A bevezetőben megkezdett gondolatmenetet folytatva ebben a részben a tüzes Marsok –KOS, OROSZLÁN, NYILAS- háza táján vizsgálódunk.  Segítségünkre lesz továbbra is James Bond, egész pontosan Daniel Craig, aki maga is egy remek tüzes Marsnak örvend, de erről később ! 😉 A fókusz a párkapcsolati működésen van, vagyis hogyan hódít és mit tesz a kapcsolatért a tüzes Mars tulajdonosa. Itt megnézheted, hogy melyik jegyben áll a Mars a saját vagy a párod horoszkópjában.

Bár a Marsról a férfi-karakter jut elsőre eszünkbe, az itt leírtak a nőkre éppúgy vonatkoznak.

Haladóknak: Fontos leszögezni, hogy nemcsak a Mars minősége (tehát, hogy tüzes jegyben áll), hanem horoszkópbéli ház-szerinti elhelyezkedése is fontos: sokkal szembetűnőbb egy Mars az első, hetedik, tizedik házban, mint másutt. Továbbá az is hangsúlyozottabbá teszi a személyiség marsikus jellegét, ha ez a bolygó a Nappal, Uránusszal, Plútóval vagy az aszcendens urával áll együtt.

Minden tüzes Mars szenvedéllyel telített: a Kos a cselekvésért él-hal, az Oroszlán érzelmekkel jutalmaz vagy büntet, a Nyilas pedig fejben erős. Kos a Mars testi szintje, az Oroszlán a lelkié, a Nyilas pedig a szellemié.

Egyikőjük sem hétköznapi hős, cselesnek kell lennünk, hogy a párkapcsolatban aszürke hétköznapok monotonitása ne szegje kedvüket. Mindegyikük segít a közös feladatokban, ha megtaláljuk számukra a nekik megfelelő területet és motivációt (ami sokszor nagyobb munka, mint elvégezni az adott feladatot.)

Például egyik sem viszi ki a szemetet, mert:

  • a KOS nem veszi észre,
  • az Oroszlán nem alacsonyodik le idáig
  • a Nyilas meg abban hisz, hogy a dolgok önmaguktól is megoldódnak, különösen ezek a piszlicsáré dolgok 🙂

 

 

Mars a KOSban

 

A tettrekészség maximális, a türelem minimális. Extra hatékonysággal és tempóval lép a világ elé az, akinek ilyen összefüggése van. Ami a szívén, az a kezén: azaz halasztást nem tűrő módon cselekszik, néha elhamarkodottan és kapkodósan. Párkapcsolati témára vetítve a Kos Mars A Kezdeményező, a hódító, a tettek embere. Ő nem halogat, hanem megy és intézkedik: ismerkedik, felhívja magára a figyelmet és gondoskodik a másik fél táncba hívásáról. Bármit is jelentsen ez! 😉 Ráadásul nem kell sokáig várni az akciókra. És erre számíthatunk a későbbiekben is: jön-megy intézkedik. Rengeteg energiája van, minden rábízható, ami nem igényel monotonizmust, aprólékosságot és türelmet. Inkább a szervezőfeladatokban jó pl. keres gázszerelőt, de nem tanul a gyerekkel. Játékos és ösztönös, ezért vadnak, zabolátlannak és korlátozhatatlannak tűnhet, főként az érzékeny személyiségek szemében. Jót tesz, ha mindig van feladat a kapcsolatban, amit egyedül, a saját tempója és szabályai szerint oldhat meg. Ne igyekezzünk befolyásolni vagy keretek közé szorítani, mert ő ezt kihívásnak éli meg és harcba száll a törekvés ellen. Egyébként is szeret versengeni és nem riad vissza a provokációktól sem, amit ő ugyan játéknak gondol, de durvább hatása is lehet.

