A Szaturnusz október és véglegesen csak 2014 év végén hagyja el ezt a jegyet. Karma bolygó, hosszú ideig tartó átvonulásban, tehát a téma mindenképpen említésre méltó,  a tranzit kapcsolati-párkapcsolati vetületét vizsgáljuk meg tüzetesebben. Mit üzen a Skorpióba átlépő Szaturnusz párkapcsolati szempontból? Nehezebb lesz a társkeresés, de mélyebbek az érzések? Csak a karmikus kapcsolatok állják ki a próbát?

Ki az a Szaturnusz és mit akar tőlünk?

 

Ki mit vesz észre? A Szaturnusz-tranzit mindig jelentőségteljes, mert segít leválni a régi és már akadályozó helyzeteinkről. A jegyváltás kapcsán csak akkor érzékelsz változást, ha más életterületeden kezd el átvonulni a bolygó, tehát nemcsak csillagjegyet, de nálad horoszkóp házat is vált most vagy ebben a két éves periódusban valamikor. A fent leírtak a kapcsolatainkban mostantól általános érvényesülő új szabályok, de ezek mellett természetesen a Szaturnusz azon az életterületen is mutat leckéket, ahol a horoszkópodban áthalad.

A Szaturnusz, mint karma-bolygó elsősorban felelősségvállalásra és tanulásra buzdít, méghozzá olyan leckék által, amelyek a személyes fejlődésünket szolgálják és sokszor kényelmetlenek. A Mérleg Szaturnusz tisztábban képviseli a párkapcsolati vonásokat, hiszen a Mérleg a párkapcsolat jegye, a Skorpió Szaturnusz inkább a belső érzelmi világunkat szimbolizálja. Persze ez is fontos talpköve a kapcsolatnak. A Skorpió jegyébe lépő karma-bolygó a legjobb helyen van ahhoz, hogy a párkapcsolati karmikus hatások felerősödhessenek: kiderül kinek „kell” egyedül maradnia legalábbis ebben a 2 évben, és ki az, aki a kapcsolatban lét által haladhat jobban a saját életútján. Az is kiderülhet, hogy kényelmesnek látszó, állóvízszerű kapcsolatok válnak hideggé, rideggé sőt érzelmileg fagyossá. A Szaturnusz ebben a két évben érzelmileg transzformál át minket, akár mélyrepülések, elválások által. A szilárd jegyben a kitartás jelképe remekül funkcionál: csak a hosszútávon vállalható megoldások kapnak teret, azaz hamar kiderül pl. egy ismerkedés után, hogy kivel mi működik és mi nem.

Szembe kell néznünk a belső félelmeinkkel, a kötődést és felelősségvállalást akadályozó mélyről-régről hozott mintáinkkal.

A Skorpió Szaturnusz által frusztrációs tréningen vehetnek részt mindazok, akik nem élik meg a valódi érzelmeiket: megmagyarázzák, félresöprik, felnagyítják őket, ahelyett, hogy megmártóznának bennük. A frusztrációs tréning azt jelenti, hogy ha nem a valódi érzéseink mutatta irányba megyünk, most biztosan akadályok fognak fogadni, amelyek igen bosszantóak. Minél nagyobb, jelentősebb az akadály és minél inkább érzelmileg hat ránk, annál jobban kell látnunk, hogy zsákutcában vagyunk. A bolygóállás célja, hogy rámutasson érzelmeink ismeretére (érzelmi IQ) és ösztöneink felvállalására.

A Skorpió Szaturnusz jelölhet önismereti szint-váltást is mindazoknak, aki már kellően feltérképezték és elfogadták belső világukat. Ők mély megélésekre, furcsa-múltbeli érzésekre figyelhetnek föl. Ha ilyesmi jelentkezik, jó úton haladsz!

