Mi mutatja egy horoszkópban a párkapcsolati kilátásainkat? Jónéhány dolog, itt most a deszcendens-tengelyt vizsgáljuk. De mi is ez? Kezdjük az aszcendenstől, arról már majdnem mindenki tud valamit. 🙂

Az aszcendens a személyiségünk motorja, a viselkedésünk alapvető motivátora, a külvilágban való külső-belső megjelenésünk jellemzője. Az aszcendens 30 éves korunk körül kezd igazán érvényesülni, ekkor már erősebb hatást mutat, mint a Nap-jegyünk, azaz az jegy, amelyben születtünk. Az aszcendens kiegészítője pedig a deszcendens, így már rögtön érthető a párkapcsolati szerepe is…

Ideális esetben a pár arra szolgál, hogy kiegészítsen minket. Manapság ez a legritkább esetben van így, de ez lenne a boldogság igazi forrása. Asztrológiai szempontból a kiegészítőnk az, aki pontosan ellentétes velünk, hiszen így pont azt kapjuk meg tőle, amiben mi hiányt szenvedünk, és így leszünk kerek egész, tökéletes pár. A deszcendens ezért az aszcendenssel mindig szemben lévő jegybe mutat pl. akinek Halak az aszcendense, annak Szűz a deszcendense, a Bak aszcendensűé pedig Rák stb. Mindebből az következik, hogy a számunkra komoly, hosszú kapcsolat milyenségének jelentős befolyásolója a deszcendens. Jelzi ugyanis, hogy milyen lesz a párkapcsolat: szenvedélyes, megfontolt, szilárd, laza stb.; hogyan érezzük majd magunkat benne; milyennek látjuk majd a párunkat; van-e esély a szakításra.
A mondás szerint az ellentétek vonzzák egymást, és olyan mondás is van, hogy a hasonló a hasonlónak örül…Hogy is van ez? Ha ellentétes karakterrel találkozunk, annak első nekifutásra mindig az értetlenség, a kétkedés, a méregetés az eredménye. Aki Vízöntő véletlenül sem szeretne az Oroszlánnal azonosulni, mert neki az furcsa. Viszont ha hagy időt belátja, hogy mennyi előnye származik a másféle látásmódból! A horoszkóp ábra egy jól megkomponált egység (mandala), mindennek megvan benne a helye és a szerepe. A deszcendensnek az, hogy rámutasson a párkapcsolati lehetőségeinkre. Tekintettel kell azonban lenni arra, hogy a deszcendens mindig az első házasságot, vagy az első hosszú kapcsolatot jelöli. További szerepe pedig az –és ez sem elhanyagolható tényező-, hogy rávilágítson: miként lát minket a külvilág. Ez ugyanis csak gyakorta rejtve marad előttünk, mert azt gondoljuk, mindenki olyannak lát, amilyennek mi érezzük magunkat. Holott ez nincs így! És a párbevonzás szempontjából tanulságos, hogy miért is „kapunk” pont ilyet vagy olyat.
Ahhoz, hogy alapos, mély következtetéseket tudjunk levonni valaki párkapcsolati helyzetéről, természetesen nemcsak a deszcendenst kell megvizsgálni, hanem további számos tényezőt is.
A cikk csak erre az egy elemre koncentrál, de a konkrét horoszkóp-elemzés sokkal összetettebb képet mutat a lehetőségekről.

A sok elmélet után egy kis gyakorlat: játék! Barátkozz meg a deszcendenseddel, lépj vele kapcsolatba, térképezd fel ennek a jegynek a tulajdonságait, lehetőségeit, tanácsait, és olvaszd magadba, ha eddig még nem tetted volna meg! Van ugyanis egy harmadik mondás is: amit nem vagy hajlandó elfogadni, az a külvilágból köszön vissza, jelen esetben egy társ formájában…Ha tudod mi az aszcendensed könnyen megállapíthatod, hogy mi a deszcendensed így: a jegyek sorrendje a következő: kos, bika, ikrek, rák, oroszlán, szűz, mérleg, skorpió, nyilas, bak, vízöntő, halak. Az aszcendensed jegyétől számolj el hatig ebben a sorrendben, a hatodik jegy a deszcendensed. Nézz utána milyen tulajdonságokkal bír, hogy tud segíteni téged a harmonikus párkapcsolat felé.

Ha tudod, hogy pontosan mikor születtél, de nem tudod mi az aszcendensed, megmondom! Küldj e-mailt:
info@kulcsaparkapcsolathoz.hu