Méghozzá te hozod működésbe. Már ha akarod. A bomba gyújtózsinege minden esetre a kezedben lesz, ha az alábbiakat elolvasod.

Mars és Vénusz szerelem-szimbólumairól ismertetlek meg, amelyek sokkal közelebb vannak hozzád, mint hinnéd, így bármikor bevetheted őket, ha bomba formába akarod hozni magad.

Mire jók ezek a szimbólumok? A Mars és a Vénusz  a férfi és a nő analógiáját hordozza, ezt mindenki tudja. Azt viszont már kevésbé közismert, hogy a férfi és a női energiákat nagyszerűen lehet erősíteni azzal, ha a Mars és a Vénusz szimbólumait tudatosan alkalmazzuk az életünkben. A nemi szerepek ilyen megerősítésére társkeresésnél mindenképp szükség van, de párkapcsolatban sem hátrány, ha időről időre önmagunkat feltöltve, megerősítve új színt tudunk vinni a kapcsolatba. A hétköznapjaink minden mozzanata szimbólumot hordoz, csak tudatosítanunk és megfelelően alkalmaznunk kell őket. Nem is hinnénk mennyire karnyújtásnyira van a segítség ahhoz, hogy nemi szerepeinket aktivizáljuk. Nézzünk most szét alaposabban magunk körül ennek érdekében.

Könnyebb helyzetben van az, aki eleve vénuszi vagy marsikus jegy szülötte, azaz Bika, Mérleg illetve Kos, Skorpió. Nemcsak a születés állatövi jegye mérvadó ebből a szempontból, hanem a Hold, Vénusz, Mars és az aszcendens állatövi jegybeli elhelyezkedése is jótékonyan befolyásolja a vénusziság vagy marsikusság jelenlétét. Attól azonban, hogy valaki eleve jó pozíciókkal indul, még lehet szüksége további megerősítésre.

Nyilván férfiként a Mars erősítése, nőként pedig a Vénusz fokozása a cél, bár az empátia, a jobb összehangolódás érdekében arra is lehet ok, hogy az ellenkező nemű bolygóhatást tegyük hangsúlyosabbá. Nagyon fontos elsősorban a mi magunk belső összhangja, tehát, hogy bennünk ezek az erők egymást segítve tudjanak munkálkodni, másrészt az is jelentőséggel bír, hogy a társunkhoz képest is összhangban legyünk. Vannak ugyanis marsikusabb nők és vénuszi férfiak, ami abszolút nem jelent nemi identitászavart, pusztán annyit, hogy nekik még nagyobb szükségük van nőként a vénuszi, férfiként pedig a marsi energiáik fokozására a harmonikus párkapcsolati működés érdekében.

De térjünk a lényegre!

A szimbólumok utáni nyomozást kezdjük a konyhában.Vénuszi energiát hordoznak az édes ízek, a gyümölcsök legtöbbje, főként az eper, a gránátalma és az alma. Remek analógiája a paradicsom: lédús, édes, piros! A férfi energiákat fokozó ízek az erősek, a gazdagon fűszerezettek. Ide tartoznak még a forrón fogyasztandó fogások: pl. erőlevesek. Minél erősebb-fűszeresebb, minél pirosabb és minél forróbb, annál több energiát ad nekünk. Érdemes ezekből az alapanyagokból időnként rituális étkezést tartani.

Az öltozködésünkkel is tudunk energiát csempészni a mindennapokba, mindannyian megtapasztaltuk már, hogy milyen hangulatjavító hatással bír egy-egy ruhadarab. Használjuk ki ezt. Vénuszi energiát elsősorban a rózsaszín, lenge, áttetsző darabok, a kendők és a szoknya hordoz. De igazából itt a szabály az, hogy a kedvenc ruhád mindig vénuszi, hiszen ez a bolygó a szeretet, kedv szimbóluma is. A marsot erősíthetjük élénk, főleg piros és vörös színű ruhadarabokkal, férfiaknak remek lehetőség erre a nyakkendő, ami már önmagában is Mars szimbólum, pláne ha vörös árnyalatú.

Mindennapi teendőink, szokásaik terén is találunk bőven Mars és Vénusz szimbólumokat. Ha a marsikusságot akarod fokozni sportolj. Főleg a futás, harcművészetek és nagy energia bedobást igénylő mozgásformákat válaszd. Újabban divat a hot yoga, na ennél marsikusabb mozgás aligha létezik, érdemes kipróbálni. Ha pedig a női energiákat fokoznád szervezz evős-ivós baráti összejöveteleket; továbbá bármelyik művészeti ág aktív vagy passzív gyakorlása is ugyanilyen hatással bír, azaz érdemes kiállításra, hangversenyre menni, vagy ha van ilyen ambíciód, akkor valamely művészetben kibontakozni. Cél nem a világhír, hanem az energiák mozgósítása.

És még két ötlet: a mosoly Vénuszt idézi, a harag és agresszió pedig a Marsot. A megfelelően alkalmazott dühnek is igen fontos szerepe lehet a személyiség egyensúlyban tartásakor, így a vita és konfliktus is hasznos segítségeink lehetnek, ha épp helyük van.

Bontakozz ki, válassz a szükségleted szerint a fenti ötletek közül, energetizáld át magad és arasd le a babérokat!