szalai szilvia asztrológusEgyszer már írtam erről a témáról, (itt olvashatod>>). most újabb személyes tapasztalatokkal gazdagodva ismét belevágok az internetes társkeresés csínjának, bínjának feltérképezése á la szalaiszilvi. 🙂 Csupa gyakorlati ötlet következik ahhoz, hogy hogyan vágj bele.

Kezdjük néhány triviális megállapítással: interneten ismerkedni furcsa dolog, mert teljes mértékben nélkülözi a személyes varázsból fakadó megérintettséget. Manapság azonban nagyon sokatok –és talán te is pont ebbe a körbe tartozol- furcsa kapcsolatra vágyik. Furcsa egyenlő a hagyományostól eltérő. Ez egy tág fogalom, elég sok minden belefér, a téma szempontjából a lényeg az, hogy azért ismerkedik ennyi ember a neten, mert a különleges kapcsolat különleges megalapozást igényel, és erre pont találó a net. (Vitathatatlan, hogy ott elég sok extrém dologgal lehet találkozni.)

Ha már más lehetőség híján, avagy szent meggyőződésből ezt az utat választod, hozd ki belőle a maximumot! Hogyan? Íme 7 gyakorlati ötlet:

  • Nőként is legyél kezdeményező! Mint írtam, a neten nincsenek hagyományok, felesleges a megszokott formulákhoz ragaszkodni. Nyugodtan írj azoknak, akik az adatlapjuk alapján szimpatikusak, semmi ciki nincs benne.
  • A kapcsolatfelvétel legtöbbször az e-mail küldéssel kezdődik. Mindenki üzenetek garmadát kapja naponta. Ahhoz, hogy el is olvassák a leveledet, indíts egy jó Tárgy sorral! Legyen beszédes, érdekfeszítő, vagy intim. A Szia, ismerkednék, téged választottalak-típusú tárgyakkal nehéz kilógni a sorból.Csak akkor olvasd el, ha tényleg kíváncsi vagy rám!” „Van egy ötletem!” „Nem, én nem pont rád gondoltam.” Persze a levél szövegébe sződd bele a tárgysor magyarázatát, hogy kerek legyen a dolog.
  • A neked tetsző adatlapokat gondosan olvasd át, jól nézd meg a csatolt fényképet is, „készülj föl” belőlük. Legjobb, ha már a tárgysorhoz is lopsz hívószavakat a leírásból. Mindenki szereti, ha idézik! 🙂
  • Az előkészület azt a célt is szolgálja, hogy személyes levelet tudj írni a választottadnak: az első leveledben utalj az olvasottakra, csatolj vissza az általa fontosnak tartottakra: „Látom, szeretsz kirándulni. Én inkább úszni szeretek, de egy könnyű séta az őszi erdőben nekem is belefér. Melyik útvonal a kedvenced?” Valahogy el kell kezdeni az ismerkedést, és sokkal jobb esélyekkel indulsz, ha azt érezteted, hogy valóban érdeklődsz iránta, nem csak vaktában választottad őt ki.
  • Lehetsz nyugodtan provokatív: írj meglepő, szellemes, humoros levelet. Ezzel garantáltan felhívod magadra a figyelmet. Nem az a cél, hogy egyből beléd szeressen, hanem, hogy megragadd a figyelmét: „Az írod magadról, hogy kedvenc italod a limonádé sok jéggel. Van egy tuti receptem, amihez szintén sok jég kell, remek ital. Érdekel a recept? :-)” „Tényleg romantikus vagy, vagy ez csak egy csajozós duma nálad? Végül is nálam is bejött! :-)” „Klassz a bemutatkozásod! Majdnem én is ennyire tökéletes vagyok! :-)”
  • Az első levél tényleg csak a figyelemfelhívást szolgálja, nem kell mélylélektani elemzésbe fogni. Ha van rá válasz –és ha jól megragadod a rendelkezésre álló infókat, akkor lesz-, utána már rátérhetsz a személyes hangvételre.
  • Használd ki, hogy korlátlan adatbázis áll rendelkezésedre és szűrj gondosan: a te érdekeidet szolgálja, hogy ne levelezz a fél világgal teljesen feleslegesen. Gondold át, hogy a beállítható paraméterek közül mi is számodra a fontos, így is lesz elég jelentkező, akiből választhatsz. Ráadásul nyilván téged is választanak rengetegen!

(Számomra nagyon tanulságos, hogy a nevemre és születési adataimra korlátozódó űrlapom többeknek annyira szimpatikus volt, hogy virágcsokrot küldtek. Gondolom a regszámom lehetett ennyire tetszetős. :-))

Az internet sem csodaszer az ismerkedésre, pozitív és negatív példa is van bőven. Bármilyen módját is válaszd a társkeresésnek először hozd magad formába, utána vesd bele magad a lehetőségekbe, így nem ér csalódás és az idődet sem pazarlod.

Ha pedig elmúltál negyven éves, diplomás vagy és Budapest környékén laksz, akkor van egy klassz ismerkedési ötletem a számodra! Tudj meg többet róla, küldj egy e-mailt az
oktobor1@gmail.com e-mail címre…. 🙂