Amint az előző cikkből>> kiderült, a Halak jegyébe átlépő Neptun lassan, de biztosan érzelmi-magatartásbeli átalakulásra ösztönöz minket. Szemben az előző időszak (Neptun a Vízöntőben) hangulatával, a következőkben az összetartozás-összetartás érzésének felerősödése várható. Megtapasztalhattuk ugyanis, hogy az individualizmus, a mindenáron különállás, az extravagancia és a spirituális utak ego-építésre való használata nem vezetett sehova, de legalábbis a Boldogsághoz nem. A következő 15 évben lehetőségünk lesz más, egy jobb világot építeni magunk köré. Az előző részben arról esett szó, hogy a nagyobb közösségek hogyan alakulhatnak át, most pedig a párkapcsolati-családi viszonyokra fókuszálunk.  Jön a kék-korszak…?

A három Szaturnuszon túli égitestet (a Neptunt, a Plútót és az Uránuszt), mivel a földről nem láthatjuk, a tudattalan analógiájaként értékeli az asztrológia. A láthatáron túl vannak, tehát a láthatatlanhoz tartoznak. A fenti trióból a Neptun az áramlás, a feloldódás, az eggyé válás élményét adja mindazoknak, akik belesimulnak az Élet folyamába, lágy belenyugvással haladnak és nem félnek elengedni a kontrollt. Hogyan lehetséges ezt a korunk emberének megvalósítani? Nehezen és sok gyakorlással. De a Neptun nem is siet, évtizedekig van időnk ráhangolódni a valódi ráhangolódásra.

Sőt, januárig felkészülési időt is kapunk: 2012 januárjában kezd el ugyanis igazán működésbe lépni, addig az új korszak előszelét érezhetjük.

Tipp-1 éves terv: végezz naponta relaxációs gyakorlatokat. Ha ez már rutinoddá válik, kezdj el meditálni először vezetett keretek között, aztán pedig önmagadra hangolódva. Ha magabiztosan meditálsz végezz minden cselekedetedet ( a mosogatástól a villanykörte cseréig) meditációban.

Azt hiszem, abban megállapodhatunk, hogy emberi kapcsolataink terén gyógyulásra van szükségünk. Sikerült annyira elszigetelődnünk egymástól, hogy a párkapcsolat életünk krízis-forrásává vált: ha van azért, ha nincs azért. Meg kell gyógyulnunk és elsősorban magunkat kell meggyógyítani ahhoz, hogy a kapcsolatok is rendbe jöjjenek. A Neptun arra sarkall minket, hogy újra fedezzük fel az Egységélményt: azt, hogy a Nagy Egész részei vagyunk, egész-ségben élünk. A társadalmi egész-ség kialakulása lassabb és bonyolultabb, ezért legjobb, ha a saját házunk táján kezdjük, kicsiben.

Mit fogunk tapasztalni mostanában?

Először is megfogalmazódik bennünk az igény az értékes összetartozásra. Lassan-lassan, ki-ki a saját ellenállását leküzdve, az intimebb (a szó legszorosabb értelmében), az elfogadóbb, a meghittebb kapcsolatokra törekszünk. Egyre fontosabb lesz a „Tartozni valakihez”-érzése. A magányt azok tudják majd jól kezelni, akik az egyedüllétben találják meg az egységélményt, vállalva a kiteljesítő visszavonulás érzését. Persze nem változik át szempillantás alatt mindenki a reklámfilmekben megjelenő boldog családdá, párrá! Akik tesznek érte, most könnyebben tudnak harmonikus kapcsolatokat kialakítani, akik pedig nem fektetnek be, azok egyre inkább szenvedésként élik meg e helyzetüket. Az odaadás másik oldala a mártír-lét: az ál-önfeláldozás szintén gyakori lesz és persze az ebből fakadó szenvedés (és szenvedélybetegség) is.

Nagy segítséget jelent akár a társkeresésben, akár a párkapcsolat megerősítésében a közös spirituális utazások, programok, élmények. Nem kell méregdrága  egzotikus templomnéző-körutakra gondolni, és vallásos buzgóságot sem kell felvállalni, ha erre egyébként nincs belső indíttatás. Megfelel egy közös séta a természetben, csendben, kézen fogva. Vagy rendszeres esti meditáció együtt. Ha pedig még Kereső vagy, végigjárhatod valamelyik belföldi zarándokutunkat elgondolkodva közben a dolgaidon, (a bátrabbak választhatják a Camino-t is), avagy kereshetsz magadnak egy közeli folyót, patakot, tavat, ahol rendszeresen elmerenghetsz a társkeresés kérdéseiről. A helyszínek azért fontosak, mert ezeken a helyeken nyitottabbak a válaszokra a vevőkészülékeid. Csupa ráhangolódást segítő Neptun analógia. A rendszeresség pedig az eredményt garantálja: alakulj át valóban, például tedd ezt:

Tipp- 1 hónapos terv:: építsd a bizalmadat. Most kivételesen ne az önbizalmaddal foglalkozz, hanem a Magasabb Erő bölcsességében és jóakaratában merülj el. Ha bosszúság ér vizsgáld meg, hogy mi abból a hasznod. Keresd meg a kudarcod, idegességed, fájdalmad helyét az aktuális életedben, lásd meg a Rendet az életedben. Naponta egy hónapon át gondolkodj el az aznapi történéseken ebben a szellemben.

15 év nagyon hosszú idő, több éves ciklusokban ébredünk rá, hogy mi is a benső igényünk, aztán következik egy kis önámítás, ellenállás és ego-játszma, majd a csendes várakozás, ezt követően pedig indulhat az átalakulás. Problémássá akkor válik a lelki életünk, ha a szakaszok között valahol megakadunk és nincs továbblépés a következő fázisba. Hogy ez ne történjék meg , egyrészt használd a tippeket, másrészt vállald fel a külső segítséget. Az önbecsapás-menekülés-szenvedés megjelenése lehet komoly korlát, amely feloldásra szorul. A Halak Neptun nagyon jó terápiás lehetőségeket kínál. Fel fog értékelődni a párkapcsolatokban a terápia jelentősége, új módszerek jelennek meg és hatékonyabbá válik a gyógyítás, az öngyógyítás is. A Vízöntő Neptun még egyedül akarta megoldani a problémáit, a Halak már ösztönösen tudja, hogy mi a jó módszer és a megérzéseire hallgatva keres segítséget. A gyengéd, intuícióra, ráhangolódásra alapozó módszerek kerülnek előtérbe, mint pl. a Bach-virágterápia. 😉

Tipp-3 hónapos terv: nyárra alakítsd át a félszegségedet odaadássá, a gátló kontrolljaidat pedig tudatos odafigyeléssé. 1. lépés: ne félelemből sodródj, hanem szilárd elhatározásból. Ha nem mersz dönteni, szerepet vállalni, kezdeményezni, akkor hagyd magad vezetni, irányítani és légy közben nyugodt, hiszen te választottad a lemondást. Ha alárendelődsz, tedd derűvel és ne kisebbségi érzésből. Legyen értékes az amit teszel, vagy nem teszel. 2. lépés: nézd át, mi gátolja a kibontakozásodat, haladj aprólékosan. Számolj le magadban a Hőssel, neki most nem terem babér. Ne akarj az árral szemben úszni, mert ahol így teszel, ott vannak a gátjaid. Mehetsz a nehezített pályán, de ott most még több akadállyal kell szembenézned. Figyelj magadra, a tested, a tudatod jelzéseire, hogy meglásd a helyes irányt, azt, amerre könnyen siklasz majd.