Nagyon-nagyon átformáló évünk lesz és ennek semmi köze a Holdhoz. Sokkal nagyobb erők dübörögnek most, amikre érdemes odafigyelni a Hold szelídsége helyett (na jó: mellett).

Mindenhol olvashatjuk, hogy 2020 a Hold éve lesz, bár továbbra sem értelmezhető számomra, hogy ez miért is fontos. Koránt sincs akkora jelentősége az életünkre, mint gondolnánk. A Hold-uralom inkább egy kozmikus hozzá(nk)állást jelöl, a lágyság, befogadás rezgései erősödnek, de ennek se a hétköznapokban jól megragadható hozadéka nincs, sem nem jelenti azt, hogy mindenki érzelmesebb, gondoskodóbb, odaadóbb lenne. De akkor milyen természetű 2020 és mire jó?

Megint a tagadással kezdem: bár az év erőviszonyai mindenkire érvényesek, egyrészt nem azonos mértékben rezgünk velük, másrészt a személyes előrejelzés mutatta irányok jóval pontosabbak, átláthatóbbak. Az a jó, ha az éves előrejelzés tendenciáit sikerül összhangba hozni a kozmikus energiák átfogóbb működésével. De ez nem túl gyakori. Abban az esetben viszont mindenképp hasznos az éves bolygóállásokra figyelni, ha nincs kéznél a személyre szóló 2020-as prognózisunk. Bár nem lesz teljes mértékben testre szabott a kapott útmutatás, de mégis több, mint a semmi és hasznunkra válhat annak megítélésében, hogy mire fókuszáljunk. Vágjunk bele!

 

ERŐ (V) ISZONYAINK

2020 során a Mars a Nyilastól a Kosig tartó csillagutat járja be. Tüzesen indul, tüzesen végződik és közben a föld, levegő és víz elem i jelen van. Ez a Mars bizony télies nagyobbrészt, ami azt sugallja, hogy nem árt beosztani az erőnket, legalábbis júliusig, akkor a Kosba lépő bolygó új energiatartalékokra, új lendületre tesz szert. Február közepéig a Nagy Tervek mámorában élünk, strukturálatlanul vágunk bele lelkesen, de kevés türelemmel a dolgainkba. Márciusban aztán józanabbul élünk, szilárdabbak az elhatározásaink és tervszerűek a cselekedeteink. Jó időzítés a pontos munkák elvégzésére. Az áprilisi Vízöntő Mars megint szétszórja az energiáinkat, erős tudatossággal lehet csak összeszedett, kitartó munkát végezni. Kedvünk lesz új dolgokba belevágni, de tegyük ezt mértékkel. Május közepétől pedig a nem tevés a tevés: a Halakba lépő Mars passzív energiái mellett ne induljunk messzi utakra, sem bátorságunk, sem erőnk nem lesz nagy ügyeket kivitelezni. Éljen a hétköznapok lassúcska kivitelezése. Pihenjünk, spóroljunk. A június végén a Kosba lépő Mars úgyis felültet minket a hullámvasútra: hol hegyeket tudnánk megmozgatni, hol pedig egy vakondtúrást sem. És ez így megy fél éven át. Ami kiváló alkalom ráhangolódni az égi erőkre: ha van bennünk impulzus menjünk, cselekedjünk, ne tétovázzunk; ha pedig kifogy a szusz, vonuljunk vissza. Ne fordítva, mert úgy nem fog menni. A Kos Mars jó hadvezér, de a dezertálást nem szereti: ha élünk az energikus időszak lehetőségeivel -ami zsigerileg érezni fogunk-, akkor plusz energia a jutalom, ha nem, akkor belső feszültségek tarkítják majd a napjainkat.

