Adventi-koszorú vizes borogatásból?

Adventi-koszorú vizes borogatásból?

Kétségtelen, hogy ez a hónap az év egyik legizgalmasabb időszaka: vegyül benne a lázas készülődés, a várakozás és a pihenés is. Van, aki hetekkel, hónapokkal előre megtervezi, megszervezi gondosan, mások belecsöppennek, és csak élvezik az ízeket, az illatokat és a melegségét.

De vajon lesz-e elég türelmünk, időnk, kedvünk, pénzünk, lelkesedésünk… Karácsonyig, vagy érdemesebb-e az adventi- koszorút vizes borogatásként is bevetni oldottabb állapotunk eléréséhez?

Mai, felgyorsult világunk persze a karácsonyi hangulatot is felülírta. Az ünnep fűszeres illatát, meghittségét a rohanás, túlfeszítettség tompítja, rosszabb esetben el is nyomja. Azért, hogy nálad idén a lehető legkevesebb ingerültséggel járjon az előkészület; hogy minden a helyére kerüljön, mire megszólal a Szenteste csengettyűje és te magad is harmóniába öltözve várhasd az Ünnepet, vegyük szemügyre az idei decemberünk hangulatait. Ha együttműködsz az Égi Ritmussal, energikusabban, lelkesebben és hatékonyabban szervezheted meg a feladataidat, jobban gazdálkodhatsz az erőddel, és így kevésbé fáradtan, fásultan köszönt rád az év vége.

Idén decemberben furcsa időszak elé nézünk, mintha az éves hangulataink eszenciáját kapnánk most vissza. Néhány nap szelíd, derűs nap szakítja csak meg a nehéz lelkiállapotokat, igyekezzünk ezeket jól kihasználni és feltöltődni általuk. Szükségünk lesz a munícióra!

Ha idén biztosra szeretnél menni az ajándékozást illetően, és még bizonytalan vagy, hogy mi is lehetne egyedi és örömet okozó,  akkor nézz körül itt << katt ide.

 

Erős kezdés

Jó formában indul a hónap, sok energiát kapunk. Három Skorpió bolygó és a Bak Plútó-Mars páros ígér lendületet és elszántságot az első héten. Használd ki ezt az időszakot úgy, hogy legalább egy olyan dolgot elintézz, amire egyébként – elsősorban lelkileg- nehezen vennéd rá magad. Amit lehet, készítsünk el előre ezekben a napokban (ajándékbeszerzés, nagytakarítás, előre megsüthető sütik, nagybevásárlás stb.)

 

Borzongató-nap

December 10-dike a beleélés napja. Mélyen átérezzük ekkor a Karácsony érzelmi üzenetét, mégpedig a személyeset: hogyan viszonyulunk ehhez az ünnephez, mit vált ki belőlünk… lehet ez a nap nagyon mély örömmel teli, de akár fekete is attól függően, hogyan állunk aktuálisan a Fény-élménnyel, családdal, szeretettel…

 

Decemberi hangulataink

JOKER-nap

December 12. Aznap biztosan eszedbe jut majd olyanoknak is egy remek ajándékötlet, akiknek hosszas gondolkodás után sem találtál még semmit. Avagy egy egyedi menüsor is megfogalmazódhat benned, de az is lehet, hogy a lakás díszítését helyezed új alapokra. Találékony és derűs leszel, írd össze az ötleteidet, hogy meríthess belőlük a hátra lévő 10 napban.

 

Két nehéz nap

December 17. és 18.: Valahogy minden összezavarodik, átcsapnak feletted a hullámok: sok az elintéznivaló, sok az ötlet és még több a terv, de nem elég szervezett a megvalósítás. Ezt a két napot könnyebb túlélni listákkal, szigorú időbeosztással és minél kevesebb szorgalmi feladattal. Csak arra figyelj, amire ebben a két napban feltétlenül muszáj. Ne gondolkodd túl a dolgokat és főleg ne akarj előre látni és dolgozni. Az sem katasztrófa, ha semmi nem úgy sül el, ahogy szeretted volna, mert a következő napok könnyebbek lesznek. Sokat segít a humorérzék!

Dec. 19-22.: Négy nap derű és kedves tettrekészség: valljuk be, sose jöhetett volna jobbkor! 22-ig minden elintézhető, ami addig nem ment. Ám vigyázat, ezzel vége lesz a jó szériának, nem érdemes a teendőket tovább halogatni. A Karácsonyt megelőző két nap – 22. és 23.-ugyanis már legyengültebb, megfásultabb állapotban talál minket, amikor már csak kötelességtudatból teszünk meg ezt-azt. Szívből ajándékozni ilyenkor már nehéz. Jobb, ha visszavonulunk, pihenünk, elcsendesülünk és kiengedjük a gőzt. Ez a két nap lehetőleg legyen a nagyobb százalékban a relaxációé.

