angel-569230_640Ahogy azt már ősszel is tettük, ismét a Vénusz bolygót követjük jegyről jegyre egészen a nap-éj egyenlőségig, 2015 március 21-ig.

Ez idő alatt a szerelem jelölője, a Vénusz négy zodiákus jegyen utazik keresztül, és jelez nekünk előnyös vagy gubancos időszakok a párkapcsolati problémáink, kérdéseink megoldására avagy a sikeres társkeresésre.

Bár a következő három hónap kevesebb feszültséget és érzelmi hullámvasutat tartogat, mint ami mögöttünk van, a Vénusz megint csak lehetőséget kínál rá, hogy önmagunk legyünk és bizsergető kalandokat éljünk át. Mikor hogyan,

Induljunk vele, kövessük és nézzük meg, mik a kilátások!

A Vízöntő Vénusz időszaka (január 4- január 27.): ösztönös tudatosítás

 

A Vénusz furcsán érzi magát a szaturnikus jegyekben, a Vízöntőben extrém kacérságával igyekszik felhívni magára a figyelmet: vonzza mindaz, ami tilos, és úgy kipróbálna valami izgalmasat! Nosza, ha van ilyen késztetés bennünk, éljük meg!

A másik erős igénye ennek az időszaknak, hogy „párosával szép az élet”, ami nem azt jelenti, hogy fejvesztve szaladunk egy bármilyen kapcsolat felé (az majd a február programja lesz), hanem hogy nem szeretünk egyedül lenni, és egy barátság-féle viszony is sokat adhat. Nem annyira a szerelmet keressük minden találkozásban, mint inkább a hasonszőrűek társaságát. A Merkúr ugyanis szorgosan követi a Vénuszt egészen 19-ig, és ez azt jelentheti, hogy okosan és válogatósan keresünk társat, illetve a minőségi programokra koncentrálunk a párunkkal.

 

Január 8-ig a Szaturnusz gondos felügyelete mellett fogunk ismerkedni, tehát tényleg nagyon tudni fogjuk kire vágyunk, és nem elégszünk meg akárkivel. Ebben az időszakban bölcs döntésekre vagyunk kárhoztatva, a belátásunk egészen rendkívüli. A kapcsolati problémák eredményesen rendezhetők ekkor.

 

Január 12 és 16 között aztán a Vénusz-Merkúr duó az Uránusszal kerül kapcsolatba, ami azt sejteti, hogy ebben a pár napban izgalmas fordulatokra számíthatunk, társkeresésre kifejezetten szerencsés napok. Az Uránusz új látásmódot is ad, ami más perspektívába helyezheti szerelmi életünket, és sokszor ez épp jókor jön! Most is tudatosítani fogjuk az igényeinket, mint korábban, csak most még őszintébbek lehetünk önmagunkhoz. A Jupiter szembenállása segít felszámolni a túlzott, idealisztikus elképzeléseket.heart-293185_640(1)

 

 

A HALAK Vénusz ideje (január 28- február 20): elolvadás

 

Ha januárban észnél voltunk, akkor februárban nyugodtan élvezhetjük a minket körülvevő érzelem-óceánt. Nincs más dolgunk, mint álmodozni és vágyakozni. Más lehetőségünk sincs, ami azt illeti.

 

Január utolsó napjaiban egy nagyon nem jól eső magány-érzet vesz erőt rajtunk, a „kiestem a fészekből”-szindróma. Erős kérdés, hogy tartozom-e valakihez igazán? A válasz dönti el a következő 4 hét közérzetét: a mártír-érzettől a sose volt még ilyen jó együtt-érzetig terjed a skála.

 

Február első napjaiban hajlamosak leszünk többet látni a lehetőségekbe, mint amennyi van, cserben hagy a józanságunk. Ismerkedésre nem a legjobb napok, de a problémákat se most oldjuk meg –ekkor inkább szaporodni fognak, mint felszívódni-.

 

Ellenben február 8 és 10 között a Plútónak köszönhetően két olyan napnak örvendhetünk, amikor elképesztően jól működnek a megérzéseink, így átverés-mentesen tehetünk fel lényegi kérdéseket. Magunknak is.

 

A Halak Vénusz egy energikus időszakkal zárul, 17-dikétől a Mars együttállással két dolgot is elérhetünk: egyrészt sokkal jobb vonzerőt, másrészt indíttatást kézbe venni a sorsunkat: elég merengésből, tegyünk is a dolgokért! Hát tegyünk!

 

 

A KOS Vénusz hetei (február 21- március 17.): bomba formában

 

A Vénusz a Marssal kézen fogva robban be a Kosba, egyértelmű, hogy óriási igényünk lesz az odafigyelésre, szerelemre, szexre és turbékolásra. Míg az előző hónap a romantikus-begubózós hozzáállásról szólt, ez itt a flörtről, önfelvállalásról, vadászatról és a sikerélmények gyűjtéséről. Nem lesz elég fejben tartani a szerelmet. Élményeket akarunk, méghozzá nagy kanállal. Az más kérdés, hogy a Szaturnusz, mint rigorózus nevelőnő felügyeli zabolátlan vízióinkat és akcióinkat, tehát nem lesz zökkenőmentes. Az akadályok viszont –később ki fog derülni- inkább a bajoktól tartanak távol, mint az élményektől. Tehát jó, hogy vannak!

 

Alighogy a Marssal „szakít”, a Vénusz belebonyolódik a Plútó-Uránusz páros fényszögébe a tél legizgalmasabb szerelmi energiáit generálva. Március 3-tól 7-ig tele leszünk öntudattal, kísértéssel, pajkossággal, meglepetés iránti vággyal. Szóval erősen besózott napokra kell felkészülni, csak szólok!

eat-567454_640(1)

A BIKA Vénusz energiái (március 18- április 11.): romantikus stabilitás

 

A tél utolsó napjaiban a Vénusz már jócskán tavaszi jegyben, a Bikában kószál: töltekezik, költekezik, hívogat. Telefonon meg hangulatilag. A Szaturnusz vigyázó szemeit még mindig nem vette le róla, tehát ismét csak tanulságos napok következnek: ex-ek köszönnek vissza, vagy deja vu helyzetekbe botlunk. Figyeljük meg, mi a tanítás! Ha ez sikerül, a Bika Vénusz további utazása nagyon szép és kerek 4 hetet ígér.

„Jó, jó, de én ennél többet szeretnék tudni a társkeresési kilátásaimról!”

Oké, akkor kattints ide!>>