A társkeresést számos ponton „el lehet rontani”, az egyik, ha túlságosan rugalmasak, a másik, ha túlságosan merevek vagyunk. Alakulni mindenképp fontos, de a mérték is lényeges. Nem találom fel a társkeresők bölcsek kövét, de remélem újabb adalékkal szolgálhatok a siker érdekében.

A mesében elég csak a békát megcsókolni és máris előáll a herceg, valahogy az Életben ez bonyolultabb. Talán kevésbé az, ha látjuk, hogy mivé, kivé alakuljunk át ahhoz, hogy a nekünk való, hozzánk passzoló társ előálljon. Bizonyára sokaknak ismerős lesz, hogy a deszcendensből kell indulnunk: ha a személyiségünk magját az aszcendens, akkor a Te területét a deszcendens rejti. (Amennyiben a deszcendens közelében, 5 fokon belül bolygó áll, akkor az a bolygó domináns a deszcendens zodiákusjegyével szemben.)

Mindenki tudja, hogy mi az aszcendense és mint ebben a korábbi cikkben kifejtettem, nagyon hasznos beleengednünk magunkat a deszcendens jegy megismerésébe és átélésébe is! Ekkor fejlődhetünk igazán a személyiségünkben. Egy szintén korábbi írásomban itt arról értekezünk, hogy mennyire határozza meg a deszcendensünk a leendő, ideális társunkat. Most viszont picit más szemszögből nézünk rá a horoszkópunk Te-mezőjére, méghozzá abból az aspektusból, hogy miből mivé érdemes alakulni ahhoz, hogy a Te-energiáink kellően erősek, bevonzóak és komfortosak legyenek a magunk, és a Nagy Ő számára is. Sorra vesszük az aszcendens helyzeteket, mint kiindulási pontokat a változáshoz, és meghatározzuk a megfelelő irányt. Csak pár szóban, nem túl elemezve, tömören, hogy mindenki el tudjon mélyedni benne és a saját magyarázatait tehesse hozzá az intuícióját segítségül hívva. Fontos hangsúlyozni, hogy amennyiben a tengelyen bolygó áll, úgy ennek a bolygónak a saját jegyét célszerű figyelembe venni. Lássuk!

Kos aszcendens- Mérleg deszcendens (VAGY aszcendesen álló Mars, deszcendensen álló Vénusz):

A fejlődés íve az egótól, a kirobbanó önmegvalósításból az mellérendelődésig, alkalmazkodásig, finomabb viszonyulásig visz. A stabil belső egyensúly és a lecsendesedés vezet el az igazi Kapcsolatig.

 

Bika aszcendens- Skorpió deszcendens (VAGY aszcendesen álló Vénusz, deszcendensen álló Plútó)

Az élet bebiztosítás, túlbiztosítása, a stabilizáció, a halogatás és a változás iránti ellenérzés szorul korrekcióra. Kérdőjelezzük meg, ami biztosnak tűnik, vállaljunk kockázatot, bátran kezdeményezzünk, így jutunk el a célig.

 

Ikrek aszcendens – Nyilas deszcendens (VAGY aszcendesen álló Merkúr, deszcendensen álló Jupiter)

Itt a felszínes-párhuzamos kötődésektől, a mennyiségi élményektől a minőségi, elegáns, célratörő és előrelátó megoldásokig vezet az utunk. Érdemes úgy kezdeni, hogy mindenből visszaveszünk magunkban, jobban összpontosítunk.

couple-kissing-1149677_1280

Rák aszcendens- Bak deszcendens (VAGY aszcendesen álló Hold, deszcendensen álló Szaturnusz)

A túlzottan érzékeny, nyitott és anyáskodó énünk akadályozza (szinte taszítja) a Te megjelenését, ezért határozottabb, strapabíróbb, becsvágyóbb, törekvőbb és élesebb képet kell magunkban kialakítani ahhoz, hogy sikeresek legyünk a társkeresésben.