A Jupiter, Szaturnusz, Plútó trió 2020 során végig együtt marad. (Erről a konstellációról bővebben itt olvashatsz). Ugyan nyáron a Szaturnusz távolodik, kijjebb lép a szövetségből, jegyet is vált, de vissza is tér, hogy aztán decemberre a Jupiterrel együtt vonuljanak ki végleg, feloldva a trió jelezte hatást. A legizgalmasabb időszak a tavasz lesz, amikor a Mars is gazdagítja hármójuk működését.

 

A NAGY TRIÓ TÁNCA

A Jupiter, Szaturnusz, Plútó együtt most azt üzeni, hogy a bennünk zakatoló, idegesítő módon feltóduló feszültségeinket, szorongásainkat a változásban való hitünkkel gyógyítsuk. Merjük hinni és megtapasztalni, hogy lehet másképp, hogy bennünk is ott a lehetőség egy szabadabb létezésre, bármi is a múlt terhe. Mivel ez egy nagyon mély, elementáris tanítás, egy évet kapunk, hogy ráhangolódjunk. De már ma elkezdhetjük! Amikor a Mars is csatlakozik a konstellációhoz március közepén, lesz két igen intenzív hetünk a gyakorlati megtapasztalásra: sok hétköznapi élmény fog erősen rámutatni, hogy hol van még tanulnivalónk az önkorlátozásoktól mentesebb élethez! Nem lesz könnyű két hét, de alapstruktúrákat mozgathat meg, ha hagyjuk. Aki dudás akar lenni…ugye.

A Mars csak átutazó, de ha a Jupiter, Szaturnusz, Plútó Bak-béli együttállását nézzük mindenképp a magasabb szellemi tanítás be (nem) fogadása, bölcsülés, az Égi Rend megtapasztalása jut eszembe. Ez a bolygókombináció a Bak miatt nagyon eltérő tapasztalatokat adhat, a tudatszint függvényében, a Bak ugyanis tud elképesztően materialista is lenni, és igazán lényeglátó tudatos lélek is. Tehát ha netán bajunk lenne a fejlettségi szintünkkel, haladnánk, nem kell Mesterre várni, mert most itt van, ez a konstelláció a Tanító, aki oda helyez minket, ahová tartozunk (nem ahová vágyunk, nem Nyilas az alap!). Nézzük meg figyelmesen, hogy milyen élethelyzet jön szembe és értsük meg minél mélyebben. Ennyi pont elég az emelkedéshez. Ha jól csináltuk, jön egy még ütősebb helyzet. Tudomtudom, de ez most így megy, nincs mit tenni.

 

URÁNUSZ ÉS NEPTUNUSZ

Az az igazság, hogy ők 2020-ban csak mellékszereplők, mert a fenti trió elviszi a show-t. Az Uránusz távolról figyel, és már az is kedves tőle, hogy a fix Bikában állomásozva nem okoz újabb kalamajkát. Annyit azért jelez, hogy nem kell túlpörögni, nem kell további kihívásokat keresni. Épp elég, ami jön!

A Neptunusz szintén csendes társ, de aktívabb részese a hétköznapoknak, mint az Uránusz. Szinte egész éven át támogató fényszöggel kapcsolódik a fenti trióhoz közvetítve az égi üzenetet: minden jó, ha a vége jó. Halakbéli elhelyezkedése szimbolizálja, hogy van bennünk egy megértés, belátás ott legbelül, hogy minden, ami történik beleillik a Nagy Egészbe. És nem lényegtelen a Neptunusz tanítása számunkra, miszerint képesek vagyunk azonosulni azzal, ami történik. Képesek vagyunk! Csupa olyan dolgot kapunk, ami jobbá formál (ez közhely) és ami hozzánk tartozik. Nem mondom, ez is a filozófia leghúsbavágóbb rétegeit mozgósító gondolat, de 2020-ban nem élhetünk a felszínen. Vagyis megtehetjük, de akkor elfecséreltük a növekedésre szánt időt!

Kalandra fel, jöjjön, aminek jönnie kell. Ha elakadsz, itt megtalálsz! 😉