 

Daniel Craig meg az ő Marsa

A James Bond-színészek sorában Daniel Craig az egyetlen tüzes Marsú hős. Nyilván a casting az aktuális igényeket is visszatükrözi (még ha nem is tudatosan): erős, megmentő-típusú férfire vágyunk, mert belőlük van napjainkban a kevesebb. Aztán ha megkapjuk, nagyot csodálkozunk, hogy TÉNYLEG erős és befolyásolhatatlan… Hogy a csalódástól megkímélhessünk magunkat figyeljük meg a kiszemelt férfi homlokát: ha a szemek között egy markáns „mélyedés” látható, akkor az azt jelenti, hogy erős Marsú (döntésképes, markáns, domináns, strapabíró) férfival van dolgunk (nőkön ez a vonás ritkán szembetűnő, de ugyanezt jelenti). Nézd meg jól a képen a színész arcát, rögtön megérted, mire célzok! Ha ez a jellegzetesség jelen van, akkor az akarat ereje is jelen van, de ha nincs markáns arcvonás, az még nem azt jelenti, hogy nem lehet erős a Mars az adott személynél. Ez amolyan „Minden bogár rovar…”-elv.

 

Mars az OROSZLÁNban

 

Mars az Oroszlánban

 Az Oroszlán Mars az önérvényesítés királyi útját mutatja: tudja mit akar, de ügyesen lavírozva úgy éri el, hogy a másik döntésének látsszon az irány. Az ismerkedésnél ez kifejezetten izgalmas játékot ígér! E helyzetből adódik, hogy az ilyen konstelláció tulajdonosa nem szereti a kemény, határozott személyiségeket, inkább a rugalmasabb akaratú áldozatokra vadászik. Remekül udvarol, királyian ajándékoz, és nagyon nem szereti, ha nem ér célt! Hiú és sértődékeny, nagyon fél a visszautasítástól, ezért sokszor csak biztosra megy. Erejét, igyekezetét nem ér megkérdőjelezni, még ráutaló magatartással sem! Ráérős, szereti készen kapni a dolgokat, hogy ne kelljen sokat erölködni. Azokban a dolgokban van benne, ami különleges és egyedi kalandokat ígér, jó, ha a bevásárlás is ilyenre sikeredik. Bármire rávehető, ha abban benne lehet a szabadságvágya kiteljesítése és kellő mértékű elismerés is jár a végén. Kitartó és hűséges, biztos az érzéseiben és anyatigris módjára oltalmazó. Amilyen óvatosan kezd, annyira magabiztosan helyezkedik bele kapcsolatba, de fél szemét mindig a pozícióján tartja, nehogy a fejére nőjenek…!

 

Mars a NYILASban

 

A három tüzes Mars közül itt a legenyhébb az érzelmi töltet: míg a Kosnál az ösztönös akciókészség, az Oroszlánnál a szilárd eltökéltség dominál, e jegyben a bolygó a szellemi szférában igyekszik megnyilvánulni és újat létrehozni. Tehát ötlet, lelkes nekiindulások jellemzik. A hódítási kedve vetekszik a Kos Marséval, de ő hajlamosabb fejben lejátszani, vagy megelégedni a plátói helyzetekkel. Szívesen kockáztat, legfeljebb újabb tapasztalatot nyer )amiből nem sok következtetést von le). Mindenki szimpatikus neki, akik lelkes és szívesen halad vele a közös Úton, bárhová vezessen is az. Számára nem szempont, hogy ki van elöl/felül, nem versenyez és nem törekszik önmaga tökéletességének hangsúlyozására sem. Azt viszont nem szereti, ha akaratában korlátozzák, megváltoztatnák vagy kedvét szegik holmi racionális érvekkel. Gyönyörű ígéretei vannak, amelyeket akkor és ott komolyan is gondol, de nem szép dolog számon kérni őket később. Ő nem a tettek, hanem a tervek embere, a stratéga, a hadvezér, aki felülről szereti szemlélni a folyamatokat. Napi rutinfeladatot jobb, ha nem bízunk rá. Szívesen foglalkozik viszont a nyaralás vagy a kulturális élmények kitalálásával, illetve a munkájával. Ő mindig éppen valaminek a megszállottja, ügyesen érdemes szeme elé varázsolni azokat a közös célokat, amelyekért együtt is lehet lelkesedni.

 A levegős Marsok tényleg csalfák? A következő részből kiderül!

Nyomj egy Tetszik-et, ha kíváncsi vagy:

30 lájk= 2 hét múlva jön a folytatás

60 lájk= 1 hét múlva jön a folytatás