Annyi jó hatás-vadász cím jutott eszembe a Bakban létrejött bolygó-együttesről, hogy végül egyiket sem választottam. Mert önmagában ez a Bak-stellium is éppen elég hatás-vadász. Jegyezzük meg ezt a kifejezést, mert sokszor fogunk belefutni a következő időszakban.

A ma hajnalban a Bak jegyébe átlépett Jupiter mellett ugyanis ebben a jegyben tartózkodik továbbra is a Plútó és a Szaturnusz is. A bolygó-trió egészen 2021 januárjáig együtt is marad a Bakban, és a jövő december ígérkezik a stellium csúcspontjának. De haladjunk kisebb lépésekben, bakosan.

BAK-SZINŰ HÉTKÖZNAPOK

A Jupiter a Bakban nem érzi jól magát, hiszen alapvető minőségét, a kibontakozást a Bak merev-rideg légköre akadályozza. A hétköznapokban ez így érhető tetten, hogy eljön a következő egy évben a kötelességtudó, felelősségteljes munkával elért eredmények ideje. Nem csak úgy, jutalomképpen kapjuk a kibontakozást, hanem meg is kell dolgozni érte. Ez az a szint, amit mindeni megtapasztalhat. Egy mélyebb szinten a Bak Jupiter, kiegészülve a Plútóval és a Szaturnusszal azt üzeni, hogy meg kell tanulnunk bízni az Égi Rendben és Igazságosságban ahhoz, hogy feljebb juthassunk. A feljebb picit becsapós, mert van, aki egyáltalán nem akar továbbhaladni, nos ő sem lesz kivétel a hitrendszeri-tréning alól.

A Bak-bolygótrió főleg ebben a téli, Bak-időszakban sok pihenést és kíméletes bánásmódot igényel. Ne hajszoljuk magunkat testileg-lelkileg, meg persze másokat se. Beleillik a konstelláció szimbolikájába a jóga elmélyült gyakorlása és a személyiségtípusra beállított böjt is.

A Bak Jupiter praktikus, hétköznapi, kézzelfogható tanításokat ad: lassú, türelmes, időszerű, érdemek szerinti fejlődésre int. Az alaposan elvégzett (önismereti) munkának viszont meg is érik a gyümölcse, és elérhetővé válik.

Az eleve kishítűek, racionális beállítódásúak és ego-vezéreltek fogják a legnagyobb tanítást kapni, hiszen ők a saját szorongásaik labirintusán át tudnak csak majd új, más rend szerint élni, gondolkodni, ami viszont elkerülhetetlen, nem választás kérdése. A legjobb helyzetben pedig az lesz, aki bölcs belátással lépeget a kibontakozást jelentő céljai felé, elfogadva a közbülső próbatételeket és hálával belátva azok jelentőségét a folyamat egésze szempontjából.

És hol marad a hatás-vadászat, amit az elején beharangoztam? Mivel három erős bolygó áll a Bak jegyében most, mindannyian vágyunk rá, hogy elismerést, teret, figyelmet kapjunk, ki kisebb, ki nagyobb volumenben. Megdolgozni viszont nem mindig akarunk ezért, így könnyen belefutunk a látszatmegoldásokba: másnak állítjuk be magunkat, hogy sikeresebbnek tűnjünk, magunk előtt is felnagyítjuk az érdemeinket, a kudarcainkat pedig kínosan elrejtjük. Valami nagyon akarunk, holott még nem érett meg a helyzet rá, vagy nem dolgoztunk meg érte eléggé. Fel akarjuk hívni magunkra a figyelmet és nem válogatunk az eszközökben.

A Bak a társadalmi státusz jegye is, most mindenkiben élénkebben bizsereg, hogy váljon valakivé; hogy azt érezze letett valamit az asztalra. Ennek egyenes következménye, hogy megszaporodnak az önjelölt „celebek”, csodaszakik, szuper feltalálók stb, áltanítók. Legyünk figyelmesek, főleg, ha nagyon csábítóak az ígéretek (Bak Plútó). Legyünk észnél, a józan ész és a körültekintés megóv minket.

A BAK BOLYGÓ-TRIÓ PÁRKAPCSOLATI SZEMSZÖGBŐL

E téren is a tanulás időszaka köszönt ránk, méghozzá a tapasztalati tanulásé. Senki ne habozzon belevetni magát akár a társkeresésébe, akár egy kapcsolatba: most a gyakorlati munka ideje van itt, elmélkedni kevés. Abból tanulunk, attól leszünk többek, amit átengedünk magunkon. Nincs rossz helyzet, csak olyan, ami esélyt ad a változásra! Változzunk, hogy változtathassunk. Aki nem fél gyakorlat tapasztalatokba bocsátkozni a párkapcsolati csiszolódása végett, az egy magasabb tanítás birtokosa lehet, vagyis más energetikájú társ-jelöltekkel találkozhat. Ha csak elméleti síkon okoskodik -ami jellemző erre az időszakra-, ideológiákat, jól hangzó kifogásokat vagy lekicsinylő értékítéleteket gyárt, akkor a következő egy év a magány tanításában nyilvánul meg. A remete létben. Lehet persze remetéskedni, abszolút illik a Bak Jupiter szimbolikájához, de nem visz előrébb. Az igazi remeték ugyanis nem szándékoztak házasodni, ha mi szeretnénk kapcsolatot, akkor ne gubózzunk be, hanem merüljünk el az éppen aktuálisan felkínált helyzetben, mert pont az a megfelelő számunkra, hiszen ezért jött szembe!

A Bak Jupiter, Plútó, Szaturnusz eszembe juttatja a Hamupipőke meséjét: a szerény, lelkiismeretes munka aztán egy nem várt mértékű eredménnyel jár. Figyeljünk azonban a részletekre: Hamupipőke nem a jutalomért dolgozik, hanem, mert belátja, hogy most ezt kell tennie, viszont nem panaszkodik, hanem csinálja (Bak Szaturnusz). Kap is mindjárt segítséget, ami jól eső is és hatékony is, bár ezt sem ő intézi, hanem magától jön (Bak Jupiter). És a mese végén ott a bál, ami egy dimenzióváltás: minden másképp lesz, mint volt, itt a felemelkedés (Bak Plútó).Fontos a sorrend, a tudatosság és az elkötelezettség a mesében, de az életben is.

Legfőképpen pedig annak tudatosítása, hogy ami elénk kerül, velünk történik, annak helye, szerepe és jelentősége van, előrébb visz, gazdagabbá tesz!

Méltósággal és derűvel megélt napokat kívánok magunknak!