Rád kacsint a VénuszMindjárt véget ér a Vénusz éve, ideje hát egy cikkel előrukkolni, nem? 🙂 De nem ez a valódi apropó.

Milyenné tesz minket a vénuszunk? Mit befolyásol, miben segít, ha tudjuk hogyan működik bennünk? Milyen analógiákat hordoz-jelez ez a bolygó? Párkapcsolati szempontból mekkora a jelentősége a horoszkóp összehasonlításnál? Más kapcsolatokban mi a szerepe? Van-e „rossz” Vénusz-állás? Hogyan segíthetem a saját vénuszom aktivitását?

A Vénusz az a bolygó, amelyről bárki tud beszélni! Szerelem, érzelem, kötődés…Hat Mérlegben álló bolygóval felhatalmazva érzem magam, hogy belefogjak a bolygó jelentőségének ismertetésébe, és hogy ne vesszek el a részletekben -mert jó okom van rá, hogy részrehajló legyek- a fenti kérdések vezetnek majd. Ez az írás egy cikksorozat első darabja, a sorozat pedig azt célozza, hogy jobban rálássunk a Vénusz működésére az egyes jegyekben. Párkapcsolati szempontból, de élet-élmény szempontból is fontos, hogy felvegyük a kapcsolatot azzal a személyiségrészünkkel, amely az örömökért, szenvedélyért, boldogulásunkért felelős, illetve abban segít, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Bréking: mindenkiben legbelül olyan program fut, amely a harmónia és szeretet felé viszi. Ez nem függ világnézeti hozzáállástól, de még Vénusz-helyzettől sem! Hogy kinek mennyire sikerül, az sok tapasztalati és sok belső, hozott összetevőtől függ, de legkevésbé a külvilágon múlik.

Milyenné tesz minket a vénuszunk? Mit befolyásol, miben segít, ha tudjuk hogyan működik bennünk? Milyen analógiákat hordoz-jelez ez a bolygó? Párkapcsolati szempontból mekkora a jelentősége a horoszkóp összehasonlításnál? Más kapcsolatokban mi a szerepe? Van-e „rossz” Vénusz-állás? Hogyan segíthetem a saját vénuszom aktivitását?

A Vénusz tehát megmutatja –aszerint, hogy melyik jegyben, milyen fényszögekkel áll a horoszkópunkban-, hogy hogyan tudunk szeretni és mennyire hagyjuk magunkat szeretni. Az utóbbi sem lényegtelen, gondolj csak bele: te hiába teszel meg mindent, ha nem vagy nyitott a feléd áramló szeretetre, bármilyen emberi kapcsolatban. A bennünk élő személyes Vénusz segít optimistán, vagy épp kevésbé bizakodóan látni a világot; lazán vagy kevésbé lazán állni a nehézségekhez. A skála közel sem 12 féle megoldást kínál, ennél jóval több a variációs lehetőség a fényszög kapcsolatokat és a horoszkóp más elemeit figyelembe véve.

A lényed lényege

 

Igazából a Vénusz az egyik titkos fegyverünk az önbizalom-témában is. Jelzi ugyanis az önszeretetünk jellegét és azt is, hogy mennyire tudunk humorra, könnyedséggel állni önmagunkhoz. Egy jó Vénusz-helyzet (szándékosan nem írok példát rá, mert rengeteg ilyen van) azt eredményezi, hogy tisztában vagyunk a gyengeségeinkkel, de rendelkezünk annyi öniróniával, hogy ez nem korlátoz, hanem inspirál bennünket. Egy gyengélkedő Vénusz viszont szégyenlőssé, zárkózottá és elvárás-orientálttá tehet, amikor pedig a megfelelés már sport, aligha van idő kikapcsolódni és sétálni egyet az Élet napos oldalán!

A Vénusz szimbólumairól már többször írtam. Legplasztikusabban úgy tudjuk megragadni a bolygót, ha beleképzeled magad a tavaszi tájba: érzed az illatokat, a zamatokat, látod a színeket, megtapinthatod a kipattanó bimbókat és hallod a madarak szerelmes trillázását. ÉLET. AZ ÉLET SZÉPSÉGE ez a Vénusz eszenciája, és ez bizony mindannyiunkban ott rejtőzik. A másik kép pedig a szenvedélyes táncosé. Ez a tánc lehet balett (Bak Vénusz), Tangó (Skorpió Vénusz) és bármilyen más tánc is. Apropó: vigyázz, a táncod megmutatja a szenvedélyed mértékét. Nem véletlenül ismerkedünk évszázadok óta táncos szórakozóhelyeken…Ahogy táncolsz jól látszik mennyire mered magad elengedni, mekkora  akontrollolod, milyen viszonyban vagy az érzelmeiddel és a testeddel. Ez mind-mnd Vénusz analógia, ami árulkodik, és nem kell asztrológusnak lenni a megfejtésükhöz. Ugyanígy jelzi a Vénuszod pozícióját az, ahogyan eszel: élvezettel (Bika Vénusz), falánkan (Kos Vénusz), lassan (Halak Vénusz), nehezen (Bika Vénusz).

