Sokáig gondolkodtam, hogy milyen frappáns címet is adhatnék a sorozatnak, de annyi minden eszembe jutott, hogy nem tudtam a legjobbat kiválasztani. A címválasztás helyett inkább belevágunk, és megnézzük a bolygó párkapcsolat alakító erejét csillagjegyenként. Előbb azonban jöjjön egy kis bevezetés, amelyből kiderül, miért érdemes a Marssal, mint párkapcsolati tényezővel számolni.

A MARS szimbóluma

A bolygó szimbóluma iskolás korunk óta ismerős, hiszen a biológia könyvben találkozhattunk vele. Az anyagot jelképező körből (ti. földgolyó) kitörő, ég felé mutató nyíl dinamikát és erőt sugároz. Azt üzeni, hogy a felfelé törekvő vágyaink megvalósulhatnak, hiszem egybekapcsolódik a realitás (megvalósulás, anyagiság) és a szellemiség. Fontos tájékoztatás ez a súlyos önbizalomhiánnyal küszködő emberiségnek, főleg akkor, ha minden szavát komolyan vesszük, vagyis a fejlődésünket szolgáló vágyainkat tudatosítva tettekre váltjuk a gondolatainkat. A Létünk titka fel is tárult

Mivel már a tankönyvek is összefüggésbe hozták a Marsot a nemiséggel, a férfierővel, ennek alapjait nem is kutatjuk. De nemcsak férfihoroszkópban van jelentősége a Marsnak, vágy, ösztön, kezdeményező-készség, tett-hatékonyság és öntudat ugyanis valamennyiünkben lakozik, még ha eltérő mértékben is. Azt pedig egyszerű belátni, hogy párkapcsolataink alapját képezik ezek a fogalmak, legyen szó akár társkeresésről, akár probléma-megoldásról a kapcsolat során.

Nézzük egy nagyon is gyakorlati példát, méghozzá kellően marsikusat! A James Bond-okat megszemélyesítő férfi-típusokat: az alaphelyzet ugyanaz,  sőt ebben a videóban ugyanazt a 3 szót mondják el mind az öten mégis mennyiféle attitüd, küllem és hatás!  Kinek melyik áll közelebb az ízléséhez, olyan a Marsa… Egy kis ízelítő az eddigi felhozatalból a klasszikusoktól az aktuális figuráig:

 

Nem szoktam rajongani a leegyszerűsített, sematikus párkapcsolati összehasonlításokért, de itt el kell fogadnunk azt, hogy a hasonló habitusú Marsok tudnak igazán együtt működni. Ez érezhetően, a mindennapok szintjén is észrevehetően megnyilvánul. A tüzes Mars a tüzesnek és a levegősnek örül; a földies a sajátja mellett a vizeset érti meg a legjobban. Párhoroszkóp elemzéskor ez egy fontos kérdés, mert a hétköznapok nyugalma múlhat rajta.

Mars és Mars között -mint látjuk és tudjuk és tapasztaljuk :)-  kb. akkora különbségek vannak, mint a sprinter (Kos Mars) és a birkózó között (Bika Mars) az olimpián: nagyon mások, abszolút eltérő képességeik vannak (és addig jó, amíg sportágat nem cserélnek egymás között…). Eltérő lendület, tempó, igények, akarat, kitartás, fizikum… mindegyik Mars jó valamiben, ami hasznos lehet a párkapcsolatban: az egyik remek feladatmegoldó, a másik szenvedélyes szerető, harmadik találékony programszervező, a negyedik meg épp mondjuk strapabíró segítőtárs. Mielőtt rátérnénk, hogy melyik jegy milyen Marsot eredményez, játsszunk egyet, jó?

Mindazoknak, akik szeretnének közelebbi kapcsolatba kerülni a belső energiaforrásukkal:

HÁZI FELADAT: Nézd meg, melyik jegyben áll a Marsod és barátkozz meg vele. A gyengeségeivel is! Térképezd föl, ő a te egyik részed, akivel most időről-időre kapcsolatba kerülhetsz. Ha ezzel végeztél (nem baj, ha napokig tart, hagyj időt magadnak), akkor vizsgáld meg a párod Marsát is. Mit szólsz hozzá? El tudod fogadni?

Ha egyedül vagy, akkor pedig képzeld el, hogy milyen vérmérsékletű, ösztönösségű, akaraterejű, hevességű társat szeretnél magadnak. Ki fog derülni, hogy kire illik a kép.

