nyari-hor1Felkészültél? Mert ez a nyár asztrológiai szempontból is tele van meglepetéssel. Meg más szempontból is. Ahogy eddig is tettük, a Vénuszt kísérjük el útján egészen szeptember 22-ig, és megnézzük mit jelez a szerelem bolygója a következő hónapokra társkeresés és párkapcsolat ügyileg. Meg fogunk lepődni! Főleg ha lassú, langyos, biztonságos érzésekre vágyunk. 🙂

Rögtön feltűnik, hogy bár három hónapot veszünk végig, ezidőalatt a Vénusz csak két jegyben halad, sőt javarészt egyben: az Oroszlánban, ott viszont oda vissza. A hátráló Vénusztól sokan félnek, mert visszatérő emlékeket, ex-eket, visszafejlődő kapcsolatokat sejtenek „munkássága során”. Pedig semmi fenyegető nincs a retrográd bolygókban, a Vénusz is csupán azt jelöli, hogy oda kell figyelnünk az Oroszlán Vénusz érzelmileg gyengébb pontjaira is. Ezek pedig a kishitűség, önbizalom-vesztés, külsőség-mánia és megerősítés-függés. Ha ezektől mentesen tudunk működni, meg sem kottyanni a hátrálás. Ha nem, akkor kemény leckéket kapunk annak érdekében, hogy végre megszabaduljunk tőlük.

 

Vénusz az Oroszlánban: első nekifutás

 

Ez a korszak már tart június ötödike óta, az előzményeket itt olvashatod. Június 27 és július 5-dike között az év legeltökéltebb napjai következnek a Jupiter-Vénusz együttállásnak köszönhetően: tele leszünk szeretni, megnyilvánulni akarással, azonban nagyon tartunk az elutasítástól, ezért fedezékből lövünk, de onnan nagyon! Ráadásul július 1-ig az Uránusz is vadít egyet a Vénuszon: bevállalósabbá, vagányabbá, mindenképpen körülrajonghatóvá teszi. Soha rosszabb fényszögeket az új kapcsolatok kialakításához, kezdeményezzünk és sikerünk biztos tudatában legyünk jelen! Izgalmas kalandokra és érdekes, bemozgató találkozásokra számíthatunk.

 

Július 11 és 18 között a Vénusz a Szaturnusz tartja pórázon: előjön belőlünk a kisördög, amelyik provokál és lekicsinyell: önmagát és másokat. Így egy kicsit nehéz szimpatikusnak tűnni. Ez nem az a hét, amikor a páratlan rokonszenvünkre és fergeteges kisugárzásunkra bízhatjuk magunkat, ellenben a féltékenység nagyon is valós veszély ezekben a napokban, meg a hirtelen önbizalom romlás is. Sebaj, csak egy hét, addig maradjunk nyugton!

 

Vénusz a Szűzben: előre-hátra

 

A Szűz Vénusz jóval visszafogottabb versenyző, de legalább alapos: jól megnézi, hogy kivel van dolga, akárkivel nem kezd, és félő, hogy senki sem elé jó. A méricskélés július 18 és 23 között a legintenzívebb, ez az időszak nem kedvez az új kapcsolatoknak, viszont helyre rakhat egy-két dolgot a már meglévőben! Itt a rendcsinálás ideje és végezzünk alapos munkát, mindjárt kiderül, hogy miért.

 

Július 23 és 27 között a Vénusz megáll. Ilyenkor hajlamosak vagyunk szorongással telten nézni a jövőbe: „Csak ennyi a perspektíva???” Nem, nem ennyi, csak ennyinek látszik. Ne dőljünk be e négy nap érzéseinek, hangulatainak.

 

Július 28-tól a Vénusz megkezdi hátráló mozgását, de ijedségre semmi ok, főleg, ha hajlamosak vagyunk a nyári hőség és bőség ellenére egy kicsit fejben is jelen lenni a szerelem-témában. A hátrálás szeptember 9-ig tart, az első szakasza pedig augusztus elsejéig, a Szűzben. Rögtön az első pár nap nagyon izgalmas, ugyanis visszatér a Szaturnusz-fék: augusztus első hete valószinüleg önváddal telik: miért is vagyok én ilyen szerencsétlen stb. Tényleg, miért is? A kvadrát ugyanis nem szétcincálni akar minket, hanem éppen összerakni, csak más leírás mentén. Nézzük meg alaposabban magunkat (mégha kellemetlen is), vegyük számba az előnyeinket, tudatosítsuk a hátrányainkat és békéljünk meg vele. A feladat nagy, de csak akkor tudunk lépni, ha a munkát most elvégezzük, mégpedig a lehető legalaposabban. Ha ez nem megy, akkor a nyár bizony nem sok babért terem majd. A hátráló bolygók már csak ilyen szigorúak.

 summer-635247_640

 

 

Vénusz az Oroszlánban (ismét): új esélyek!

