A Hold házhelyzete megmutatja, hogy mely életterületen van lelki –tudattalan szinten megdolgozandó- feladatunk. A jegybéli helyzet pedig rávilágít miként simulunk bele a kapcsolatinkba. Nézd meg ide kattintva , hogy  a te születési horoszkópodban hol helyezkedik el.

Hold-sorozatunk befejező részéhez érkeztünk. Foglalkoztunk a Holddal, mint kapcsolataink jelzőjével a tüzes, a levegős, és a föld jegyekben álló égitesteken keresztül, kerestük az összefüggést kötődési képességeink és a Holdunk radixbeli elhelyezkedése között. Az utolsó rész a vizes Holdaké, elnyelő majd vad végül csendes vizekre evezünk. Jössz? Köztudomású, hogy ezekben a jegyekben a Hold lubickol, jól érzi magát. Mi most, a közhelyeken túl, inkább a kevesebbet emlegetett sötét oldalával foglalkozunk a RÁK, SKORPIÓ és HALAK Holdnak. Szóval velem tartasz? 😉

 

HOLD A RÁKBAN: Ebben e jegyben a Hold tökéletesen, otthonosan érzi magát. Ezt mindenki tudja. Azt viszont már nem biztos, hogy a társnak a Rák Hold kemény lecke. Felveszi a klasszikus gondoskodós tyúkanyó szerepet annak minden előnyével és a hátrányával. Előnye, hogy védett, fészek-meleg otthont teremt ösztönösen és hamar. Igazából már az ismerkedés fázisában minden elrendez fejben, és jaj annak, aki más sémát követne. Mivel ellátásban verhetetlen és „majd ő tudja”, nem kérdez, hanem ad, igénytől függetlenül. Nem érzi, hogy túl sok, ugyanis a Hold sötét oldalát, elnyelő-bekebelező szimbólumát éppoly természetesen képviseli, mint a jóleső dédelgetőst. Nagy tanulási folyamat a kommunikáció: az aggódáson túl annak számbavétele, hogy mit szeretne a másik. Nem annak tűnik,de határozott és addig igyekszik az érzelmeket mozgatni, amíg el nem jut a céljához. Lehet ez játszma, de óvatos tapogatózás is, az adott személy vérmérsékletétől függően. Nincs ilyen statisztikám, de biztosra veszem, hogy az érzelmi rátelepedés (fojtogatás) miatt a Rák Holdas kapcsolatok nagy része válással, méghozzá kemény harcokkal megélt elszakadással végződik. Itt az a ritka helyzet van, hogy nem elég „szívnél” lenni, észnél is kell lennie a feleknek, hogy ne egy gyerek-kapcsolattá csökevényesedjen el a felnőtt lelkesedés.

AMIT CSAK Ő TUD: kötődni, ragaszkodás és görcsmentesen. Ölelőn és természetesen. A kapcsolat létben-tartás bajnoka, aki ügyesen minden elrendez, megold a háttérben. Igazi szekértoló, persze az ő komfortérzetéhez az is kell, hogy legyen kiért dolgoznia. Tökéletes hátország annak, aki biztos alapokra vágyik.

BECSÜLJÜK MEG azzal, hogy sok idő elteltével sem válik természetessé az odafigyelés és nem kopnak ki a dícsérő szavak a fáradozásait illetően. Könnyű magától értetődőnek venni a szolgálatát, de ez őt nagyon zavarja. Mozdítsuk ki, vigyük romantikus, családias, eldugott helyekre, ahol ő is királynőnek érezheti magát. És ne nevessük ki, ha érzékeny, vagy ha megsértődik.

 

