Mit hoz 2012, a Sárkány éve?

Ki ne szeretné tudni legalább nagyjából, hogy mire számíthat rövidtávon? Épp elég bizonytalansági tényezővel kell megküzdenünk minden nap ahhoz, hogy ösztönösen vonzódjunk a fix pontokhoz. Fix pont pedig az, amiről tudjuk, hogy JÖN. Idén több meghatározó bolygóátvonulásra is kilátásban van. Azért hívom fel rájuk a figyelmet jó előre, hogy betervezhessük őket a menetrendünkbe. Nem árt számolni velük, mert valóban olyan minőségeket mutatnak, amely:

–          hosszabb távon,

–          mindenki,

–          érezni fogja a saját bőrén a változást.

Nincs kivétel. Azzal pedig sajnos nem tudok senkit bíztatni, hogy fergeteges élményekben lesz idén részünk. Sőt, borúsan látom mindazok helyzetét, akik nehezen adják át magukat a saját útjuknak és a segítségnyújtásnak.

  1. Jupiter az Ikrekben

Június 11-től búcsút inthetünk a Jupiter bőséget, elégedettséget adó támogató energiáinak (igen, az elmúlt évben ebben volt részünk), és egy jóval zaklatottabb időszakra számíthatunk bő egy éven át. Felerősödik a kapcsolatok jelentősége, fokozott igény mutatkozik az információk megszerzésére, és felhígul a szilárd értékekbe (hit, moralitás) vetett bizalom, egyáltalán a bizalom sokkal inkább megkérdőjelezhető lesz. Mindez nem a családi kapcsolatokban érezteti leginkább a hatását, hanem az üzleti életben, illetve a hétköznapjaink felszínesebb kapcsolataiban pl. szomszédokkal. A pillanatnyi szempontok, a rövidtávú érdekek kerülnek élőtérbe a biztonság és a szilárd alapok megteremtése helyett. Felerősödik az idő-tényező jelentősége, fokozódik a tempó és a gyorsaság felülríja a minőségi szempontokat. Ha a pénzügyi területre vetítjük le: a bizonytalanság uralkodik a piacokon, sok a szerencsevadász és nagyon észnél kell lenni a fontosabb ügyleteknél, mert őszinteségre és átláthatóságra kevés az esély. Ráadásul ne felejtsük el, hogy a Merkúr évében járunk, így eleve ilyen az alaphang, amely júniustól még hangsúlyosabban a rövidtávú megoldásoknak kedvez. A befektetéseket érdemes nyár előtt biztonságban tudni.

A közérzetet a Jupiter jegyváltása annyiban érinti, hogy nagyobb szerepet kap az elemzés, a gondolkodás a mindennapokban. Szemben a Bika kényelmével, most inkább a pörgés és a kíváncsiság nyomja rá a bélyegét a hozzáállásunkra. Sok lehetőség jelenik meg, azonban ezek között kevés az igazán jó és gyümölcsöző út. Nehéz eligazodni az ígéretek sűrűjében, a legjobb tanácsokat a belső iránytű adja, a kéretlen „jóakaróktól” pedig meneküljünk messzire.

 

2. Szaturnusz a Skorpióban

Októbertől fellélegezhetnek a kapcsolatban élők: a próbatételek és hangulatingadozások ideje lejárt. Illetve más feladatok jönnek. A kötődés szilárdul, a felelősségvállalás magától értetődővé válik. A társkeresőknek rossz hír viszont, hogy ősztől még magányosabbaknak, még elkeseredettebbnek és reménytelenebbeknek érezhetik magukat akkor, ha nem sikerül az egyedüllét bölcsességét megérteni. Tehát aki addig szenved attól, hogy egyedül van, októbertől még inkább fog. Két lehetőség van: addigra nem egyedül lenni, avagy másként értelmezni a magányos időszakot és kihozni belőle a maximumot fejlődéssel, tanulással, életmódváltással stb. Ha kíváncsi vagy, hogy téged hogyan érint a Szaturnusz jegyváltása a személyes horoszkópodban, akkor utánajárunk együtt.

Mindenki érzékelni fogja, hogy jóval nehezebben viseli majd a kritikát, hajlamosabb lesz az önsajnálatra és önvádra, fokozott igénye lesz az egyedül létre, a bezárkózásra. A Skorpiók és mindazok, akik hajlamosak az önelemzésre, hihetetlen mély és gazdag kalandokra számíthatnak: fájdalmak szakadnak- és oldódnak fel, elavult kötelékek hámlanak le, érzések alakulnak át. Kemény munka árán, de életre szólóan.

Megváltozik az időfogalmunk is: a hétköznapokban zajló Kronosz helyett fontosabb az egyéni fejlődést mérő Kairosz… Lesz mindenre időnk, ami valóban szükséges és fontos. Legalábbis 2015 szeptemberéig biztosan, akkor ugyanis átlép a Szaturnusz a Nyilasba és egy újabb korszak kezdődik. Részletek és pontosabb útmutatás szeptemberben!

 

3. A Plútó-Utánusz kapcsolat

Május 13-ától kezdve november közepéig –és különösen a nyár folyamán- a Plútó és az Uránusz olyan feszült, ideges, agresszív, váratlan helyzeteket okozó légkört teremt, hogy ez a konstelláció komoly fejtörést okoz a megélési alternatívákat illetően. Szép feladat kitalálni, hogy hogyan lehet tompítani majd az ERŐket. A történések a külvilágban mennek végbe, kevésbé érintik a belső folyamatainkat, illetve csak közvetetten. A külvilágban pedig azon a részen érezhető majd a hatás, ahova ez a tranzit a személyes horoszkópban esik. Hogy miféle erőkkel kell majd szembesülni, azt május elejéig elmondom.

Anélkül, hogy Magyarország vagy a világ sorsára nézve messzemenő következtetéseket vonnék le, látnunk kell, hogy mind a Szaturnusz áthaladása, mind pedig a Plútó-Uránusz feszültség a tisztítás, felszínre kerülés, kiéleződés állapotában visz minket. Fontos dolgok egészen másképp kezdenek el működni hirtelen, mint eddig 2012-ben. Csak a belső értékeinkhez tudunk ragaszkodni, minden más átalakul, elveszik vagy más értelmet nyer. Régen tapasztalt jelentőséget kap ismét a belső erő, tartás, kitartás. Szándékosan nem írok most ennél konkrétabb jóslatokat, javaslatokat, mindenki gondolja tovább a saját életére és viszonyaira levetítve, illetve a konkrétumokat tapasztalni fogja a híreken át. Itt az ideje elfogadni, hogy egy nagy Forgatókönyv részei vagyunk, vagy ahogyan Polcz Alaine fogalmazott:

„ Az életem olyan, mintha egy kész partitúra volna, és nekem le kellene játszanom hegedűn vagy valamilyen más hangszeren „

Persze ettől még nem a csüggedés a megfelelő válaszreakció, hanem a tevékeny részvétel a mikrokörnyezet jobbításában. Neked milyen téren osztott a Sors olyan feladatot, amellyel mások javát szolgálhatod…? Ennek az évnek kulcsfontosságú kérdése az alázat és a szolgálat egyéni útjának megtalálása és beteljesítése…! A csillagjegyek szerinti 2012-es előrejelzést ennek fényében érdemes  értelmezni és megvalósítani. Mivel kezded?