Ma véget érő sorozatunk célja az, hogy felderítsük hogyan működik a Mars az egyes jegyekben párkapcsolati szempontból. Az már kiderült, hogy mennyire befolyásolhatók a vizes marsú személyek; igaz-e, hogy nem tudják mit akarnak a levegős Marssal megáldottak; és valóban tűzről pattant-e, akinek a Marsa tüzes jegyekben van.  Érdekes lehet a Mars-helyzetnek utánanézni a párod szempontjából is, hiszen az sem mindegy, hogy mivel (és hogyan) működsz együtt nap, mint nap.

Kutass a horoszkópodban! Mars-kereső itt.

Na, de mi a helyzet azokkal, akiknek eme bolygója a Bika, Szűz vagy Bak jegyében található a születési horoszkópjukban?

  • Tényleg a megbízhatóság mintaképei?
  • Vagy elképesztően makacsságuk állandó vétót jelent a kapcsolat fejlődésének?
  • Esetleg annyira leföldeltek, hogy képtelenek lépni ismerkedéskor, aztán pedig a változás lesz a mumusuk?
  • És nyugodtan rájuk pakolhatjuk a kapcsolat összes terhét, elbírják?

 

Bika Mars

Bika Mars

Mars a BIKÁBAN

 

Emberünk szemlélődik és csücsül. Vár. És vár. Aztán halogat. Aztán mikor már senki nem sejti (mert rég lemondott róla) lép. A társkeresési taktika: a Bika Mars azt szerzi meg, amit legkönnyebben, erőfeszítés nélkül elér. Nem válogatós. A kapcsolati taktika: ha nem annyira ínyére való a falat, akkor alkalmazkodik, tűr, kitart. És vár. Végtelen türelemmel. Aztán egyszer csak elszakad a cérna (évek múlva), és akkor borít. Nem hangosan, látványosan, de hatékonyan és visszavonhatatlanul. Ha jól érzi magát a kapcsolatban, akkor fát lehet vágni a hátán, viszi a terheket, DE mivel vénuszi jegyről beszélünk a kényeztetést folyamatosan igényli. Szívesen ad, de mindig számon tartja, hogy mennyit kap vissza. Konfliktuskerülő, de magában huzogatja a strigulákat, hogy hányszor volt igaza, ami nem talált meghallgatásra. Ügyes taktikus, halk és megértő, kedves társ, aki nagy odafigyelés igényel amiatt, hogy a strigulákkal hányadán is állunk. Ő ugyanis már csak a következményekkel szembesít, és az bizony kemény és meglepő lesz.

 

 

Szűz Mars

Szűz Mars

Mars a SZŰZBEN

 

Nem is gondolnánk, hogy milyen eredményes ez a Mars. Mindig eléri a célját. vagy kivárással, vagy provokációval. Addig forszíroz, piszkálódik, nyüzsög és szekíroz, míg neki lesz igaza. Nem azonnal, de ő nem is siet sehova, számára az eredmény a lényeg. Ismerkedésnél kissé esetlen, mert úgy érzi kevés az eszköze a másik becserkészéséhez, számára a hódítás valami misztikus dolog, ő pedig csak a praktikum szintjén mozog. Ami valljuk be pont elég is a sikerhez! Egy kis bíztatás elkel, de csak óvatosan, mert a nyomulást nem szereti. Majd ő tudja! Nehéz helyzet, mert nagyon el kell találni a motiváció mértékét. Aztán a kapcsolatban lelkesen szervez, tervez, kivitelez, nyilván azt, amit ő maga hasznosnak és fontosnak tart. Legjobb ráhagyni, amit pedig nem vállal fel, vegyük kézbe. Nem ragaszkodik a hagyományos szerepekhez, megfogja a munka végét. És kritizálja azt, aki nem…! A békés egymás mellett élés és a kritikai élek tompításának kulcsa a sok beszélgetés, a folyamatos egyeztetés. Ez a Mars a szürke hétköznapok bajnoka, ami óriási kincs a kapcsolatban!

 

Bak Mars

Bak Mars

Mars a BAKBAN

 

Kérem, ez itt a fekete pálya! A legerősebb Marssal van dolgunk, ugyanis oly mértékben befolyásolhatatlan és kifáraszthatatlan, hogy abszolút azt tesz, amit akar. (A Skorpió Mars jut egyedül a közelébe, de ő az érzelmei miatt gyengébb erő.) Racionalitás, kontroll, tartás, tervszerűség. Be lehet mögé csatlakozni. Csak mögé. Társkeresésénél is tántoríthatatlan: akit egyszer kiszemelt, azt ostromolja masszívan, nem feltétlenül romantikusan, inkább hatékonyan. Bármit bevet. Reméljük van az aktivitására fogadó készség…  Ha igen, akkor hátra is dőlhetünk, mert ő mindent elintéz. Ellenvéleménynek csak erősen alátámasztott, megingathatatlan tényeken alapuló érvek esetén van helye. Elhúzódó vitákra lehet készülni. Nem erődemonstráló típus, de érzékelhető az erő jelenléte, ami a tetteken, napi szinten nyilvánul meg. Nem agresszív, provokatív, de meglepően dinamikus? mindig cselekvésben van, gondolkodik és intézkedik. Kényelmes életformát teremt annak, aki szívesen tolja más szekerét a közös siker érdekében, és nem akar belefáradni a napi küzdelmekbe, azt inkább átadja a Bak Marsnak.

Ha fontos lehet a barátaidnak is nyomj egy lájkot!