meghitt karácsonyKétségtelen, hogy ez a hónap az év egyik legizgalmasabb időszaka: a lázas készülődés és a pihenés ideje. Van, aki hetekkel, hónapokkal előre megtervezi, megszervezi gondosan, mások belecsöppennek, és csak élvezik az ízeket, az illatokat és a melegségét. Mai, felgyorsult világunk persze a karácsonyi hangulatot is felülírta. Az ünnep fűszeres illatát, meghittségét a rohanás, túlfeszítettség tompítja, rosszabb esetben el is nyomja. Azért, hogy nálad idén a lehető legkevesebb ingerültséggel járjon az előkészület; hogy minden a helyére kerüljön, mire megszólal a Szenteste csengettyűje és te magad is harmóniába öltözve várhasd az Ünnepet, vegyük szemügyre az idei decemberünk hangulatát. Ha együttműködsz az Égi Ritmussal, energikusabban, lelkesebben és hatékonyabban szervezheted meg a feladataidat, jobban gazdálkodhatsz az erőddel és így garantáltan nem fáradtan, fásultan fogsz a Karácsonyfa előtt kornyadozni.

Szerencsénk van, mert az idei decemberünk a szeretet ünnepéhez méltó energiákat tartogat: már november végétől érződik a szeretet utáni vágyunk, fokozódik az érzékenységünk, nyitottságunk és az empátiánk. Lássuk, mikor mit érdemes tenni annak érdekében, hogy optimálisan oszthasd be az energiádat és maximálisan haladj a feladataiddal is, és a Karácsony meghittségét a feszültség ne veszélyeztesse, sőt a legteljesebb mértékben élvezhesd a feléd áramló szeretet energiákat.

Harmóniánk megalapozásának hete: december 7-től 14-ig az élvezetek napjai köszöntenek ránk és nem is baj, ha belemerülünk, mert az ekkor begyűjtött energia segít majd átvészelni a Karácsony előtti fáradékonyabb napokat. Mindenféle élvezet szóba jöhet: testi, szellemi egyaránt. Akár egy hétvégi kiruccanás, akár egy klassz művészeti élmény. Ne szabj gátat a szenvedélynek, mert óriási energiákat szabadít fel benned. A hangsúly az átélésen legyen.

 A tettek ideje: december 9-tól 19-ig. Idén szerencsénk van: a sok feladatunkhoz sok olyan napot kapunk, amikor lesz erőnk munkálkodni. A legintenzívebb napok 9-től 12-dikéig várhatóak, ekkor határozottan, szilárdan és nagyon céltudatosan tudjuk megvalósítani, amit szeretnénk. Amit lehet, készítsünk el előre ezekben a napokban (ajándékbeszerzés, nagytakarítás, előre megsüthető sütik, nagybevásárlás stb.). A lelkierő némiképp megfogyatkozik, de még visz tovább minket a lendület a következő egy hétben is. Kezd ugyan eluralkodni rajtunk a megfontoltság, a racionalitás, ami némiképp fékezi a kivitelezés lendületét, de kitartunk még.

 JOKER-nap: december 14-dike a kreativitás napja. Aznap biztosan eszedbe jut majd olyanoknak is egy remek ajándékötlet, akiknek hosszas gondolkodás után sem találtál még semmit. Avagy egy egyedi menüsor is megfogalmazódhat benned, de az is lehet, hogy a lakás díszítését helyezed új alapokra. Netán valami extravagáns karácsi ötleted támad. Figyelj a gondolatszikráidra, mert jönnek! Használd ki ezt a napot úgy, hogy legalább egy olyan dolgot elintézz, amire egyébként nehezen vennéd rá magad.

 Leszálló ág: december 19-től kezd az erőnk drasztikusan fogyatkozni, ekkorra már csak az utolsó simításokat hagyd. Aki a végére hagyja a feladatai nagyját, az rosszul fog járni, mert biztos, hogy vagy energiája vagy ereje nem marad befejezni mindazt, amit eltervezett, igazából –valljuk be- pont ezt hívjuk kapkodásnak, ha pedig a cél az, hogy ettől mentesüljünk idén, akkor időben kell cselekednünk, hogy az utolsó napokra már csak a kisebb teendők maradjanak. A lelki mélypont a 21-dike, akkor tetőzik a feszültség, családi konfliktusok jöhetnek. Ezt elkerülendő tarts távolságot a „meleg helyzetektől”, ne fokozd a feszültséget. Készülődj csendesen kívül, belül.

Szenteste a családi összetartás erős vágya, szeretetünk kinyilvánítása fog bennünk munkálkodni. Nem esik nehezünkre kifejezni az érzéseinket, de viszonzást várunk. A Szenteste és a Karácsony napjain is a délutánok a legnyugodtabbak: a jó beszélgetések, a meghitt hangulatok ideje. Különösen 25-én lesz nosztalgikus hangulatunk, míg 26-án visszaveszünk az érzelmi nyitottságunkból, a fejünk veszi át ismét a főszerepet a szívünktől.

 December utolsó hete: a pihenésé, még annak is, aki dolgozni fog. „Semmi nem megy”-érzésünk lesz, bár az erőfeszítések megtettük. Aki teheti, pihenjen, aki nem teheti, az pedig ne erőltesse túl magát, a minimális célok elérésére törekedjen. A 29-dike és Újév közötti négy napban remek ötleteink támadnak, új célok jelennek meg a horizonton, és a szokásos újévi elhatározásokon túl is érzünk magunkban új lendületet. Érdemes előre tekinteni és nagyvonalakban megtervezni az éves teendőket ekkor.

 Szilveszter és az új év első hete: heves érzelmekkel telített lesz ez az időszak: a hirtelen indulatok, a nagy, felemelő érzések és a felfokozott romantika ideje. Nagyon vibrál a szerelem és a szeretet is a levegőben, nem mindegy, hogy kivel koccintunk tehát elsőként éjfélkor. Ez az a nap, amikor át kell adnunk magunkat a Jelennek: csak lenni és élvezni, ami történik. Csupa szép élmény vár, ha nyitott vagy. Az első hét a lelki bódultság állapotát jelzi előre: kissé idealista, kissé bizonytalan és kissé a világot rózsaszín szemüvegen át néző napokat élünk meg, nehezen eszmélünk az Újév valóságára. Lelki érzékenységünk védelme érdekében törekedjünk tudatosan az önzetlen szeretet megvalósítására az összes kapcsolatukban.

(Arról, hogy mennyire szakítópróbája egy kapcsolatnak a Karácsony, korábban több cikket is írtam. Ezeket itt>> és itt találod >>.)