Minden asztrológia női. Nem szeretem az asztrológiát, ami a Teljesség egyik tudománya, felszeletelni karmikus, jósló stb. kategóriára. Amiért most mégis megteszem, annak kevésbé a téma az oka, mint inkább az olvasótábor kiléte: ez a sorozat alapvetően női életünk teljesebbé tételéről szól, így bizonyára mi, nők fogjuk olvasni. Végigmegyünk hat lépésben az állatövi jegyeken az aktuális égi Nap-helyzet mentén, és rávilágítunk, hogy hogyan tudunk női energiáinkkal bőkezűbben (a a magunk és mások számára is) bánni azért, hogy elérhessük a lehetőségeink maximumát.

Kevés a női hiteles beavató rítus, bár hiánya nagyon is érezhető pl. a hormon-bajok által is. Remélhetőleg az asztrológiai analógiák segítségünkre és gyógyulásunkra lesznek a következő fél évben hónapról-hónapra, amikor magunkba nézünk mélyebben és új, előrevivő összefüggésekre bukkanunk. Vágjunk is bele!

A VÍZÖNTŐ-OROSZLÁN TENGELY KÍSÉRTÉSEI

Ebben az időszakban az égen a Vízöntő az úr, e jeggyel szemben pedig az Oroszlán helyezkedik el a zodiákus körön. Most a tél legmélyebb, szaturnikus-uránuszi szakasz uralkodik, szemközt pedig a nyár tombol (az Oroszlán égisze alatt). Látszólag nagy a szakadék és az ellentmondás a két időszak és a két csillagjegy között, de nagyon is egységbe vonhatók.

A belső női munkánkban az egyéniségünk megélése, a kreatív energiáink megtalálása és megélése, az önbizalmunk építése van most napirenden. Nagy, velőt rázó, mindent meghatározó témák ezek! Ezekkel a témákkal bármikor érdemes foglalkozni persze, de ilyenkor az égi támogatás is adott hozzá.

Se rút, se kis kacsa, vagy rút kis kacsa?Ismerjük a rút kis kacsa meséjét? Tanulságos történet, ami mindannyiunk életében jelen van, ráadásul abszolút párhuzamos a Vízöntő-Oroszlán tengellyel. Ahelyett, hogy okos kinyilatkoztatásokba bocsátkoznék, inkább kérdéseket teszek fel, amin eltöprengve beindulhat egy gyümölcsöző belső párbeszéd a megszólított női minőségeink között.

  • Mennyire fontos, hogy egy adott közösségben elfogadjanak, szeressenek? És miről mondasz le önmagadból az elfogadás érdekében?
  • Mennyire gyakori és ismerős számodra a visszautasítás, kitaszítottság érzése, bár úgy érzed, mindent megtettél, hogy integrálódj? (Akár a párkapcsolatra nézve is alkalmazhatod!)
  • Kiállsz-e magadért, hú vagy-e magadhoz akkor is, amikor ez nehéz vagy „nem éri meg”?
  • Fölvállalod-e, egyáltalán látod-e, önmagad egyéniségét legalább egy életterületen? (Ha egyen megy, a többin is fog!)
  • Ha ki akarsz tűnni, azt szívből, vagy egoista motivációból teszed?
  • Hetente mennyi időt szánsz kreatív energiáid felfedezésére, ápolására, megélésére? (A kreatív energia nemcsak a művészi vénát jelenti, hanem mindent, ami teremtés: vállalkozást, gyereknevelést, új projekt beindítását, és persze mindenféle művészi utat is, amatőr szinten is.)

 

VÍZÖNTŐ VAGY, VAGY OROSZLÁN?

