Ebben a sorozatban az aktuális csillagjegyek mentén vesszük végig, hogy mit tehetünk nőiességünk elmélyítéséért, kivirágoztatásáért. (Az előző részt itt olvashatod el ) A Nap most a Halak jegyében halad, ezért ez a jegy valamint a szemközti Szűz jegye ad nekünk támpontokat. Mint sejteni lehet, a szorgos munka és a praktikum fog uralkodni.

A HALAK-IMPULZUS MEGRAGADÁSA

A Halak-időszakban a ráhangoltság és az egységélmény keresése játssza a főszerepet. Itt az ideje nőiségünk mélyébe merülni és egyesülni az ősi, isteni Női Minőséggel. Miután a Halak intuitív jegy, érdemes zene, képzőművészet, meditáció inspirációit segítségül hívni ehhez. Elmélyülni egy mandalában, tó parton üldögélve (jól felöltözve, ügyelve a lábakra különösen!) a víztükörben révedezni önmagunkról. Szintén szimbolikus a nőiességünk kertjének ápolása: ez az időszak még a magvetéshez, ültetéshez kapcsolódik. Ültessünk el egy kis hagymás virágot a szobánkban egy cserépbe és amint az nő, mi is kapcsolódjunk a növekedés ősi erejéhez. Nő a nő! De még nem virágzik!

Lehet, hogy unalmasnak, könnyűnek vagy épp kivitelezhetetlennek tűnik az alkímiai egyesülés megvalósítása a Női Erővel. Nos, ha így látjuk, akkor a Szűz-Halak kórus negatív energiái mozognak bennünk, amelyek kiválóan tudnak gátakat építeni kishitűségből, reményvesztettségből. Ne dőljünk be nekik. Csak csináljuk, nem kell érveket-ellenérveket felsorakoztatva túlgondolni. Csak üljünk le és akár érzetekkel, akár vizuális utazással merüljünk magunkba.

 

A SZŰZ ENERGIÁK BEVONÁSA

A Szűz rendszerezőképessége, praktikussága nagyot lendíthet rajtunk, ha a fenti módon kapcsolatba léptünk női önmagunk magjával, eszenciájával. A Szűz viszi át ezt a kézzel nem megfogható energiát a hétköznapokba: rájön, kigondolja és kivitelezi, hogy hogyan tudunk jobban bánni önmagunkkal, mit tudunk megvalósítani már ma abból, ami az intuíciónkon keresztül átjött. Tudnunk kell, hogy a tudattalan nem pocsékolja az energiáját: amire MOST nem vagyunk képesek, befogadóak, azt nem küldi elénk. Vagyis minden megérzés, meglátás számít és aktuális, kezdeni kell vele valamit itt és most. Tartsuk tehát élesen a szimatunkat és fogjunk is bele az áthangolásunkba, ne csak álmodozzunk. Azért hívjuk meg a Szűz-energiákat is, hogy ne puszta révedezésben teljen a hónap, hanem tettekre váltódjanak az álmok.

 

MERRE TARTUNK?

Azt is látnunk kell, hogy a folyamat, amibe ennek a sorozatnak a segítségével belefogtunk, egy egységes egésszé áll majd össze. Vagyis a most elvetett mag már a jövő hónapban, a Kossal lendületbe jön, a siker felé tart. DE! Most még ne a nagy eredményeket várjuk, ez nem az az idő. Ez a felkészülésé, a Nap még a télnél tart, ez még a belső munka, ha úgy tetszik a visszajelzésmentes üzemmód ideje. Tegyük a dolgunkat önmagunkért, de ne várjuk, hogy ettől rögtön minden megváltozik és az első szembejövő (jó) pasi randira hív. Lehet, hogy így lesz, de nem ez a cél. Még magunkat keressük, a női esszenciát tisztogatjuk-gyógyítgatjuk magunkban képpel, zenével, belátásokkal. Ennyi. A Szűz szerény minőség, teszi a dolgát, nem vár tapsot. A Kos már más lesz, ott a külvilág lesz a fókuszban, de még nem tartunk ott, és nem is fogunk, ha ezt az időszakot elblicceljük.

 

A Halak-szimbólumrendszer hajlamos kicsusszanni a kezeink közül: túlságosan nehezen megragadható, nehezen inegrálható-racionalizálható, ezért van szükségünk a Szűz-képességekre: kézre a tettekhez és észre a hétköznapi valóságba rendezéshez. Remekül együttműködik kiegészítve egymást ez a két energia, ha a helyes sorrendben aktivizáljuk őket (Halaktól a Szűzbe).

Az is fontos üzenet most, hogy minden apró, jelentéktelennek tűnő lépés, megérzés, szimat számít. Mind. Meg fogják találni a helyüket és hozzáadnak a jobbulásunkhoz, gyógyulásunkhoz. Legyünk hálásak a felbukkanásukért és vegyük komolyan őket azzal, hogy használjuk őket!

Szép utat önMAGunk felé! Az Istennő(nk) áldása kísérjen.