A  párkapcsolati működésünket bemutató Hold-sorozat előző részében  a Hold szimbólumai mellett a tüzes jegyben álló Holdak kerültek bemutatásra, most pedig a levegős jegyekre koncentrálunk.

Ha bizonytalan vagy, hogy a te születési képletedben milyen jegyben áll a Hold, add meg az adataidat ide kattintva és kiderül.

A Hold mindig a változást, megújulást is szimbolizálja a horoszkópban (különösen az éves előrejelzés horoszkópban), különösen így van ez a levegős jegyű Holdaknál: náluk mindig történik érzelmileg valami új, izgalmas és átalakító. A levegős jegy minősége mindig lazítja a bolygók jellegét. Könnyedebbé, lágyabbá és intellektuálisabbá teszi őket, ami van, amelyik bolygónak jól áll, de van, amelyiknek nem, azaz a működését zavarja és a nehezebben megélhető oldalait erősíti (ilyen pl. a most a Mérlegben álló Szaturnusz, amely ebben a jegyben azt jelzi, hogy nehezebb, feladatszerű az elköteleződés stb.)

A Hold, mint asztrológiai szereplő vizes minőséget képvisel, ami a levegős jegyekben jobban érzi magát, mint a tüzesekben, de azért mégsem a megszokott közege. Az Ikrek, Mérleg, Vízöntő csillagjegyeiben a Hold oldottabb, felszabadultabb érzelemvilágot mutat, lezserebb kötődéssel, élénk és megélt fantáziavilággal, szabadságvággyal, egyenrangú viszonyokkal és „barátnős” anyaképpel.

HOLD AZ IKREKBEN

E  jegyben a Hold érzelmileg is kíváncsi, benne akar lenni mindenben, de csak a megismerés erejéig és nem tartósan. Nagyon érdekli, ezért korán elkezdi keresni a szerelmet. Nagyon élénk a fantáziája, ez írásban testet is ölt (napló, versek). Könnyen és hamar tud beszélni az érzéseiről, sokkal könnyebben beszél róluk, mint amilyen módon átéli őket. Hamar ismerkedik, laza és mosolygós, könnyű levenni a lábáról. Ahhoz kötődik viszonylag masszívan, aki szellemi társa is, akivel jókat lehet beszélgetni. A párhuzamos kapcsolatok akkor kerülnek képbe, ha nem kap elég muníciót a fantáziája. A játékosság, élmények és a szokásosnál nagyobb szabadság tudja elkötelezetté tenni. Sok kapcsolaton keresztül kell kitapasztalnia az érzelmi skáláját és igényeit, nehezen tanul önmagáról, mert nem szeret szembenézni a mélységeivel, ezért sokszor az Igazi Kapcsolat 40 éves kora felé érkezik el.

AMIT CSAK Ő TUD: az elengedés nagymestere, ami –valljuk be- olykor a legnagyobb ajándék tudna lenni, ha értenénk hozzá. Keressünk egy Ikrek Holdas ismerőst és lessük el tőle hogyan kell lezser libbenéssel, kacér mosollyal és szemtelen optimizmussal kilábalni a megfeneklett helyzetekből. Minden esetben.

ÍGY BECSÜLJÜK MEG: hagyjuk, hogy találkozzon a barátaival és kapcsolatot tartson a fél világgal, akár az ex-ekkel is. Ő „csak” érdeklődik, intellektuálisan van benne a helyzetekben, tehát érzelmileg nem veszélyes a hosszú póráz. A rövid annál inkább, mert ha elunja magát és egy pillanat alatt fent van a neten (egy társkereső oldalon). De nyugi,  ott sem az elköteleződés lehetőségét vadássza! 🙂

 