Itt megnézheted, hogy melyik jegyben áll a Mars a születési horoszkópodban klikk

 Amikor a Marsunkkal, azaz a személyes erőnkkel foglalkozunk voltaképp oroszlán-szelidítést végzünk (gondoljunk csak a tarot Erő, azaz Mars lapjára). Bizony van, akinek zabolátlan, hatalmas belső ösztön-álattal kell megküzdeni, míg más egy fájós fogú, öregecsek cirkuszi példányt talál. Feleslege az összehasonlítás, mindekinek a sajátja a legoptimálisabb a feladatai, így most a párkapcsolati teendői ellátsához, és a horoszkóp egészét nézve nagyon is magvan az oka, hogy miért kap valaki erős, vagy épp szelídebb Marsot.

 

Mars mint férfi, Mars mint nő

Akik kaptak már tőlem írásbeli horoszkópelemzést pontosan tudják, hogy a párkapcsolati elemzés-témának fontos része a férfikép és a nőkép. A Mars nyilván a férfiképet befolyásolja mindkét nem horoszkópjában. A férfiak horoszkópjában a hódítási kedvet, a szenvedélyt, az önbizalmat, a kezdeményezést és az akaraterő intenzitását párkapcsolati szempontból is jelképezik, azaz megláttatja a Hőst, a Lovagot, aki lehet, hogy jön, lát, győz és tovább megy (Ikrek Mars), vagy éppen elcsábításra vár és odaadja magát (Halak Mars). Jó ezzel már a kapcsolat elején tisztában lenni, ugyanis az elvárások, csak a képességek függvényében kérhetők számon, az előbbi példánál maradva: hiába bíztatjuk a birkózót, nem fogja utolérni a sprinter egyszerűen azért, mert nem az a dolga…

A női horoszkópban lévő Mars jegybéli helyzete megmutatja, hogy milyen Hősre vágyunk, ott legbelül, titkon. Ez nem azt jelenti, hogy a gyors összehasonlítás után másik társ után kellene nézni, ha a párunk nem „hozza a várt szintet”, már az is jó, ha a jegy minősége megegyezik tüzes-tüzes, vizes-vizes stb. Nagy tanulságokra akkor kell felkészülni, ha ellentétes jegyű Marsok találkoznak egy kapcsolatban, ilyenkor a birkózó és a futó egymás ellen küzd…persze ennek a mérkőzésnek is lehet bölcs és megnyugtató eredménye.

 

Társkeresésen innen és túl

Az tud sikeresen társat keresni, akiben buzog az elköteleződés vágya. A Mars az ösztönvilágot képviseli bennünk, tehát az nem elég motiváció, hogy tudjuk, hogy nem jó egyedül. Először a két ember ösztönei találkoznak, és ha itt bizonytalanság van, akkor (vagy létre sem jön egy élményszerű találkozás) nem működik a bizonyos kémia, vagyis a vágy. A vágy sokrétegű lehet: van, aki szellemi társat keres (levegős Marsok), van, aki kitartó tehervivőt (földies Marsok), a lényeg, hogy tisztában legünk a saját vágyainkkal és ezt maximalizáljuk, ahelyett, hogy más irányba erölködnénk garantált frusztrációt okozva magunknak. Szóval társkeresés előtt nem árt a fent leírtak szerint összhangba kerülni a bolygónkkal és ráhangolódni, hogy mifélét szeretnénk viszontlátni.

Később –és ezért nem mindegy mit várunk el- ugyanazzal az intenzitással tud tovább peregni a kapcsolat, a hogyan elkezdődött. Hiszen nem szerzett be magának új Marsot időközben senki. Ha a párunk hagyta, hogy megszervezzük a randikat és állandóan elkésett, akkor nem biztos, hogy ő lesz a nadrág a kapcsolatban… Aki pedig bátor kezdeményezésével és lehengerlő magabiztosságával vett le minket a lábukról, azt nehéz lesz háttérbe szorítani, talán nem is kellene forszírozni.

A Mars a legkevésbé megváltoztatható bolygónk pontosan azért, mert az ösztönök, a nem tudatos mélységek szintjéről tör elő. Sokszor kontrollálhatatlanul, illetve sok gyakorlásba kerül, mire transzformálni tudjuk tudatosan. És nem is biztos, hogy a vágyéletünket át kell alakítanunk. Annyi minden megváltoztatnivalónk akad, hogy szegény Marsot hagyjuk békén. Hálás lesz érte. Ha nem ellene harcolunk, akkor mellénk áll és a belső Hőst mindig magunk mellett tudhatjuk. Ez óriási erő, a magabiztos önbizalom alapja!

A folytatásban az egyes Mars-jellegzetességeket mutatom be, 4 részben. Hamarosan!

Hasznos volt? Akkor nyomj egy Tetszik-et. Köszi! 😉