 

Mihelyst túljutottunk az első akadályon, itt a felszabadulás: 5 nap tele életkedvvel és oroszlános optimizmussal: Jupiter-Vénusz együttállás augusztus 2 és 7 között. Ne hagyjuk elveszni ezeket a napokat, szervezzünk minél több programot, ahol az önbizalmunk épülhet!

 

Aztán ránk köszönt az Oroszlán újhold augusztus 14-én, amit kiegészít egy Uránusz-fényszög, méghozzá elég alaposan: ezt itt az év legkreatívabb, leghatékonyabb ismerkedős időszaka, augusztus 22-ig! Nem túlzás azt állítani, hogy most aztán tényleg csak rajtunk múlik, hogy kit ragadunk meg: az Uránusz meglepő találkozásokat hoz, ne riadjunk meg az ismeretlen helyzetektől. Oroszlános kalandvágyunk friss-üdítő nyári flörtök garmadát szállítja, amiben a retrográd Vénusznak köszönhetően okosan tudunk részt venni. Nem látjuk meg a szőke herceget minden „ki ha én nem”-hősben, viszont imponálóan és elegánsan tudunk udvarolni akár egy ártatlan ügy érdekében is. Az újhold és az Uránusz jelenléte azt üzeni, hogy ez itt energetikailag egy erős KEZDŐ PONT, rajtkő. Nem kell latolgatni, hogy hány méteres a táv, az menet közben fog kiderülni, de a rajtot ne késsük le.

 

Mire az újholdas-uránuszos napok lecsengenek, itt az újabb energia-bomba: Mars-Vénusz együttállás augusztus 28 és szeptember 3 között: micsoda szenvedély lobog bennünk! Még azokban is, akikben az ilyesmi visszafogottabban van jelen. Élvezni akarjuk az Életet, kiszürcsölni, sőt beleharapni, mint egy éhes oroszlán. Erősen testi, szexuálisan felfokozott napok, kiváló alkalmak kideríteni, hogy kiben mi lakozik az ösztönök szintjén. A játékosság alapvető eleme ennek a konstellációnak.

 pier-569314_640

 

Augusztus 27 és 29 között a Vénusz a Plútóval is kapcsolatba lép, ekkor könnyen lehet, hogy vad dolgok derülnek ki újdonsült jelöltünkről, vagy önmagunkról rántódik le a lepel. Még idejében kapcsolhatunk, hogy ilyen lovat akarunk-e, illetve a saját stratégiánk tényleg önazonos-e, vagy valakit –a legjobb szándékkal és jobb ötlet híján- utánzunk.

 

A retrográd-szorongás szeptember 9-től oldódhat, a Vénusz ismét előre indul: ismét átélhetjük az Oroszlán érzelmi öntudat (felszínen) jól mutató varázserejét, ezúttal mellékhatások nélkül. Jön az értékelés és haszonélvezet ideje: a bevezetőben említett negatív Oroszlán Vénusz tulajdonságoktól megtisztulva irány előre!

 

Szeptember 10 és 18 között a Vénusz a Merkúrral lép szövetségre, ami remek önérvényesítést és megértő odafigyelést eredményez. Mindkettőt, és ez ritka kombináció. Így ez az időszak jó lesz kisütni, hogy merre tovább a kapcsolattal, miben tudunk egymás segítségére lenni, hogyan képzeljük el együtt a jövőt. A társkeresésben pedig klassz beszélgetések alapján épülő szimpátiát, sok társasági eseményt és ott alakuló kapcsolatokat hozhat.

 

Végül a szeptember vége ismét az Uránusz közbenjárásával zajlik: az elmúlt 3 hónap tapasztalataival gazdagodva további meglepetéseket tartogat az Élet friss találkozások, meglepő (előnyös!) fordulatok formájában. Ha különlegesre vágyunk, akkor ne álljunk ellen a kísértésnek.

Minden jó, ha a vége jó. A kalandvágy legyen velünk! Kiváló  Vénuszi napokat! 🙂

„Megosztom, mert tetszett”

„De jófej vagy, köszi!” 🙂