HOLD A MÉRLEGBEN

Mindenki segítője és barátja. Tehát ismerőse legalább száz van, vonzza az embereket méghozzá a könnyed empátia és az odafigyelés miatt. Imád szépen és igény szerint ajándékozni, magát is. Az ismerkedés itt is egyszerű: tudja, mit kell mondania, hogy ne utasítsák vissza. Utána jön az alkalmazkodás-korszak (a saját érzelmek háttérbe szorításával), ezt követően pedig vagy  a legösszeszokottabb páros keletkezik, vagy egy pocsék, de fel nem mondható párkapcsolat. Utóbbit a Mérleg Hold csak a legvégső esetben hagy el. Nagyon tud kötődni, méghozzá úgy, hogy a másik is jól érezze magát. Igyekszik és szolgál, de maximális mellérendeltséget vár el. Semmi alárendelődés! Úgy remek társ, hogy közben barát is. Szeret szerelmes lenni és gyakorta elvéti a célt, azaz a saját elképzeléseit aggatja a kiválasztottra. Amíg sok csalódás éri, addig az önismeretével van a baj… ha már nem, akkor pedig az a dolga, hogy úgy szolgáljon és alkalmazkodjon, hogy közben a  saját érzéseivel is tisztában van és felvállalja őket.

AMIT CSAK Ő TUD: kedvesen udvarolni, finoman flörtölni, vissza-visszatérni kapcsolatokhoz…  Sztárként nézni a párjára és bármit elfelejteni neki.

ÍGY BECSÜLJÜK MEG: a benne rejtőzködő kapcsolat-művészt ki kell bontakoztatnia, persze ezek a művészek nem azonos színvonalon produkálnak. Hagyjuk kibontakozni a tehetségét, óvatosan kontrolláljuk.

 

HOLD A VÍZÖNTŐBEN

A szaturnuszi jegyben a Hold sokat veszít érzékenységéből és könnyedségéből, itt inkább a szabályok dominálnak. Mégpedig a folyton változó, saját szabályok, amelyekhez alkalmazkodni elég nehéz. Szerencse, hogy a Vízöntő Hold alkalmazkodást nem is vár, sokkal inkább tiszteletet és szabadságot. Ha ezt a kettőt megkapja (amit azért időnként tesztel is), akkor huzamosabb ideig (évtizedek) is meg tud maradni egy kapcsolatban. Fontos számára az érzelmi biztonság és a közös célok iránti teljes elköteleződés jelenléte: ha van közös feladat, amihez mindketten odaállunk, akkor maradok- a játékszabály alapja ez. Az érzelmek praktikus oldalát jeleníti meg: ellát, tanít, képvisel, szervez. Az érzelmeken erős intellektuális kontroll van. Nincsenek mély és megkönnyeztető vallomások és romantikus elvárások. Ez egy okos Hold, aki szinte mindenkivel jól kijön, aki respektálja. Kizárólag mellérendelt szereposztásban.

AMIT CSAK Ő TUD: érzelmileg motiválni, jobb eredményekre sarkallni és szívből jövő bölcs tanításokkal ellátni. Szuper ötletei vannak, mindig eszébe jut egy „csapatépítő-tipp” a kapcsolat megújítására.

ÍGY BECSÜLJÜK MEG: ne korlátozzuk, adjunk neki mozgásteret, Ne faggassuk, mert ezért sem fog beszélni az érzéseiről. Ellenben vegyünk részt az akcióiban, legyünk lelkes társai és ötlet-végrehajtói, így tehetünk tanúbizonyságot a ragaszkodása kiérdemléséről.

HALADÓ KÍVÁNCSIAKNAK:  érdekes kísérlet egy éven át végigkövetni a havi Hold-horoszkóp (lunár) jelzéseit. Ez a havonta „frissülő” útmutató leginkább a hangulataink változásaira mutat rá, és azt jelzi, hogy az adott hónapban érzelmileg melyik életterületünkön vagyunk leginkább jelen. Az egy éves követés arra jó, hogy pontosabban megismerjük a magunk és a lunár működését, ugyanis erről a horoszkópfajtával mostohán bánik a szakirodalom.

Még két Hold-minőség van hátra, kiváncsi vagy rájuk is? Akkor küldj egy lájkot, köszi! 😉