A hetek óta zajló szavazás azt mutatja (végeredményt lásd lent), hogy nem ez az igazi módja az ismerkedésnek. Vagy csak nem meritek bevallani az igazságot ?! Úgy vagyunk vele, mint a Barátok közt-tel: senki nem nézi, mégis mindenki pontosan tudja, tegnap mi történt a berényimikivel???
Ha hihetünk a szavazók őszinteségének, akkor az látszik, hogy igazából a netes társkeresést 1.) nem veszi komolyan még az sem, aki űzi 2.) voltaképpen nem ez megfelelő módja a párkapcsolat meglelésének.

De akkor miért regisztrálnak emberek tömegei, és akik regisztráltak mégis mit csinálnak a szájtokon, ha magunk sem hisznek benne? Avagy akik nem is regisztráltak még soha, azok hol próbálkoznak?
Úgy vélem alapvetően kétféle emberrel találkozhatunk össze a társkereső oldalakon: vannak, akik csak szórakozni akarnak. Kipróbálni magunkat, tesztelni a sármjukat/bájukat, és elütni az időt jókat mulatva. És némi tapasztalatot is szerezve. Nem akarnak kapcsolatot, csak flörtölgetnek. Még akkor is, ha nem egy olyan oldalon teszik ezt, ahol konkrétan ez a cél.

A másik kupac ember azért ismerkedik a neten, mert jobb ötlete épp nincs és ideje sincs arra, hogy azon törje a fejét, merre induljon. Számukra két üzenetem van: egyik, hogy egy korábbi cikkemben adtam néhány használható ötletet a virtuális valóságon túli, élménydús ismerkedésre ( katt ide a cikk elolvasásához). A másik, hogy az ismerkedésre fordított idő a későbbiekben a kapcsolatra fordított időt jelenti. Aki nem tudja kiszorítani az életéből az ismerkedésre az időt (a személyes ismerkedés kétségkívül időigényesebb a netes nézelődésnél), az nehezen fogja a legalább ennyi időt a kapcsolatnak szentelni. Pedig erre folyamatosan szükség van, lenne ahhoz, hogy életképes és örömteli legyen. A kapcsolat létben tartása nem intézhető el a neten néhány percben, ehhez idő, türelem, energia kell. Ha az elején nincs honnan elvenni, később nagyon nehéz ezt már pótolni, beilleszteni a napi rutinmenetrendbe.

Utolsó megjegyzésem pedig az, hogy a kémia aligha megy át a monitoron. Sokkal kevesebb érzékszervvel áll neki a kapcsolatteremtésnek az, aki a billentyűzetre bízza az üzenetek kódolását. Pont a lényeg nem megy így át. Persze ezt lehet pótolni a majdani személyes találkozással, ám akkor már mindkettőtöknek van egy elképzelése, ami befolyásol.

Senkit nem szeretnék lebeszélni az internetes társkereséséről. Ez is egy módszer. Egyszerű, kézenfekvő, gyors. Ismerek én is olyanokat, akik a házasságig emelték a neten született kapcsolatukat. A fenti szempontok azonban érvényesek, ezt nem árt szem előtt tartani.

Sok sikert! 🙂
A szavazást ezennel lezárom. A beszédes végereredmény:

32% Inkább személyesen szeret ismerkedni

23% Próbálkozott, de nem jött be neki

19% Ha lenne jobb ötlete, inkább azt próbálná ki

13%-13% aki abszolút elfogadhatónak tartja ez az ismerkedési módot