 

Oroszlán aszcendens- Vízöntő deszcendens (VAGY aszcendesen álló Nap, deszcendensen álló Uránusz)

A büszkeség, a hiúság és a túldimenzionált öntudat a legfőbb gát a társkeresésében. Ha csak magunkra vagyunk kíváncsiak, akkor minek vágunk bele egyáltalán? El kell jutni odáig, hogy új, friss impulzusokra, különleges emberekre vágyjunk igazán! Használjuk az intuíciónkat, mert a dolgok meglepő fordulatokat vesznek! Adjunk magunknak egómentesebb szabadságot.

 

Szűz aszcendens- Halak deszcendens (VAGY aszcendesen álló Merkúr, deszcendensen álló Neptun)

Belső késztetésünk a kritikára és biztonságra falat húz körénk. A feltétel nélküli Halak-szeretet lenne a cél, de már az is jó, ha nem akarunk nevelni vagy korlátozni. A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve, tehát minél inkább fel tudunk oldódni önmagunk elfogadásában, annál kevésbé kell ezen a bizonyos úton botorkálnunk.

 

Mérleg aszcendens- Kos deszcendens (VAGY aszcendesen álló Vénusz, deszcendensen álló Mars)

Ha mindenki tetszik, akkor tulajdonképpen senki sem szimpatikus! Ki tetszene úgy igazán? Lángra kell kapnunk, fel kell tüzelni a vágyainkat ahhoz, hogy hatást gyakorolhassunk, Kos deszcendenshez méltót.

 

Skorpió aszcendens- Bika deszcendens (VAGY aszcendesen álló Plútó, deszcendensen álló Vénusz)

Kifelé! De tényleg! A szenvedés-program eléggé ijesztő a másik félnek. Ehelyett sugározzunk biztonságot, erőt, védelmezést és kötődést, mindezek szintén bennünk vannak. Domborítsuk ki ezeket a tulajdonságainkat és több siker ér.

couple-1149645_1280

 

Nyilas aszcendens- Ikrek deszcendens (VAGY aszcendesen álló Jupiter, deszcendensen álló Merkúr)

A Nagy Gondolatok nem mindig vonzóak, mert nem mindenki tanítót keres. Fogadjuk el, hogy az élet apró lépései is fontosak, amihez egy földi társ való. Szálljunk le magas lóról és a fellegekből, ez még nem jelenti azt, hogy bugyutává kell válnunk, csupán azt eredményezi, hogy egyenrangú társra lelünk.

 

Bak aszcendens- Rák deszcendens (VAGY aszcendesen álló Szaturnusz, deszcendensen álló Hold)

Nyíljunk, lágyuljunk! Csiszolgassunk az éleinkből, váljunk együttérzőbbé. Ez még nem a kiszolgáltatottság! A gyengédség a szeretet jele és ez mindenkinek imponál, ettől még erősek és sikeresek maradhatunk.

 

Vízöntő aszcendens- Oroszlán deszcendens (VAGY aszcendesen álló Uránusz, deszcendensen álló Nap)

Egy mindenkiért? Egyediségünk szortírozásra szorul, néhány hóbortot nem árt feladni. A belső szabadságunkat nem fogjuk elveszíteni, de jobban hozzáférhetővé válunk. Kulcsszó: hagyom-e magam szeretni? Amíg nem, mert ide-oda menekülök, addig várat magára a fényesen ragyogó társ.

 

Halak aszcendens- Szűz deszcendens (VAGY aszcendesen álló Neptun, deszcendensen álló Merkúr)

Az önállótlanság és a naivitás nem a legjobb ajánlólevelek, ezért stabilabbá, tervszerűbbé és szorgalmasabbá kell válnunk. Irány az itt és most meg a cselekvés: dolgozzunk meg a sikerért, ne csak álmodozzunk róla. Az intuíciónk félre vezethet, ha a józan eszünket mindig kikapcsoljuk.

Ha mélyebben is érdekel a téma gyere és a horoszkópodon keresztül beszélgessünk róla!Keress bátran: drszalaiszilvia@gmail.com

(A cikket Bernd A. Mertz: A csillagok tükrében c. könyve is inspirálta)