Tavaly a különböző Vénusz-minőségeket vettük sorba abból a szempontból, hogy a párkapcsolatba milyen értéket visznek, hogyan szeretnek és mire vágynak, idén a Holdat vizsgáljuk meg. A sorozat első két részét korábban publikáltam, az előző részek tartalmát itt >> (bevezető és tüzes holdak) és  itt >> (levegős holdak) olvashatod el, ez a bejegyzés pedig a földies jegyekben álló holdakra összpontosít.

Itt tudod megnézni, hogy a te születési horoszkópodban melyik jegyben áll a Hold. Katt ide az adataid megadásához

A Hold szemmel láthatóan is változó égitest, asztrológiai szempontból is a kisebb, főként a lelki síkokon is érvényesülő változásokat jelöli. A föld-minőség azonban stabil, szilárd, pont a mozdulatlansága az erőssége, ezért a Hold a Bika, Szűz és Bak jegyében lendületvesztést szenved el, lelassul, kontrolláltabbá, megbízhatóbbá és stabilabbá válik. Nem áramlik, hanem mozog; nem jár be akkora érzelmi-skálát, hanem a kiegyenlítődésre törekszik és nem hat annyira ösztönösen, inkább csak átszínezi a gondolatvilágot.

A Bika jegyében álló Holdnak szoktak örülni az asztrológusok. Nehezen alakuló, de aztán kitartó kapcsolatokat jelez. A megbízhatóság vitán felüli, a szülött, ami mellett elköteleződik, azt maximálisan élvezi. A vágyak szolidak és reálisak, ezért nagy részben megvalósulnak. A Bika Hold szeret dolgozni a kapcsolati biztonságáért és úgy is érzi, hogy erre mindig szükség is van. Lelkileg sokáig terhelhető, fát lehet vágni a hátán, ám ha elszakad a cérna, akkor sokéves sérelmekkel kell megküzdenie az ellenfélnek. Elraktáározza az érzelmeit, méghozzá úgy, hogy valamihez (helyzethez, illathoz, képhez) köti, így a legváratlanabb helyzetekben is tud érzelmileg reagálni, ha a hívó „kép” feljött benne. Ezzel a kívülálló nehezen tud mit kezdeni, mert ő már rég elfelejtette azt a bizonyos régi témát. (Hacsak nem szintén Bika Hold 🙂 ). A Bika Hold ahhoz kötődik igazán, amit szeret , és azt szereti, ami számára érzelmileg biztonságot nyújt. Ha már nem szeret és a biztonságot sem érzi, akkor is sokáig kitart a „langyos vize” mellett. Csak az igazán kemény lelki sérelem tudja kibillenteni a megszokott viszonyából, és ezt követően nagyon bizonytalanná és érzelmileg bizalmatlanná válik.

AMIT CSAK Ő TUD: meggyőződéssel, eltökélten, kitartóan kötődni. Semmi megingás, amíg jól érzi magát. Nem flörtöl, nem kísérletezik, ha egyszer döntött, ő marad és köszöni jól van. Sokáig tart, mire másképp látja, ha másképp kell látnia.

BECSÜLJÜK MEG azzal, hogy hasonló szilárd társként funkcionálunk. Neki ez nagyon fontos. Nem várja el, de nagy megnyugvást ad számára. Ezen kívül örül  annak pl. ha évente ugyanakkor ugyanoda elmegyünk vele pihenni. Nem igényel lángoló érzelmeket, sem nagy beszélgetéseket, állandóságot viszont annál inkább.

