Csak erős idegzetűeknek ajánlom az alábbi témát. Komolyan.

Ha végignézel az eddigi kapcsolataidon, vagy akár a jelenlegin elmerengsz, észre veszel-e hasonlóságot a saját tulajdonságaid és a társad tulajdonságai között? Óh, hát a pozitívumokat kapásból tudjuk sorolni: pont olyan kedves, mint én; éppen olyan talpraesett, mint én; jó a humora, mint nekem satöbbi. Ez így rendjén is van. De hogy állunk azzal, hogy: széthagyja a ruháit, nem mosogat el, lusta főzni, állandóan várni kell rá, mindenhonnan elkésik, a kutyát mindig nekem kell elvinni sétálni satöbbi. Rossz hírem van: van összefüggés a párod „rossz tulajdonságai” és a tieid között! Boncolgassuk csak egy kicsit tovább ezt a témát egy kis asztrológiával és egy csipetnyi pszichológiával megfűszerezve!

Arról van szó, hogy mindenki a foltját találja meg, azaz azt, akivel tanulnivalója van. Az asztrológia szerint mindenkit az ellentétes jegye egészít ki leginkább. Ez azt jelenti, hogy jól tudnak együttműködni- különben nem lennének egy pár, és vannak eltérő tulajdonságaik is, amelyek újdonságot visznek a másik fél életébe,- különben nagyon unalmas lenne a két ember mindenben megegyező élete és hamarosan nem lennének egy pár-. Az eltérő szokások, viselkedési módok, másfajta megoldások azonban nem minden esetben, nem mindenkinél aratnak abszolút sikert. Főleg azok ódzkodnak új „stílus” elfogadásától, akik egy picit merevebbek, öntudatosabbak. Ismerős?

Hogy még mindig a mondásoknál maradjunk: a másik felünket keressük, fele-ségül megyünk valakihez. A társ tehát a kiegészítőnk, a hiányzó rész belőlünk. Vagy az a rész, amit mi nem szeretnénk felszínre engedni önmagunkból, még magunk elöl is eldugjuk…

Az asztrológiában a Társ jelzője az Én-területtel szemközti terület. Az asztrológia is megerősíti az egyes pszichológiai irányzatok által vallottakat, miszerint a párunk az ellentétes tulajdonságainkat hordozva egészít ki minket rámutatva azokra a személyiségjegyeinkre is, amiket nem szívesen mutogatunk, alkalmazunk. Egy hétköznapi példán keresztül megvilágítva: amennyiben idegesít, hogy a párod feledékeny és szétszórt, gondolkozz el rajta, hogy te milyen helyzetben, kivel, mivel kapcsolatban viselkedsz ugyanígy… még egy jó megfejtés lehet: te milyen helyzetben, kivel, mivel kapcsolatban viselkedsz pontosan az ellenkező módon, azaz vagy túlságosan precíz, görcsösen akkurátus. Ott tart tükröt neked a párod, ahol zavar, idegesít a viselkedése. Ott keresd a fejlesztendő területeidet. Nem feltétlenül a párkapcsolati viselkedésedre kell gondolnod, lehet más terület is: munka, szomszédok, baráti viszonyok.

Mától tehát nem írhatod kizárólag az ő számlájára azt, ha neked nem tetsző módon viselkedik, ennek számodra, a te önismeretedre nézve is fontos üzenete van. Persze sokkal könnyebb a másikra fogni az egészet, és szidni, mint a bokrot, mert akkor egy lépést sem kell tenni a személyiségfejlődésed érdekében. A komoly veszély ez esetben azonban, hogy jó eséllyel egy ugyanilyen „idegesítő” társat fogsz kifogni. Vagy még rosszabbat…Mostantól muszáj választanod a fejlődésed és a lustaságod között :-)! Első nekifutásra nyilván kizártnak tartod, hogy benned ezek a hibák jelen lehetnek, azonban gondolj arra, hogy akkor miért is pont őt fogtad ki, és miért nem pl. a szomszédot. (Ha jó ötletnek tűnik a szomszéd, és ebben látod inkább a megoldást, akkor viszont változtass mielőbb! Aztán várom a beszámolót, hogy a szomszéd miben hasonlít rád és az ex-edre!)

A párkapcsolatban egy csomó veszekedés, idegeskedés megelőzhető azzal, ha odafigyelsz a fenti jelekre. Nem a feltétlen elfogadásra bíztatlak, mert van az a szint, amivel már magadat alázod meg, ha elfogadod. A tükör-motivumban a tanulság szerintem annyi, hogy harmonikus párkapcsolat érdekében mielőtt háborúba indulnál a párod nyilván rettenetesen zavaró dolgai miatt, először gondolkodj el a saját viselkedéseden. Nem nagy dolog. Ennyit mindenképpen érdemes megtenned a harmonikus kapcsolat érdekében, nem igaz?

Tisztában vagyok vele, hogy a  téma nagyon megosztó. Tiltakozz vagy írd meg a saját tapasztalataidat! Várom!