Arra gondolok, hogy megismerkedsz valakivel, aki kísértetiesen hasonlít, főleg a személyisége, egy korábban megismertéhez. Párkapcsolatban igen gyakori az ilyesmi. Harmonikus, boldog párkapcsolatot szeretnél, ehelyett állandóan ugyanazokba a problémákba ütközöl? Tudod mi ennek az oka?

Az ember óhatatlanul elemezget és hasonlítgat, amikor új társ-jelölt tűnik fel a színen, sőt ez a folyamat még hosszú hónapokig eltart. Rendjén is van ez így. Ami nincs rendjén az az, ha mindig ugyanolyan párt fogsz ki. Ez talán nem véletlen. Kettő egymást követő azonosságig még elmegy, ha már a harmadik is indigóval készült, az már gyanús. Itt érdemes egy kis nyomozásba kezdeni, persze nem Őt kell felelőssé tenni (ez elég gyakori hiba), inkább befelé vizsgálódjunk.

Kezdjük onnan, hogy mindenki olyat vonz be, akire szüksége van (erről a témáról bővebben itt olvashatsz). Első ránézésre ez jól is hangzik, de nemcsak a társad előnyös tulajdonságaira van szükséged, hanem a hibáira is, amelyek alakítanak, tanítanak. A leckéket viszont nem szeretjük. Egyszerűbb odébbállni és keresni egy kevésbé macerást, akiről kis idő elteltével persze kiderül, hogy legalább annyira nehéz eset, mint az elődje, vagy még rosszabb. Itt következik be a deja vu és az újabb szakítás. Amíg azonban ezt a láncolatot viszed, garantáltan nem fogsz olyan társat találni, akit elképzeltél magadnak. A visszatérő, bosszantó „problémák” oka az, hogy bár a személyt otthagytad a feladatodat, a leckédet nem tudod faképnél hagyni ilyen egyszerűen, azt viszed magaddal az újabb kapcsolatba, tehát megint olyan személyt „választasz”, akivel ez megtanulható lesz. A lecke jellege lehet bármilyen a féltékenységtől az alkoholizmuson át a kicsapongásig, kinek-kinek feladat szerint. Egészen addig nem jutsz előrébb, míg nem ismered föl a feladatot és nem fejlődöd meg. A folyamatot úgy tudod lezárni, ha figyelmesen szemügyre veszed azt a tulajdonságot, ami zavar, ami a szakítás alapja, és mielőtt kilépnél a kapcsolatból megvizsgálod, hogy benned ez a probléma (vagy az ellenkezője!) hol is van jelen. És csoda fog történni, ha elég alapos vagy: megváltozol és megváltozik a kapcsolatod is. Vagy az, amelyikben élsz, vagy a következő, amibe belefogsz. Benned rejlik annak a kulcsa, hogy az ördögi körből kikerülj. Persze ez így leírva nagyon egyszerűnek látszik, de tudom, hogy nem az. A deja vu érzést jelzésnek vedd, ami azt a célt szolgálja, hogy egy boldogabb párkapcsolat felé terelgessen. A te érdekedet szolgálja, annyit azonban tenned kell a magad boldogsága és kiteljesedése érdekében, hogy változol, abba az irányba, ahonnan a jelzés jön. A változásról, annak szükségességéről és módjairól már írtam, a címkék között megtalálod az ide vonatkozó bejegyzéseket.

Mindenképpen arra bíztatlak, hogy tegyél egy lépést a harmonikus párkapcsolat érdekében, szakadj ki a körforgásból. Megéri! J Csupán bátorság és egy adag önismeret kell hozzá!

Jön az Újév: ne vidd át a terheidet, kezdd tiszta lappal.