sziv2Igazán érzelem dús ősz elébe nézünk! A Mérleg időszak beköszöntével megkezdődik a három őszi hónap, melynek során a Vénusz, a szerelem-párkapcsolat jelölője nem kevesebb, mint 12 fontos fényszög-kapcsolatban vesz részt, miközben négyszer vált zodiákus jegyet. Bár az egyes fényszög-kapcsolatok fennállása csak pár napos időszakokat jelent, mégis intenzív hullámokban lehet részünk, amit jó, ha meglovagolunk. A plusz jó hír az, hogy egyszer sem vált irány a bolygó, vagyis nem kezd hátrálni, tehát az energiák dinamikusan áramolhatnak. Kövessük végig a Vénusz bolyongását, és nézzük meg, mikor mire mutatkoznak támogató energiák a párkapcsolati témakörben. Jössz? 🙂

 

A Mérleg Vénusz időszaka (szeptember 30- október 24.)

 

Ugyan a Nap már a Mérleg jegyében jár egy hete, a Vénusz csak tegnap lépett át ide a Szűzből, és október 24-ig marad.

 

Október első hete klassz, átmelengető és könnyed vénuszi hangulatban talál minket. Fókuszban önmagunk elfogadása, tégy meg mindent, hogy jól érezd magad a bőrödben. Ez mindig jól jön, különösen a Plútó-fröccs előtt: 8 és 10. között a Plútó kvadrátnak köszönhetően igen alacsonyra fogyatkozik az önbecsülésünk, és mintha az a fránya külvilág is folyton ezt igazolná vissza. Pedig csak belőlünk jön, ezért akár változtathatunk is rajta: az önelismerés dicséreteket terem! Társkeresésre nem épp a legjobbak ezek a napok, és a kapcsolatokban is vitákra lehet számítani (hatalmi játszmák mentén).

 

Aztán pár nap múlva, október 10 és 14 között újabb sokk-terápia vár ránk, ekkor meg az Uránusz lép akcióba, és állít váratlan helyzetek elé: jöhetnek az ex-ek, nem várt fejlemények a kapcsolatban, és olyan új jelöltek is felbukkanhatnak, akik jócskán próbára teszik a türelmünket. Nyugi, csak 4 nap ebből!

 

A Mérleg Vénusz fénykora kétségtelenül az október 15 és 23 közötti hét lesz, ekkor ugyanis Mars-Vénusz együttműködésnek örvendhetünk. Remek lehetőség az aktív társkeresésre (van hozzá hódító-kedv), és eljegyzésre, összeköltözésre is. Végre tudjuk mit akarunk, és el is érjük.

 

 

A Skorpió Vénusz időszaka (október 25- november 16.)

 

A három hét alatt újabb 4 meleg helyzet adódik. Október 26 és 31 között igazán romantikus hangulatba jövünk, elementáris tartozni valahová-vágy lesz úrrá rajtunk. Ez elhamarkodott döntéseket hozhat a társkeresésben, hiszen nem figyelünk oda, ki mellé állunk. Harmonikus időszak viszont a párkapcsolatban lévők számára, tompulnak a sérelmek, felnagyítódnak az értékek, új egyensúly alakul ki.

 

November 2 és 4 között ismét belép a Plútó a képbe. És rendet rak. Nagy vehemenciával állunk ki az igényeinkért és nem kötünk méltatlan kompromisszumot. Lesznek áldozatok, de hosszútávon megéri kihasználni az intenzív, érzelem-fűtötte energiákat. Amit az előző hetekben, rózsaszín szemüvegen át láttunk, az most helyére kerül, és ez nem is baj. Ezen felül őrületesen buzognak a szexuális energiák, semmin se csodálkozzunk.

 

November 8 és 12 között az önbecslésünk ismét ingatag, ami azt jelenti, hogy sokszor bántjuk magunkat (múltbéli rossz döntésünkért). Gond lesz a szerethetőségünkkel és a külsőnkkel sem leszünk túl elégedettek. Ha ez így van, tegyünk érte! Vállaljuk fel, ahol tartunk és a változást is! Ne másokat hibáztassunk, ha nem megy valami, vagy nekik jobb soruk van. Nyilván emiatt párkapcsolati szempontból ezekben a napokban több toleranciára lesz szükség, és a társkeresés sem lesz hatékony.

 

Végül a Szaturnusz is színre lép, és a hónap közepéig addig adja a leckéket, míg meg nem tanulunk önazonosak lenni. Semmi színlelés! Biztos a lebukás veszélye, ha tilosban járunk, és tilos már az is, ha nem vagyunk őszinték magunkhoz. Házasságkötésre, hosszútávú elköteleződésre nagyon jó alkalom.

 

 

A Nyilas Vénusz időszaka (november 17- december 10.)

 

November 20 és 22 között ne hozzunk fontos párkapcsolati döntéseket, mert érzelmileg jól össze leszünk zavarodva. Ez a „szerelem sötét verem”-időszaka. A Neptun személyében megjelenik a köd, és nemcsak reggelente a réteken. Jobb, ha most nem a szívünkre hallgatunk, és úgy egyáltalán: hallgatunk.

 

Majd 26-án berobban az Uránusz és a hónap végéig nem hagy békén minket! Muszáj menni, ismerkedni, társalogni, flörtölni és kipróbálni valami csábítóan veszélyeset. Csupa belső láz, csupa külső feszültség: ne hagyjuk lekötetlenül az energiákat.

 

Mikulás táján, december 4 és 6 között a Jupiter megkérdezi, hogy mit intéztünk önmagunk érdekében november 8 és 12 között. Dagad az önbecsülés, ezért ez itt az elszánt ismerkedés ideje ismét!

 

A Bak Vénusz időszaka (december 11->)

 

Gondolhatnánk, hogy csitulnak a dolgok, hiszen a Vénusz a Bakban megfontolt, szemérmes és vágytalan. Nos önmagához képest eléggé álmodozó kedvébe kerül rögtön 13 és 16 között. A Neptun segít be ismét és láttatja szebb színekben, megengedőbb hangvételben a társunkat vagy a jelölteket. Ezek a napok arra jók, hogy leszámoljunk az illúzióinkkal és vizualizáljuk a várt Nagy Ő-t. Lássuk tisztán magunkat, őt és a vágyainkat, majd pedig tegyünk a megvalósulásukért. A Bak Vénusz nem vár a sült galambra.

 

December 19 és 24 között 5 felkavaró nap következik, főszerepben a Plútóval. Vénusz-Plútó együttállás lesz, ami a Bakban nagyon ütős páros. Akár szó szerint is lehet ütős, de abban a tekintetben is, hogy célt tudunk adni az érzelmeinknek. Például átnézhetjük a társkereső oldalon lévő adatainkat, felülvizsgálhatjuk az igényeinket. De nem állunk meg itt, ugyanis selejtezni is kell: mindent és mindenkit, aki és ami útban van. Útban? Mihez? A párkapcsolati önbecsülésünk maximalizálásához. Lehet, hogy mi vagyunk a saját magunk szabotőrei, lehet, hogy találtunk a bojkotthoz egy társat. Kritikusan vizsgáljuk meg, hogy mennyit érünk, mint nő/férfi; ott tartunk-e ahol szeretnénk; a kapcsolat vagy egyedüllét jó-e nekünk. Remek Karácsony előtti lelki gyakorlat a tolongva vásárlás helyett.

 

További, más szempontú, a köztes időszakokra is vonatkozó napi elemzések a Facebook-on.  Kövess! 🙂