Ha a fenti kérdéseken túljutottál, most jön a neheze! Keresd meg magadban ezt a két jegyet és adj nekik energiát ebben a hónapban! Könnyebb dolgod van, ha valamelyik bolygód az Oroszlán vagy Vízöntő jegyében áll, de ha nem, akkor is van két életterület, ahol eképpen működsz. Ha tudod értelmezni a horoszkópod, keresd meg ezeket a területeket és tegyél ide több motivációt, lendületet, újító szándékot. Ha nem akarod a horoszkópodat guberálni, találd ki magad, a megérzésedre hallgatva (az első gondolta mindig jó nyom!), hogy mibe töltöd a Vízöntő reformáló, különlegessé varázsoló, egyediséget hangsúlyozó, és az Oroszlán eltökélt, elismerést kivívó, átforrósító energiát!

Amelyik jegy megélése könnyebben megy, ahhoz a jegyhez állsz közelebb, ha válaszolni szeretnél a fenti kérdésre. Persze ez csak játék. Merthogy ez a két legjátékosabb jegy!

 

JÁTSSZ ÉS TÉVEDJ!

Játssz és közben tudj meg többet magadról. Az alkotó energiáknak nagyon jót tesz a játék (l. flow-elmélet), de persze a léleknek is. Mindegy, hogy mit játszol, csak tedd, és közben figyeld kívülről is magad. Milyennek látod a játékos énedet? Mi zavar benne?

Nyilván mindenki a nyerésre játszik. Pedig veszteni sokkal kifizetődőbb. Hosszútávon. A sok kudarc olyan önismereti tőkévé válik, ami aranyat ér. Így jutunk el az igazi énünkhöz a sablonos, nyertem, tehát jó vagyok pozíció helyett! Persze nyerni is jó és kell is, de a veszteség is hasznos, és az élet része. (Az Élet ugyanis nekünk embereknek eleve vesztes játszma, ezt az Oroszlán részünk egyáltalán nem akarja látni, és gyakran csőbe is húz…!)

 

VÍZÖNTŐ-OROSZLÁN MŰKÖDÉS BENNÜNK

A Vízöntő, mint tudjuk, szeret kilógni a sorból, az Oroszlán pedig inkább megfelel, csak figyelmet kapjon. Mindkét jegy, más motivációból ugyan, de simán feladja magát. És mi is legtöbbször! Hajlítgatjuk, daráljuk magunkat, akkor is, amikor a forma nyilvánvalóan nem ránk szabva. A magyarázatok száma természetesen végtelen. De miért is tesszük ezt? Önismeret és önbizalom deficittől vezérelve, a jókislány álarcot kifulladásig fenntartva, egó-által vezérelve. Csakhogy a nagy megfelelési küzdelem biztos lélekcsorbítással, életerő csökkenéssel jár, főleg nőként. Elapasztjuk magunkban a természetes áramlást, felborítjuk a rendszerünket (l. hormonháztatás), megszakítjuk a kapcsolatot a mélyebb, ősibb, alkotni tudó energiáinkkal. Tetszhalott állapotba kerülünk, mint télen a Természet. Vagy kiégünk, mint Ausztráliában a természet.

A szaturnuszi bemerevedés, megkövülés ellenanyaga a Nap: az egyéniségünk feltámasztása, és felragyogtatása. Ami korántsem egoista törekvés, hiszen a Nap sem önmagáért süt, hanem, hogy tápláljon: ezért Nőként a feladatunk kiemelten az, hogy a saját napságunkat felvállalva sugározzunk a hozzánk közelebb és távolabb állókra. Napja mindenkinek van, kinek ilyen, kinek olyan, de én olyan horoszkópot még nem láttam a több, mint tíz éves pályafutásom során, amiben ne lett volna szívet melengetően, felemelően, konstruktívan sugárzó Nap!

A Vízöntő-időszak tehát remek alkalmat biztosít megsejteni a Napunk energiáit és beragyogni vele saját és mások életét is, az árnyékunk elfogadása mellett.

A Fény legyen velünk!

Jövő héten a Facebook-on találsz majd egy check-listát arról, hogy mit tegyél annak érdekében, hogy hasznodra váljék a Vízöntő-időszak női szempontból. Nézz be hozzánk!
http://facebook.com/kulcsaparkapcsolathoz

A Következő részben a Halak-Szűz tengelyen a gondolkodás és az intuíció varázslatos világába utazunk majd.