Aktuálisan a sí-, szánkó és jégpályákon. A strandot semmiképpen nem ajánlanám most. 🙂

Való igaz, nem könnyű olyan helyeket felfedezni, ahol hasonló korú, hasonló érdeklődésű és „normális” társ-jelöltek tolonganak, de azért összeszedtem néhány lehetőséget.

Könnyebb dolga van annak, akinek jól bevált hobbija van, és ehhez kapcsolódóan társasága is. Ez két előnyt is jelent: egyrészt a társaságban bármikor felbukkanhat új, potenciális jelölt;másrészt ahol örömmel, jókedvvel vagy jelen, ott előbb felfigyelnek rád. Tudod, a pozitív kisugárzás…:-) Ebből persze az is következik, hogy ismerkedni bárhol lehet, ahol nyitottan, derűsen és lazán jelensz meg! A fő az, hogy ne a „mindenáron meg kell ismerkednem ma valakivel”-elhatározásával indulj neki, mert az sajnos meglátszik, és nem túl vonzó.

A közös érdeklődés további előnye, hogy színt és összetartó erőt visz a kapcsolatba. A közös érdeklődést azonban nem kell túl szigorúan értelmezni, már a kutya tartás is belefér, vagy a videotékába-járás. Ugyanis a kutyasétáltatás is jó terep, de alkalmassági tesztként az is működhet, hogy melyik filmet veszi le a polcról a kiszemelt áldozat.

Újabban sokan olvasnak a nagyobb könyvesboltokban, itt is érdemes nyitott szemmel járni, merthát aki olvas, rossz ember nem lehet. Persze azt sem árt megnézni, mibe ásta épp bele magát 🙂

Ha szeretsz utazni, nyugodtan menj el egyedül olyan társas-utakra, ahol a te korosztályod van jelen. A harmincas-negyveneseknek a Baraka-t ajánlom, náluk kifejezetten jó csapat szokott összejönni.

www.baraka.hu

Aki szeret ugyan utazni, de ez a tevékenysége inkább a tömegközlekedésre koncentrál, azok figyelmében ajánlom ez a honlapot, jópofa kezdeményezés.

http://veledutaztam.hu

További garantáltan oldott hangulatú helyszín a konyha. Mint tudjuk, a bulik középpontja is ez a hely, méltán bízhatunk benne, hogy itt aztán majdcsak történik Valami! Ha a saját konyhádban nem botlasz bele valakibe, aki ígéretes, akkor mozdulj ki otthonról! Újabban több helyen is hírdetnek társkereső-főzést, bárki részt vehet rajta, nem diplomás konyhatündérekre találták ki a programot! Nézz körül a neten, én ezt találtam:

http://www.chefparade.hu/naptar/csutortok

Persze ha idegenkedsz bármiféle konyhai manővertől, akkor még mindig nem kizárt a gasztronómiai élvezet. Sok helyen szerveznek ugyanis bor-és egyéb szeszesital kóstolókat, néhol csoki-és teakóstolókat is. Én a boros rendezvényeket szoktam látogatni, különösen azok alkalmasak az ismerkedésre, ahol nincs vacsora, csak  kóstoló. A hangulat oldottságában nem kell kételkedned, garantáltan oda mersz majd menni bárkihez :-).

Rendszeresen szervez színvonalas kóstolókat a Bortársaság, érdemes tájékozódni időben, mert hamar elkapkodják a poharakat.

http://www.bortarsasag.hu/hu/bortarsasag/hireink/februari-kostolok-a-bortarsasag-boltokban

Ugye, mondtam, hogy jó hely?! 🙂 (És a férfi-nő arány elképesztően egészséges, az előbbiek javára!)

És persze vannak a különböző klubok, mint filmklub stb. Sőt, itt van egy érdekesség azoknak, akik természetkedvelő, sportos életet élnek:

http://www.turatars.com/

Ha mindezek ellenére mégis úgy döntesz, hogy a neten óhajtasz ismerkedni, ennek előnyeiről és hátrányairól is hamarosan írok majd! Addig is sok sikert! 🙂