10tanacs1.) Írd össze a kérdéseidet

Nyilván „minden” érdekel és a horoszkópból valóban „minden” kiderülhet, de az időkorlát nagy úr. Ha viszont tudod, hogy leginkább mire vagy kíváncsi, akkor ezekre a kérdésekre biztosan marad idő, sőt azok a kérdések is beleférnek a beszélgetésbe, amik menet közben merülnek fel benned.

Nálam a konzultáció első 15 perce arról szól, hogy engem mi érdekel a horoszkópodból. 😉 Mi kelti fel a figyelmemet a személyiségedben és mik a különlegességeid. Aztán persze te diktálod az irányt a továbbiakban.

 

2.) Készülj fel 1.

Sok érdekes, új, inspiráló információt fogsz hallani, nem árt, ha van nálad jegyzetfüzet vagy diktafon. Bár ami aktuálisan neked fontos, azt úgyis megjegyzed…

 

3.) Készülj fel 2.

Gyűjts be önmagadról olyan információkat, amire te nem emlékezhetsz, a család viszont veled kapcsolatban fontosnak tart. Ilyesmikre gondolok: rossz evő voltál kiskorodban; korán elkezdtél járni; komplikáció merült fel a születésednél; nagyon féltél valamitől pl. a kutyáktól. Mindezek az adatok jól jöhetnek ahhoz, hogy ellenőrizni lehessen a horoszkóp pontosságát.

 

4.) Derítsd ki a pontos születési időpontodat

Ha a családi információk nem segítenek, kérd ki a születéskori orvosi dokumentációt a kórházból, ahol születtél. Amennyiben ez sem adhat támpontot (van, hogy nem fellelhető az irat), akkor sincs veszve semmi, ugyanis az életeseményeid időpontjai alapján vissza lehet számolni a születési időpontodat. Így már rendelkezésre fog állni a horoszkóp, amivel dolgozni lehet.

 

5.) Nyisd ki a füled

Lehet, hogy majd olyat is hallasz, ami meglepő, esetleg nehezen tudsz vele mit kezdeni, mert ugyan tudod magadról, hogy pl. halogatós vagy és ezért sorra szalasztod el a lehetőségeidet, ezt kívülről hallani más… Módod lesz jobban, élesebben látni magad, jó, ha erre tudatosan készülsz.

 

6.) Gondosan válassz 1.

Asztrológust. Ha nem ajánlás révén találkoztok, nézz utána, hogy mit ír magáról, mennyire szimpatikus a fénykép alapján, mit sugallnak számodra az írásai a blogján. Legkevésbé az fontos, hogy kinél hány évig tanult. Mindez azért fontos, mert a konzultáció bizalmas, intim témákat is felszínre hozó légköre csak akkor tud létrejönni, ha működik egyfajta kémia. Egymásba szeretni persze nem szerencsés, de egymásra hangolódni kifejezetten szerencsés, és sokat jelent a konzultáció minősége szempontjából.

 

7.) Gondosan válassz 2.

Irányzatot. A legtöbben a káldeus-mezopotámiai rendszert követjük, de elterjedőben vannak és a neten elérhetőek más módszerek is. Mindegyik hiteles és megbízható lehet, ha a közvetítője is az, de a hangsúlyokban, megfogalmazási módokban, a választási lehetőségek palettája tekintetében jelentős eltérések mutatkoznak. Nehéz helyzetbe hozod magad, ha ugyanazt a témát többféleképpen akarod feltérképezni, vagy nem olyan módszert választasz, aminek megoldásait nem igazán érted, mert pl. túl elméleti számodra. Ezért inkább előre tájékozódj az adott horoszkópelemzési módszer miben létéről.

 

8.) Ne legyenek elvárásaid a válaszokkal kapcsolatban

Azaz ne csak azt fogadd el helyes válasznak, amit hallani szeretnél. Lehet, hogy megerősítést kapsz -ez azt jelenti, hogy az önismereted szintje figyelemre méltó-, de az is lehet, hogy más látásmódba helyeződik a kérdésed és a megoldás is. Mindkettő hasznos lehet.

 

9.) Tudatosítsd, hogy a döntés és a felelősség továbbra is a tiéd

Hogy számodra mi a „tuti” megoldás, azt te döntöd el. Nem fog megoldódni egyetlen problémád sem egycsapás, de jó esetben rád szabott lehetőségeket kapsz, amelyeken választásod szerint elindulhatsz. Ez sem kevés!

 

10.) Ne vidd túlzásba

Bizony már nálunk is kialakult a jósfüggőség, amely éppoly káros a személyiségre, mint bármely más függőség. Nehéz megmondani, hogy mikor érdemes és valóban hasznos asztrológushoz fordulni. Ha csak nem a horoszkóp alapján végzett terápiáról van szó, akkor a féléves-éves gyakoriság az optimális, ami kiegészülhet egy fontos döntési helyzet szülte tanácskéréssel. A fontos helyzet persze szubjektív, számomra olyasmit jelent, ami mérföldkő az életút szempontjából, olyasmi amit az unokásnak is érdemes majd elmesélni, mert emlékezetes élmény maradt.

Mindezekkel már meg is vagy? Akkor jelentkezz itt !  😉