik a könnyedségét. E jegyben a Mars változó célokhoz kötődő makacsságot és állandó dilemmákat jelez: határozottan tudja, hogy mit nem akar, de ettől még nem lesz iránya a cselekvésnek…, inkább vibrálása lesz. Egy biztos: más nem tud ötleteket, célokat adni, sőt jobb, ha meg sem próbálja. Ismerkedéskor az első lépéseknél először határozott, aztán elbizonytalanodik „Tényleg olyan izgi ez az alak?!”. Itt nem árt egy kis óvatos (ösztönös, érzelmi) megerősítés  a másik fél részéről a holtpont kibillentése céljából. Ettől kezdve viszont semmit nem érdemes eröltetni, mert pont az ellenkező hatást váltja ki. Ő a szabadságharcos, aki akaratát tekintetve az örök kamasszal azonosítható, ennek minden előnyével (újító, formabontó, nagy szívű, igazságos) és hátrányával (zabolázhatatlan, kereső, kötődni nem akaró). Veszekedni, nevelni kár, megérteni, megbocsátani és együttműködni hasznos. Nem kezelhetetlen, ha van tere, és nem kötődésképtelen, ha nem érez kényszert és korlátot.  Ha egy JÓ ügyért harcolhat sokkal megértőbb a kapcsolatban. Ha az ő különc ötletei is beépülhetnek, otthonosan érzi magát. Nem kalandvágyóbb bárki másnál, ha úgy érzi, hogy egyenrangú partner lehet: senki sem különb semmiben a másiknál. Ő a kapcsolat újításokért felelős tagja, aki színt, energiát, lendületet ad időről-időre. Figyeljünk a kezdeményezéseire, a legrosszabb, amit tehetünk, hogy csírájában elfojtjuk az ötleteit. Inkább vitatkozzunk róluk. Mellé sem árt egy gyakorlatias, megvalósító típusú társ, akinek nem esik nehezére a hétköznapi rutin. Ő ugyanis nem ez.