nézd meg mit hoz neked a korszakváltás!A Neptun jegyváltásának két cikket szentelek. A maiban a változás általános tendenciáiról olvashatsz, a következőben pedig a párkapcsolati összefüggéseknek járok utána.

Április 5-én a Neptun átsiklik a Vízöntő jegyéből a Halakba, és ezzel kezdetét veszi egy másfajta időszak az emberiség történetében. Ezt a másfajta időszakot már egy éve kezdjük érezni.  Az elmúlt …évben a lelki habitusunk a különbözés és megkülönböztetés, az izoláció témakörében mozgott. Politikai, ideológiai és a leghétköznapibb értelemben is. Idealista elképzeléseink voltak az emberi kapcsolatokról és inkább elméletben bontakoztattuk ki őket, mint a gyakorlat szintjén. Remekül értettünk ahhoz, hogy mások önfeláldozását méltassuk, de mi magunk ritkán fanyalodtunk ilyesmire, legalábbis tömegesen, társadalmi méretek szintjén. Elkezdtünk Nagyban gondolkodni (környezetvédelem, humanitárius akciók stb.), de ezek csak egy szűk kör szívügyei voltak. Eddig. Nyilván nem egy nap alatt változik meg a világ menete, de az elkövetkező másfél évtized jelentős érzelmi-gondolkodásbeli átalakulást hoz majd olyat, amely alól már senki sem vonhatja ki magát.

A Neptun a Vénusz magasabb szintű jelölőjeként az érzelmi hozzáállásunk, az érzékenységünk szimbóluma. A Halak jegyében igazán otthon érzi magát, mert ez a jegy ideális az önzetlen szeretet, az érzelmi összeolvadás, az összefogás kibontakoztatásához. Azt én sem gondolom, hogy mostantól minden azonnal másképp lesz: mindannyian megjavulunk egy csapásra és eltűnik a Baj a világból. A következő korszak mindezt csak elősegíti, de nekünk magunknak kell a felkínált lehetőségekkel élni a szabad akaratunknál fogva. A lehetőségek pedig sorra érkeznek: egyik természeti katasztrófa a másikat éri, és ezek arra sarkallnak, hogy:

  • legyünk környezettudatosabbak (mindenki a maga lehetőségeihez mérten, de azon belül szigorúan),
  • segítsünk a bajbajutottakon.

Mindkettő Neptun-analógia. Persze ha mi emberek egy picit is rugalmasabbak lennénk, nem kellene megvárnunk a katasztrófahelyzeteket, hanem efféle jelek nélkül is gyakorolhatnánk az önfeláldozás nemes erényét. Azt gondolom, hogy minél többen teszünk valamit az Egészért (a bolygóért, a társadalomért, az emberiségért), annál inkább el tudjuk kerülni a drasztikus figyelemfelhívásokat, amelyek árvizek, vulkánkitörések, földrengések stb. képében jelentkeznek.

Túl pici pontnak érzed magad ahhoz, hogy a Világ sorsán fordíts? Nem is a világmegváltó tetteken van a hangsúly, hanem a mindennapi élet apró jócselekedetein: az adakozáson, az odafigyelésen, a segítségnyújtáson. Mindig a fecskék csinálják a nyarat!

Itt a Világvége? Nem, de az emberiség fordulóponthoz ért: a jelenlegi tudatállapot meg fog változni. Felkiálthatnák örömmel, hogy közel a megvilágosodás, azonban ennyire nem adják olcsón. Aki viszont szeretne, elindulhat egy magasabb szellemiség útján, aki pedig nem szeretne, egyre bódultabb, illuzórikusabb, önámítóbb világot észlel maga körül. Mindenki tudatállapot változást fog megélni a következő 15 évben akár spirituális gyakorlatok révén (egyre többen merülnek majd el a vallás, ezotéria nyújtotta lehetőségekben) és egyre többen válnak –nem vállalva a tudatos szellemi utat- mesterséges tudatmódosítók élvezőivé (alkohol, drog, gyógyszerek, hipnózis, demagógia). Egyre befolyásolhatóbbá válunk, tehát nem mindegy, hogy milyen hatásnak tesszük ki magunkat. Mindenkit érni fog valamiféle „térítő impulzus” és nagy jelentősége lesz a Közösségeknek is. Nem véletlen, hogy mostanra bontakozott ki a Facebook, terjedtek el soha nem látott mennyiségben a különböző fórumok. A „valahová tartoznom kell!”-érzete nagyon erő lesz mindannyiunkban, és ez a keret a családon túlmutat, egy nagyobb, szellemi-ideológiai közösség felé tol minket.

Tizenöt év nagyon hosszú idő, így egyrészt van időd felkészülni, másrészt nem holnaptól fognak érződni ezek a hatások, hanem szépen fokozatosan, igényszinten szüremkednek be majd az életünkbe,a  tudatunkba. Mindenkinek lesz ideje eldönteni –és biztos vagyok benne, hogy más most is sejti-, hogy sodródik, avagy úszik (Halak), illetve bódul vagy magasabb tudati szintre lép (Neptun). Szerepet kell választanunk, mindannyiunk életében megjelenik a döntés: áldozatként vagy önfeláldozóként óhajtunk funkcionálni valamelyik életterületünkön, persze nem az összesen.

Ha igazi ”hűha asztrológus” lennék, azt jósolnám, hogy az emberiség egy része függő/elmebeteg/csaló lesz, a másik része pedig nemesszívű, tiszta és megvilágosodott. Sőt aki nem lép egy szintet a szellemi Úton, az meg fog bolondulni bizonyára. A Világ azonban sosem volt fekete-fehér, és most a Neptun hatására sem lesz teljesen rózsaszín. Annyi bizonyos, hogy szaporodik mindkét tábor száma. Sokan lesznek olyanok, akik valóban elképesztő szellemi magasságokba érnek az önzetlenség útján, na meg olyanok is, akik az egó lebontását félreértve elképesztő illúzió-világban találják magukat.

Mivel itt egy nagyon hosszú időintervallumról beszélünk, pontos akciótervet ne várj tőlem arra nézve, hogy mi a teendő. Ehelyett inkább összefoglalom a lényeget.

  • Egyre nagyobb jelentősége lesz a segítségnyújtásnak és a (környezet)tudatosságnak.
  • Az is remek kapaszkodó, ha közösségben gondolkodsz: aktívan részt veszel olyan csoportok munkájában, akik ugyanolyan motivációval bírnak, lehet ez egy jógaklub, természetvédelmi kör, rászorultakon segítő egylet vagy művészeti csoport stb.
  • Fokozódik a karítatív tevékenységek szüksége és ereje, gondolkodj el rajta, hogy te miben hova tudnál becsatlakozni (adománnyal, önkéntes munkával, szaktudásod felajánlásával).
  • De a legjobb az, ha prédikáció (és mások kábítása=Neptun) helyett a személyes példáddal mutatsz utat.

Így lehetsz Fecske, és mi Fecskék összetartunk és kihozzuk a helyzetből a maximumot, azaz Teszünk a Jóért. Minden Tanítást azt mondja, hogy mindenki a Nagy Egység része, namármost akkor nem hiábavaló az az erőfeszítés, amit itt és most te teszel, mert hat és befolyásol, nem is kicsit.