Ez a bolygó az, amelyiket a legkevésbé tudod leplezni, a Marshoz hasonlatosan. De miért is kellene rejtegetned?! Pont az a dolgod vele, hogy éld meg. Ez az a személyiségrészed, ami legkevésbé szorul átalakításra, ugyanis az ösztönből építkezik, ami pedig igen nehezen transzformálható. A lényed lényege a Vénuszod.

A Vénusz remek kerítő!

 

Igen, ő a vonzerő-mutatód! Nagymértékben befolyásolja a szexuális kisugárzásodat, a „kémiát”, és azt is, hogy mennyire szívesen állnak veled szóba. Párkapcsolati szempontból azonban korán sincs akkora jelentősége, mint gondolnánk. Vitathatatlan szerepe van a kapcsolat elején, a „kémia”-feltérképezésében, és az is biztos, hogy végig fontos komponens marad, de én sose szoktam „jó” Vénusz-állásnál párokat 100%-os együtt maradási garanciával kecsegtetni, és gyengébb Vénusz-állásnál sem szoktam szakítást sürgetni. Ugyanis nézetem szerint, hogy a Vénuszok klappolnak-e az rögtön az első találkozáskor kiderül. Ha nem, akkor nagyon ritkán jut el a kapcsolat bármeddig, főleg az asztrológusig. Amelyik kapcsolat pedig már túl van az első szakaszon, ott a Vénusz már bizonyított és átadja a helyét a Merkúrnak és  a Szaturnusznak. Nem a akarom a szerelem szerepé elvitatni, de manapság (és nem hinném, hogy korábban ez másképp volt) aligha üzemeltethető párkapcsolat pusztán „vénuszból”, túl sérülékeny és túl kiszámíthatatlan lenne.

Sok „jó” közös párkapcsolat Vénusz-állás van, a legjobb az aszcendens-Vénusz kapcsolat, de a Vénusz-Vénusz, Vénusz-Nap hatások is szép kapcsolatokat hoznak. Kezdőtökének ideális, a többit pedig bízzuk  a többi bolygóra.

 

Más

A szeretet minden emberi kapcsolat, sőt a létezésünk alapja. A Vénusz tehát minden emberi kapcsolatunkban jelen van és definiál minket kedvesnek, mufurcnak, zabolátlannak, különcnek vagy épp odaadónak. Ugyanúgy funkcionál az összes többi kapcsolatban, ahogy a párkapcsolatban jelen van. A barátságban is lehetünk szenvedélyesek, félénkek és egy munkakapcsolatban is jelen lehet a szépség iránti igényünk.

Már szó volt róla, hogy személyiségünk ösztönös részével van dolgunk, ami azt is jelenti, hogy ez a rész kevésbé befolyásolható és kevésbé hat ár a külvilág. Érzelmileg persze befolyásolhatóak vagyunk, sok múlik azon, hogy mit hozunk magunkkal szeretet-mintaként, de ez nem a Vénusz hatásterülete, hanem a Holdé. A Vénusz szuverénebb, hitelesebb képet ad önmagunkról, az eredetiről.

Vannak szeretem és tipikusan nem szeretem Vénusz-helyzetek. Szívesen azonosulunk a Mérleg Vénusz bájával, a Halak Vénusz empátiájával, de nem könnyű együtt élni a  Bak Vénusz szigorú szeretetével. Ízlések és pofonok. Mindenki azt kapja  a horoszkópjába, amivel dolga van, és a társa Vénuszában is ezt kapja. Ha hiszünk a karmikus visszatérésekben, akkor ez a bolygó megmutatja, hogy hol tartunk az érzelmi fejlődésünkben épp most, mi az, ahol még csiszolgatni kell magunkon. Például az Oroszlán Vénuszt könnyű önzőnek kikiáltani, ámde a feladat pont az, hogy megszeresse magát, a Vízöntőnek pedig az, hogy a közösségen keresztül sokakhoz jussanak el az érzelmi energiái mondjuk úgy, hogy alapítványt hoz létre az árvák javára és mint vezető, az isteni szeretet közvetítésére vállalkozik önfeláldozásával közösségért. Érdemes mindig a szemközti jegy analógiáit is figyelembe venni a Vénusz-leckénk feltérképezésekor. Így válik kevésbé önfeláldozóvá a Halak, hiszen a Szűz féken tartja a parttalan érzelem-hullámait és így kerül egyensúlyba.

 

Egy kis gyakorlat: szerinted hol érhető tetten kívülállók számára is a Vénuszod: megnyilvánulásban, viselkedésben, hozzáállásban? Mi az az alaptulajdonság, ami minden emberi kapcsolatodban jelen van? A Vénuszod szerint élsz: Bika Vénusszal Bika Vénuszként stb.?

Folytatom!

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy támogasd a benned élő szeretet-energiát, akkor ezekben a cikkekben találsz ötleteket hozzá:
Vénuszosíts! >>
Vénusz és Mars-fokozó praktikák tára >>