 

A Szűzben álló Holdnak párja nincsen, ha érzelmeink latolgatásáról van szó. Egyből észreveszi, ha valakinél valami kilengés van és elkezdi magában elemezni az okokat. kapcsolatait nehézkesen indítja, mert minden benyomását, ami egy kicsit is a romantika-felszabadultság irányába vinné pontosan mérlegel, majd talál benne valami „hibát” és lebeszéli magát. Nehéz táncba vinni. Utána pedig nehéz mellette tökéletesen teljesíteni. Egy dolog biztosan jópont nála: ha a dolgos hétköznapok zökkenőmentesek. Szolid, rendes életet szeretne élni, ez garantálja a biztonságérzetét és ezt várja el a párjától is. Az érzelmek arra valók, hogy ki-/megbeszéljük őket. Ha baj van, remekül el lehet simítani. Ha nincs, azt is J. Ebben a kapcsolatban nincsenek hullámvölgyek, kifelé egy normális kapcsolat képe látszik. Befelé is, csak eközben napi ügyekben (pl. ki vigye ki a szemetet) lehet szóváltásokra számítani. A Szűz Holdat a gondolatok vibrálása befolyásolja, ezért egy stresszesebb időszak biztosan érzelmi túlfűtöttséget okoz. A játszmák sem kizártak, hiszen a fej kontrollja nehezedik az érzésekre, hogy ez a konkrét párkapcsolat realizálódik-e, azt a horoszkóp többi eleme és az önismeret szintje dönti el.

AMIT CSAK Ő TUD: dolgozni a kapcsolatért, ha számára ez hasznos. Két lábbal áll a földön, nem viszik el az érzései, ezért remek válságmenedzser. Szereti a praktikus, hasonszőrű embereket, ilyen társra vágyik.

BECSÜLJÜK MEG úgy, hogy nem élünk vissza a türelmével és nem teszünk megjegyzést a testére. Ne hagyjunk rá minden napi feladatot, segítsük és fejezzük ki (példamutatásképpen is) az érzéseinket. Először nem tud vele mit kezdeni, de aztán hálás lesz érte és nyitottabbá válik. Önmagához képest.

 

A Hold a Bakban egy lelki tanítómestert sejtet. Egy bölcset, aki remekül ismeri az érzések birodalmát, ezért tartja távol magát tőle. Már sok minden túl van (bárhány éves is), megedződött, tudatossá vált. Olyan harcostársra vágyik, akiben megbízhat és szintén jól ismeri a saját érzelemvilágát. Nehezen választ, mert olyanból van a legkevesebb, akit ő keres, azonban nehezen is fog mellé a döntéseiben. Az érzéseket nem a kapcsolatokon keresztül tapasztalja meg, hanem saját magában figyelgeti, ezért kevés kapcsolata lesz, azokért viszont életfogytiglan vállalja a felelősséget minden körülmények között. Nem feltétlenül zárt, vagy megkeseredett, inkább befelé figyelő, vagy érett. Sokszor sokkal előrébb van érzelmi IQ-ban, mint a kortársai, ezért idősebb párt választ. Tanító kapcsolatra vágyik, ami által fejlődhet. Nem riad meg a keményebb helyzetektől, úgy érzi ezek által is épül. Gyakran nagyon régi érzelmi sebeket hordoz, amire pontosan emlékszik is, de nem meri őket letenni, annyira a részévé váltak. Hajlamos túlcipelni a terheit: még akkor is vinni őket, amikor már ne kellene és egy társ számára ez a hozzáállás megeröltető lehet. Bak Holddal sokszor látok nehéz, embert próbáló kapcsolatokat. Vagy mély magányt akkor, ha a sok teher már tényleg túl sok.

AMIT CSAK Ő TUD: lezárni és továbblépni. Ebben a jegyben Hold briliánsan tud elszakadni sérülésektől, ha felvállalja a feloldás munkáját. Remekül támogat, jóban-rosszban kitart. Nagyon jó tanácsadó, mint társ, sokat lehet tőle tanulni az érzelmi intelligenciáról.

BECSÜLJÜK MEG, bár számára a megbecsülés nem fontos. Ő teszi a dolgát, mert ez a világ rendje: felvállal, ellát, nevel, odébb lép. Örül az együtt elolvasott jó könyveknek, amelyekről hosszasan lehet értekezni, és szereti, ha együtt képezzük magunkat egyre jobb párrá.  

 A sorozatnak majdnem vége, az utolsó rész október végén jön.

Tetszett? Dobj egy lájkot!