 

A Karácsony

Mindenki a saját fontosságát igyekszik hangsúlyozni, ami lehet jó is, de ádáz konfliktusokhoz is vezethet. Mindenki nem lehet előtérben még e napokon sem. Kerüljük a konfliktusokat kirobbantó családi témákat, igyekezzünk elsimítani a félreértéseket. 26-án könnyebb lesz lazább beszélgetéseket kezdeményezni, e napon jövés-menés és tehermentes párbeszédek oldják az előző napok sűrű-nehéz együttműködéseit. Túléltük!

 

December utolsó hete

Az év utolsó teliholdja drámai feszültségeket és lelki megrázkódtatásokat ígér, de emellett visszatér a lendületünk és  a tenni akarásunk is: mennénk már csinálni valami hasznosat…nem esik igazán jól sem a pihenés, sem a munka, mert előbbinek nem tudjuk átadni magunkat, utóbbit viszont feleslegesnek látjuk. Nehéz időszak, nehéz fejjel megyünk neki az új évnek.

 

Lássuk részletesebben, személyesebben, megoldás-orientáltabban!

Az aszcendensed jegyét vedd figyelembe, további túlélőtippek pedig a Facebook-on.

 

KOS

Nem erősséged az előrelátás, inkább a spontaneitás híve vagy, de ez az ünnep még neked is nagy falat lesz, ha nem tervezel előre. Csak vázlatosan írd össze a feladataidat és néha ellenőrizd, hogy haladsz vele. Koncentrálj a december 19-től 22-ig tartó napokra, ekkor annyira hatékony leszel, hogy a feladataid legfontosabb részén túljutsz, a hátralévő időben lazíthatsz. Az utolsó napokban még biztosan eszedbe jut ez-az, de ezek nem is lényeges dolgok.

TIPP: Sok felesleges feszültségtől megszabadulhatsz, ha minden nap sportolsz vagy sétálsz. ne várd meg, míg elveszíted az összes türelmed, inkább mozogj minden nap egy kicsit.

 

BIKA

Idejében kezdj el készülődni, sőt a kivitelezést is kezdd el már december elején. Minden nap végezz el egy feladatot, hogy a folyamat végére érj időben. Erőd lesz hozzá, az időddel pedig te gazdálkodsz. A december közepi pozitív-zónában merülj el, de aztán láss munkához ismét! Az Ünnepeket pedig szigorúan töltsd pihenéssel, megjutalmazva magad az egész évi munkádért!

TIPP: hogy kedvedre lakomázhass az ünnepi menüből, figyelj az étkezésedre, 13-dikától a növő hold szaporítja a kilókat is.

 

IKREK

Tűzz ki célokat: mikor-mit csinálsz, így koncentrálhatod az erődet. Nem félek tőle, hogy nem végzel időben, ezért nyugodtan éld a szokásos ritmusban az életed. Remek szervező vagy, még a barátaidra is jut elég időd a készülődés alatt. A hónap első két hete az igazán tetterős időszak a számodra, és mivel pihenni nem szoktál, a Karácsony előtti pár napban fokozottan vágysz rá, hogy kikapcsolódhass, mert a kimerültség érzése még téged is utolérhet ekkor.

TIPP: tervezed meg az egész hónapodat, ne csak fejben, hanem papíron is: cetlizz, időzíts. Így nem veszel el a részletekben és mindenre jut elég időd.

 

RÁK

Számodra ez az ünnep az év egyik csúcspontja, hiszen együtt a család, adhatsz és gondoskodhatsz. Azonban a saját érzelmi életed és kapcsolataid iránti aggodalmad is erősödik. A készülődés számodra nem okoz problémát, de az erődet jól kell beosztanod. Mindenképp ragadd meg a 19-től kezdődő aktív energiákat, és 10 nap alatt szisztematikusan munkálkodj.

TIPP: december 22-én vagy 23-án mindenképp találj magadnak egy olyan programot, ami tölt, ellazít, aznap több időt szánj a lelki felfrissülésre. Vegyél illatos fürdőt, vagy menj el masszázsra.

 

OROSZLÁN

Jó, 14-dikéig élvezd az életet. Na, de aztán! Használd ki a 14-dikei JOKER-napot és a következő napokban már le is tudhatod a munka oroszlán részét! A te erőd 22-dike után sem lankad, úgyhogy ha megfelelően kiosztottad a feladatokat, örömmel nyugtázhatod, hogy kész minden, mire itt az idő.

TIPP: tanácsaiddal, ötleteiddel, bíztatásoddal segítsd a családodat. Így egy olyan darabot adsz magadból, amiért ők nagyon hálásak lesznek.

 

SZŰZ

Mivel téged a lelkiismeret addig úgysem hagy nyugodni, míg mindennel el nem készülsz időben, így számodra nem a munka megszervezése a feladat, hanem a lazítás beépítése a szoros időbeosztásodba. Karácsony után pedig egy pár napot mindenképp pihenéssel tölts.

TIPP: hogy nyugodt legyen a lelkiismereted a hónap végi lakomázásokat illetően, december második hetében méregteleníts egyet.

