animals-1320796_1280A reménykedő szemmel-szívvel feltett kérdések közé tartozik, hogy „összeillünk-e?”, „van-e közünk egymáshoz?”. Hogy ezek miért nem elég jó kérdések, arról itt írtam, az viszont már releváns kérdés lehet, hogy milyen kapcsolódásokat vagy hiányosságokat mutat a párhoroszkóp, két személy horoszkópjainak párkapcsolati elemzése. Mindenki megnyugtatására jegyzem meg, hogy „rossz, hiányos” horoszkópokból is lehet klassz párkapcsolat, csak többet kell érte tenni, viszont az ellenkező helyzet is igaz!

Melyik bolygók érdekesek?

Azt mondhatnánk, hogy mindegyik, de akkor sosem lenne vége ennek a cikknek. Minél több bolygó kapcsolódik bármilyen fényszöggel egymáshoz a két horoszkópban, annál színesebb, eseménydúsabb, tartalmasabb, kalandosabb tud lenni a kapcsolat. A kaland-faktort csúcsra járatják a transzcendens bolygók (Plútó, Uránusz, Neptunusz).

A Nap pozitív fényszögű kapcsolatai a respektet, elfogadást, tiszteletet adják meg, ha negatív a fényszög, akkor pedig a hiányra mutatnak rá.

A Hold az érzelmi kötődés meglétére, erősségére, minőségére utal, vagy annak nehézségeire.

A Merkúr a közös (agyi) hullámhosszért, a jó beszélgetésekért, az intelligens probléma-megoldásokért felel. Jó Merkúr fényszöggel azt élhetjük meg, hogy értjük egymást és mindent meg tudunk beszélni, a konfliktusok könnyen elsimíthatóak.

A Mars a napi pitiáner viták jelölője nehéz fényszög esetén, illetve a sértés-sérülésre is utalhat. Motivátorként is gyakran előtűnik, ekkor azt éljük meg, hogy a Mars tulajdonosa a másik felelt terelgeti, toszogatja a céljai felé.

A Vénusz közismerten a szerelemért felelős, de a szeretetért is! Ha nincs egyetlen Vénusz fényszög sem, vagy a meglévők rosszul kapcsolódnak, akkor érdemes a szeretet-nyelveket tudatosan összehangolni Gary Chapman útmutatása szerint. A Vénusz a kapcsolat lelki üzemanyaga akár könnyen, akár nehezen alakít ki fényszöget.

A Főszereplők

Mint oly sokszor, most is a Szaturnusz a helyzet megmentője vagy megrontója. Elsőként ilyen fényszöget szoktam keresni és bármely fényszögnek örülök, ha van, mert az azt jelenti, hogy van közünk egymáshoz. Mondhatjuk azt is, hogy a találkozás fokozottan karmikus, hiszen minden találkozás az, de ha a Szaturnusz is jelen van, akkor súlya van az ügynek. Hogy édes teher-e vagy nyűg, azt a fényszög minősége illetve az dönti el, hogy melyik bolygóval érintkezik a másik horoszkópból. Nemcsak a Szaturnusz fényszögeire igaz, de itt kézzel foghatóan megjelenik, hogy a fényszögek esetén mindig két oldal van, mint a kommunikációban: egy befogadó és egy adó. Akié a Szaturnusz, az az adó, a másik fél pedig a vevő, akinek a bolygójával fényszöget létesít a bolygó. Ugyanígy van pl. a Merkúr esetében is, csak ott sokkal kevésbé észrevehető a súly a vevő részéről.

A Szaturnusz a malter a kapcsolatban: összetartja így vagy úgy. Nehéz a Szaturnusz fényszöggel ellátott kapcsolatokból szabadulni, illetve addig nem is érdemes, míg az általa képviselt leckét nem oldottuk meg. Azt ugyanis a következő jelöltnél visszakapjuk, mindig.

Ha jó a fényszög azt éljük meg, hogy van ereje a kapcsolatnak, életre szóló, érjük a feladatokat és csináljuk is; ha viszont rossz, akkor se veled, se nélküled állapot, kényszerpálya-érzet, nyomás merül fel.

Sokszor a vissza-visszatérő exeket ennek a bolygónak köszönhetjük.

A Jupiter a másik párkapcsolati főszereplőnk, akinek jelenléte nagy áldás, de ez nem sűrűn esik meg. Ritka a szép Jupiter fényszöggel büszkélkedő párhoroszkóp, ugyanis napjainkban nem divat teljes elfogadást tanúsítani, vagy égi áldásként megélni a találkozást. A Jupiter jó fényszög esetén valóban az isteni akaratot, szerencsét, könnyűséget közvetíti nagy biztonságérzettel kísérten. Negatív fényszög esetén sincs nagy baj, mert olyankor pedig ad egy elfogadni akarást, illeszkedést a felek részéről, amit ha nem adnak fel könnyen, akkor jóleső megnyugváshoz vezet. A Jupiter természetesen a törvényesítést is jelöli, jó fényszögnél a házasságkötés remek alap, rossznál pedig épp nem az.