HOLD A SKORPIÓBAN: őt a vadvizi evezésben jártasoknak ajánlom. Aki zabolátlan, ősi, mély érzésekre vágyik keresse ezt a helyzetet. Nehezen ismerkedik, mert a bizalma még a hetedik próbatétel után sem 100%-os, ezért időről-időre újabb próbatételekre lehet számítani. Féltékenységgel szokták vádolni, de ez inkább Skorpió Vénusz problematika. Itt valami más van: elementáris vonzerő, lelki társ-szagú jelenlét és félelmetes érzelmi utazások óráról órára. A teljes –testet és lelket érintő – odaadás után a teljes megtagadás éppúgy élmény a kapcsolatban, mint a magáról értetődő, 1000 éve ismerős otthonosság. Mindig történik valami érzelmileg megmozgató, szünnap nincs. Egyet biztos megtanulunk a Skorpió Holdtól: alkalmazkodni. Ő ugyanis azt nem fog, valakinek meg csak muszáj. Ott tartottunk, hogy nehezen mutatja meg az igazi érzelmeit, nehezen nyílik meg, távolságtartó, de mégis ellenállhatatlan. Ösztönös, tudja mit akar és meg is szerzi. Nem gond számára kötődni, ha akar. Sőt, annyira elkötelezetté tud válni, hogy alig enged mozgásteret a társnak. Önismereti szint kérdése, hogy mennyire fogja erősen a gyeplőt, amely az élet minden területén érvényesül.

AMIT CSAK Ő TUD: a hűség mintaképe, annak ellenére, hogy bizalmatlannak tűnik. Annyira egy egységben él az ösztöneivel, érzelmi igényeivel, hogy nehéz számára új embereke felé gyakran nyitni. Számára az első bizalom odaadás egy életen át meghatározó, és belül sokáig magányos egy szakítás után. Érdek nélküli odaadást tanulhatunk tőle, túl a Rák önmaga fontosságát előtérbe helyező adásán és a Halak kétségekkel teli elköteleződésén.

BECSÜLJÜK MEG ízlés szerint, számára ez nem fontos. Ő pontosan érzi, hogy mi zajlik a másikban, már a félrelépés gondolata sem titok előtte. Nevelni esélytelen, megzabolázni lehetetlen. Csak szeressük és adjunk neki időt, hogy önmagán is túl lépve megnyissa belső kertjeit előttünk.

 

HOLD A HALAKBAN: a patak elsodort minket a vad vizekre, ahonnan most az óceánhoz érkeztünk. Minden kisimul, szép, meghitt és elérhetetlen. Valahogy nem tudunk mit kezdeni vele és most már a Halak Holdról beszélek egész konkrétan. Mindig olyan, amilyennek látni akarjuk és ki tudja milyen ő voltaképpen. Kedves, szelíd, befolyásolható, passzív és szenvtelen. Ő a rezgő nyárfa, amely akkor is mozog-dalol, amikor épp csak egy leheletnyi szellő jár. Minden hat rá, minden rezdülésre figyel, így ő maga már nem fér bele önmaga lelkébe, idejébe, ő nem fontos. Mert nem is igazán tudja, hogy ő mit is érez pontosan, mindig a mások érzéseit kutatja. Ezért nagyon könnyű őt szeretni. Ám észrevétlenül tud átsiklani a kötődés támaszkodás, majd nyomássá végül préssé és a Halak Hold még mindig csak csendben befelé könnyezik. Elfogadja, hogy az élet kegyetlen és cudar. Vagy sztoikus buddhává válik, aki felülemelkedik holmi érzelmek holmi hatásán. A megmentő szerep csábító, de nagy csapda. A legjobb bele sem esni, azaz csak akkor elköteleződni, ha a belső célok és igények tisztázottak, a kapcsolat pedig egyenrangúnak látszik. Az eleve súlyos kompromisszum révén felvállalt helyzet javulása naiv ábránd csúnya végkifejlettel. A Halak Hold tehát jobb, ha vár, befelé figyel, kissé fejjel is belemegy az érzéseibe és nem lát mindenkiben ideális társ-jelöltet, mert bárki még egy Halak Hold számára sem jó.

AMIT CSAK Ő TUD: felolvadni a kapcsolatban és a határtalanság érzését adni. Igazán tudatos embereknek ennél több JÓ nem is származhat egy kapcsolatból, hiszen ez a Lét maga. Egyszerű, tiszta kapcsolat, egymáshoz alakulás, fejlődés és haladás. Csak haladóknak!

BECSÜLJÜK MEG úgy, hogy a kedvében járunk a lehető legtöbbször. Nem jelzi az igényeit, ki kell találni. De ne hanyagoljuk el az energia-befektetést. Mindenért hálás, amit kap, nagyon könnyű örömet okozni neki. Szereti mindazt, ami szép és természetes a tájtól a kozmetikumokon át az olvasnivalóig.