 

MÉRLEG

Ajándék ötletekben nem lesz hiány, inkább a házimunkát kell tudatosan előre megtervezned ahhoz, hogy minden meglegyen. Ragadd meg a hónap eleji lendületet, ami a kötelező feladatok kivitelezését könnyebbé teszi. Ha a hónap elején letudod a „nemszeretem” feladatokat, akkor a 17. és 18-dikát is egyensúlyban vészelheted át.

TIPP: hozd össze a családot: vedd fel a kapcsolatot régi ismerősökkel, rokonokkal, tervezz velük is programot.

 

SKORPIÓ

A hónap eleje a te időszakod, ekkor feltöltődsz. és könnyedén elhárítasz minden akadályt. Energiád kifogyhatatlan, de ezzel nem minden családtagod van így, ezért figyelj rá, hogy amikor ők már fáradnak, akkor inkább segíts, mint kritizálj. Meditál, vonulj félre, amikor úgy érzed kezd betelni a pohár, túl sok az inger. Inkább naponta negyed órára éld meg a magányod, mint Karácsonykor egyszerre három napon át…

TIPP: legalább hetente egyszer szaunázz: regenerál, lazít, újjászülethetsz. Már most jelöld be a naptáradban, hogy mikor!

 

NYILAS

Ez a te időszakod! Rengeteg bíztatást adsz és derűddel az idegesebb perceket is kiszínezed, ami a környezeted számára  nagy segítség. Máris adtál valamit ajándékba nekik! Nem is veszed komolyan a készülődést egészen az utolsó hétig. Akkor kapcsolsz teljes sebességre, mikor más már épp lassít. De sebaj, a trükk az, hogy bontsd le a terveidet apró részekre, szedd szét darabokra és így állj neki. Meg fogod látni, hogy az utolsó pár napban az apró mozzanatok milyen hamar összeállnak megvalósult céllá. Ha csak a Nagy Terv lebeg a szemed előtt félő, hogy nagyot markolsz, és keveset fogsz.

TIPP: nézz utána a karácsonyi ünnepkör eredetének, szokásainak és valamelyiket elevenítsd föl idén. Sok elfeledett magyar hagyomány, vagy egyetemes szellemi örökség akad ebben a hónapban, amely újrafelfedezésre vár.

 

BAK

 Az év legjobb hónapjára számíts, csupán egy dolgot kell komolyan venned: a lazaságot. Pihenj ne csak Karácsonykor, hanem előtte is rendszeresen: sétálj, sportolj, olvass. Figyelned kell rá, hogy ne feszítsd túl a húrt, ez az egyetlen kockázat számodra. Te a tervezés és a kivitelezés embere vagy, nem fog gondot okozni az ünnepi készülődés, szisztematikusan és céltudatosan haladsz előre. A végkifejlett akkor lesz igazán elismerésre méltó, ha élvezni is tudod a kemény munkád gyümölcsét.

TIPP: figyelj rá, hogy amint fogynak a feladataid, úgy legyél egyre elégedettebb és gondtalanabb. Gyakorolod az örömöt minden nap.

 

VÍZÖNTŐ

Mivel utálod, ha azért kell vidámnak lenned, mert most ezt várják el tőled, ezért vidd bele az idei Karácsonyba úgy önmagad, hogy másoknak is örömet okozz vele. Szervezz egy igazán egyedi Ünnepet. Használd föl a kreatív ötleteidet akár az ételek, akár a programok, akár az ajándékok kitalálásakor. Mindenbe csempéssz egy kis szokatlanságot, a te nagyon egyéni látásmódoddal fűszerezd meg az ötleteidet. Ha ügyesen mindenhova csak egy pici újítást csempészel, akkor az nem fog ellenállásban és értetlenségbe ütközni, és a személyiséged is érvényesülhet. Tehát mindenki veled örül majd.

TIPP: olvass karácsonyi történeteket, hogy belehelyezkedhess az Ünnep hangulatába.

 

HALAK

Életed egyik legjobb decemberét élheted meg: figyelj a pontos tervezésre a hónap első felében, nem árt, ha már ekkor nekilátsz az előkészületeknek is. Aztán engedj magadnak egy kis pihenést. 14-én nagyon figyelj az intuíciódra, mert remek ötleted lesznek, jegyezd föl őket, majd vesd bele magad a feladatokba ismét, de 20-dikától már csak a sok pihenés-kevés munka ritmusában élj. Nagyon szép és mély lelki élményeket ígér neked az idei ünnep, feltéve, ha marad energiád a befogadására. Ezért javaslom, hogy pihenéssel lazíts a készülődés tempóján, de a terved szerint haladj a feladatokkal is.

TIPP: ne csak másokon segíts, hanem figyelj rá, hogy te magad is haladj a feladataiddal, néha te is lehetsz önmagadhoz képest önző.

Testreszabott karácsonyi ajándék-ötletért <<katt ide!