Vénusz a jegyekbenÉpp egy Vénusszal telített időszakot élhetünk át a következő 4 hónapban, hiszen a Vénusz az Ikrekben tartózkodik, az Ikrekhez tartozó szerv a tüdő, tehát garantált, hogy a levegővétellel szippanthatjuk magunkba a szerelmet.  Ha mégsem, akkor azt az égiekre nem foghatjuk.

Ámde nem ez a mai téma, hanem a Vénusz-sorozat befejező része (az előző részeket itt olvashatod a cikkbe belekattintva). Milyen a Vénusz, ha levegős jegybe azaz az Ikrekbe, Mérlegbe vagy Vízöntőbe található. Mindhárom helyzetre jellemző, hogy kommunikatív, kapcsolatorientált és nem riad vissza a flörtöléstől, azonban ezeket a praktikákat meglehetősen eltérő módon űzi. Lássuk hogyan! Jössz?

Nézd meg, hol áll a Vénusz a horoszkópodban: katt ide

Ikrek Vénusz: csak lazán!

Az Ikrek Vénusz a tökéletes társaság bármely programra: kíváncsi, szemfüles, oldott és lelkes. Nem gond egy spontán találkozás vagy akár egy party, de ugyanígy örül a kulturális rendezvényeknek is, sőt a könnyebb sportprogramon is szívesen részt vesz. Remek szervező, unatkozni mellette nem lehet. Általában egyszerre sok dolgot csinál, ettől kissé szétszórtnak tűnik. Érzelmileg is. Nos, a nagy érzéseket csillagjegy-szomszédainak, a Bikának és a Ráknak adományozta, így ő a gondolatok szintjén van jelen. Ritkán enged teret a mély érzéseknek, aminek kétségtelen előnye, hogy villám gyorsan regenerálódik, elfelejti a bántódásait. Miután a szavak művésze, szépen udvarol, hatalmasakat lehet beszélgetni vele. Spontán ismerkedik, szerelmi életét a sokszínűség jellemzi: szeret sok mindent kipróbálni, szeret mindenről tudni. Sokat beszél és sokat kérdez, már az első randi is riportműsornak tűnhet egy zárkózottabb típus számára. Kedves és laza, könnyű szeretni és ő is könnyen szeret. Minden Ikrek-Vénusz életében legalább egyszer jelen van a párhuzamos kapcsolati helyzet azért, hogy a döntés feladatát gyakorolhassa. Ő azért dönt nehezen, mert nem akar lemondani a lehetőségeiről. Egy földjegy számára ez a hozzáállás általában értelmezhetetlen, nagy lecke is ez a párosítás mindkét félnek. Ez a Vénusz nem életre szóló érzelmeket, hűséget, biztonságot vagy támaszt keres, hanem beszélgetőtársat, akit bevonhat az intellektuális (vagy fizikai kalandozásaiba). Abszolút nem gondolkodik klasszikus szerepekben és lételeme a kapcsolatának az állandó változás. Izgalmas társ azoknak, akik semmilyen tekintetben nem szeretnek egyhelyben maradni!

Mérleg Vénusz: a látszat csal!

A párkapcsolati önismereti sorozatomban bővebben is kifejtem, hogy a Mérleg miért is randi guru. Legfőképpen azért, mert ösztönösen hívja fel magára a figyelmet, és anélkül alkalmazza a csábító trükköket, hogy valójában tudatos stratégiákon törné a fejét napközben. Jön, lát, mosolyog,. és annyira bájosan-sármosan cseveg, hogy minden más is magától értetődő lesz. Persze csak, ha akarja és elhiszi, hogy ő így működik. Mert a Mérleg Vénusz legnagyobb terhe, hogy mindenki más látja benne a szerelem-energiát csak épp ő nem. Az a fránya önbizalomhiány csúnya tévutakra vezetheti az állandó megfelelési kényszerrel. Ennek a Vénusznak a kibontakozását leginkább az alapos önismeret szolgálja, melynek révén felszínre jönnek és elismerhetővé válnak az értékek. Ha ez megtörténik, akkor briliáns kapcsolat-építő válik belőle. Ha nem történik meg, akkor legtöbbször szinten aluli kapcsolatban szenved, önmagát őrölve fel, vagy a elidegenedik a kapcsolattól, mert csak az alkalmazkodás terhe jut róla eszébe. Nagyszerű terápia a határok megismeréséhez és az érzékek kinyitásához a tánc, főként a latin műfajok, hiszen ennek a Vénusznak tűzre van szüksége. Amíg az Ikrek Vénusz fantasztikusan társalog és remek partner a programokhoz, a Mérleg Vénusz mesterien alkalmazkodik, annyira profin, hogy még önmagának is nehéz megállapítani, hogy a viselkedésének alapját az igényei vagy az elvárások adják. Ennél fogva  gyakran előfordul, hogy fordulat következik be a magatartásába, ha már birtokon belül érzi magát a kapcsolatban: ekkor bukkan elő a valódi énje, meglepetést okozva a további szereplőknek. Nincs szándékos átverésről szó, inkább csak a jelmezbál esete forog fönn: senki nem az, akinek látszik…De mivel eddigre az ellenállhatatlanság győz, a társ általában nem veszi zokon a megváltozott játékszabályokat. A Mérleget, mint döntésképtelent szoktuk emlegetni. Hogy képtelen lenne, az biztosan nem igaz, hiszen kardinális jegy, tudja, hogy mit akar, de nem közvetlenül éri el. A Mérleg Vénusz nagyon fél a visszautasítástól, ezért dönt nehezen. Mivel önbizalma törékeny, nagyon kudarckerülő, márpedig a döntés mindig következményekkel jár, ami lehet kellemetlen is… Emiatt a nemet mondás számára életfeladat.

Vízöntő Vénusz: mindenki velem van!

A harmadik szereplő a nagy játékos, aki tesztel, eltaszít, filozofál, csatlakozik, közösségben gondolkodik. és ezt mind a szerelem nevében. Nála minden lehetséges, amit ő annak tart és elfogad. Mások viszont ne hivatkozzanak semmiféle szabályzatra! Majd ő tudja. Kimért, de szexi. Komoly, de humoros. Liberális, de szemellenzős. Nagyon nehéz rajta fogást találni, mert egy valódi kaméleonnal van dolgunk. Voltaképpen nem tudjuk milyen és ő maga sem tudja, de ez nem akadály. Első ránézésre nagyon zárkózott, de mégis kiváncsiságot kelt. Az érzelmei épp úgy alakulnak át, mint az elvei, körülötte semmi sem fix. Viszont kihívásokkal teli és egyedi. A Vízöntő Vénusz egy olyan bonbon, amely kívülről is más és más és csupa egzotikus töltelékkel bír. Ízlik is meg nem is, de kíváncsivá tesz, felcsigázza az érzékeket és csalódást okoz, majd ismét csábító és édes. Nála felesleges kapcsolatban-létről beszélni, mert bár nyilván kötnek ilyen Vénusszal is emberek házasságot, mégis az mindig nagyon MÁS valamilyen szempontból. Mindenkinek ajánlható társ, aki túl mer lépni társadalmi kereteken és önmagán. Vállalkozó szellemű és bele akar kóstolni a jövő ízébe: milyen lesz évszázadok múlva a szerelem. Pont ilyen. Bevállalós Vénusz, aki ugyanilyen belevaló, szabad és egyenrangú társat keres. Kalandorok ne kíméljék.

Nyomd meg a gombot, ha tetszett! 😉