 

human-1215160_1280

Ha nincs (sok) fényszög

Gyakori eset, hogy alig van, vagy ha van is, másodlagos fényszögkapcsolatok vannak csak. Semmi baj, ilyenkor résen kell lenni, mindkét félnek egy életen át. Azt szoktam mondani, hogy a kapcsolat ilyenkor egy bevásárlókocsira hasonlít, amiben nincs egyetlen termék sem, vagy csak nagyon kevés, mégis főzni szeretnénk. Mi a teendő? Hát bele kell pakolni a kívánt árukat. Ez jó azoknak, akik tudatosak, felelősek, és nem restek dolgoznia kapcsolatért. És rossz hír azoknak, akik nem annyira szeretnének erőfeszítéseket tenni, inkább a hozott anyagból dolgoznának. Csalóka persze a helyzet, emrt az első x randiig minden kapcsolat púposan megrakott bevásárlókocsinak tűnik, aztán egyszer csak hipp-hopp kiürül. Ha ez történik, akkor csak becsaptuk magunkat, sosem volt az a kocsi tele. Ha tehát gyéren vannak csak fényszögek, akkor döntsük el, hogy mit szeretnénk egymástól és kezdjünk el dolgozni az ügyön közösen. Legyen erős, összetartó céljaink mindig, nemcsak a kapcsolat elején!

Még 4 fontos dolog

1./

Az aszcendensről még nem esett szó, mint „vevő-készülékről”: mindig erős hatást gyakorol ránk az a személy, akinek bármely bolygója az aszcendensükre ad fényszöget, pláne ha pozitívak és pláne, ha valamelyik markáns bolygója teszi ezt. Erős impulzusok alakulnak ki, valósággal odavagyunk az illetőért, mert úgy érezzük a lényünket támogatja a személye. A másik fél is érez valamit ebből, de nála csendesebb az érzés.

2./

Sokan megijednek a sok nehéz fényszög láttán, ezért két mondatban összefoglalom, hogy miért nincs ok a pánikra. A szembenállás ugyan irritáló, napi prokovációt jelent, de nem elsimíthatatlan konfliktust. Hacsaknem vagyunk kákán is csomót-típusok, akkor ezt azért engedékenységgel túl lehet élni, még Szaturnusz vagy Mars érintettség esetén is. A szembenállás egy vekker, ami állandóan figyelmeztet a leckére és a változásra, amit a társ fejez ki számunkra.

3./

A kvadrát már nehezebb ügy, mert itt elmélyült ellentétekről van szó, általában az Élet nagyobb dolgait, stratégiai kérdéseit érintően. Nem árt beszélgetni róluk, verbalizálni azt, ami bennünk van, így oldhatóak.

4./

A nagyobbrészt pozitív fényszögben dúskálunk, akkor se dőljünk hátra! Sokszor látom,tree-1345019_1280 hogy a trigonokkal, szextilekkel felszerelt horoszkópok csapdát rejtenek és ugyanúgy szétválásra hajlamosítanak, mint a rettegett szembenállások. A jó fényszögek ugyanis kényelmessé tesznek, minden meg a maga útján, teendő semmi. Egy darabig, mire észbe kapunk, addigra meg nyakig ülünk a langyos vízben, ami nem mindenkinek elég vérpezsdítő. Vagy felkavarjuk a vizet valamelyik fényszög segítségével, mondjuk a Vénuszhoz érdemes nyúlni, vagy szépen kihűl.

És végül a fő mondanivaló: semmire nem megyünk a legpompásabb szinasztriával sem, ha a két fél nem akar együttműködni, vagy legalábbis az egyik nem. A fényszögek most is, mindig csak lehetőségek és nem garantálnak semmit. El lehet tőlük tekinteni. Nem kötelező őket megélni és főleg nem kötelezhető valaki rá, hogy megélje. Épp ezért szinasztriával foglalkozni, horoszkópokat összehasonlítgatni csak akkor érdemes, amikor a kapcsolat már az elköteleződés fázisában lépett, nem előbb. Mert akkor már látjuk a szándékot a kapcsolat, illetve a fényszögek felvállalására. Így könnyebb, mint idő előtt tudakozódni, utána meg sóváran nézegetni a szuper fényszögeket két kupac zsebkendő fölött, csokit majszolva, szipogva, értetlenkedve. Persze ezt is lehet! 😉

Segítesz vele, ha megosztod. Köszönöm!