Lecke társkeresőknek

Sikereket csak az igazán elszántak érnek el. Miben kellene elszántnak lenni? Messzebbről kell kezdenünk. Szélsőséges érzelmi kilengésekre kell számítani, ami kritikai érzékkel párosul. Önmagunkat is, de még inkább a jobban megismerni kívánt személyt látjuk pengeélesen. Hajlamosak leszünk mindent vagy semmit alapon belevetni magunkat a lehetőségeinkbe: vagy szokatlanul merészen felvállalni helyzeteket, vagy abszolút visszahúzódni. És ez periodikusan hullámzik időről-időre. Az elszántság akkor jön jól, ha tökéletesen tisztában vagyunk önmagunkkal, az igényeinkkel és ténylegesen szeretnénk már végre valakit magunk mellé. Ha ez a hármas sarokpont hiányos, akkor nagyon fogunk belül azzal küzdeni, hogy „De nekem miért nem jön össze?!”. Igen, jöhet egy szingli-korszak, hiszen a Mérleg Szaturnusszal ellentétben most nem alapvető igény a kapcsolat.

Alapszabály, hogy ne hazudj magadnak és ne szépítsd a valóságot mások előtt sem pl. a társkereső úrlapon. Merd kimondani, hogy mi van benned, persze be lehet csomagolni, de elhallgatni nem lehet, mert az leckék sorát generálja. Bátorság, türelem és a végletek tompítása segít. Figyeld meg magad mielőtt randira mész vagy portálon regisztrálsz. Ha őszintén tudsz viszonyulni a saját vágyaidhoz, most kivételes emberekkel hozhat össze a Sors.

Kapcsolati szempontból

A kapcsolatok szintén szélsőséges utat járnak be: vagy megerősödnek és tökéletessé, szilárddá válik az elköteleződés; vagy pedig elsekélyesednek és meglazulnak. Attól függően következik be egyik vagy másik verzió, hogy van-e még feladat, tanulnivaló, muníció az adott kapcsolatban. Méghozzá Igazi Nagy Karmikus Feladat. Csak úgy egymás mellett lötyögni a következő években esélytelen. Vízválasztó időszak jön: ami kibírja valóban szólhat élethossziglan.

Felerősödik az őszinteség fontossága és a bizalomé is, ezért picit is bizonytalanabb párkapcsolatokban felüti fejét a féltékenység, akár teljesen előzmény nélkül is. Ha pedig ex-ek is előkerülnek, akkor van mit újra gondolni a kapcsolatban. A következő témák érintettek: mennyire vagytok hajlandóak megnyílni; valóban lezárultak-e a korábbi kapcsolatok (mélyen is); mennyire látod tisztán illetve fanatikusan a kapcsolatot? Érdemes olyan segítséget igénybe venni a problémák megoldásához, amely pszichológiai és spirituális oldalról is

Ki mint vet, úgy arat

A születési képletünkben lévő Szaturnusz-helyzet jelentősen átalakíthatja a tranzit érzékelhető jeleit. Lesznek, akik könnyebben élik meg az érzelmi átalakulást, és lesznek, akik kemény hullámvölgyeken keresztül tudnak csak szembenézni valódi önmagukkal. Itt tudod megnézni, hogy melyik jegyben áll a bolygó a Te születési képletedben.

Szerencsésebbek a Rák, Halak, Bak és Szűz Szaturnusszal születettek. Ők lényegesebben természetesebben adják át magukat az érzelmi átalakulásnak, kevésbé végleges hangulatokat élnek meg és ha nehézségek jönnek is a kapcsolatokban érzik, hogy a feladat értük van.

Nehezebb élet helyzetekre kell felkészülniük a Kos és Ikrek Szaturnusszal születettek. Az előbbiek nem veszik észre, az utóbbiak nem veszik tudomásul a jelzéseket. Minél „süketebbek” a Sors figyelmeztetéseire, annál inkább azokban az érzelmi viszonyokban támad zavar, amelyekben éppen nem várnánk…A legjobb módszer a szembenézés és feldolgozás, nem pedig az elszáguldok mellette vagy „majd átgondolom…”.

Véleményem szerint a legizgalmasabb beavató élményekre az Oroszlán és Vízöntő Szaturnuszú szülöttek számíthatnak. Mindaz az a érzelmi feldolgoznivaló, ami eddig nem oldódott meg, most itt van és helyet kér. Jön a nagyon egyedül vagyok-életérzés, rosszabb esetben szorongás, furcsa álmok régi szereplőkkel vagy helyzetekkel, váratlan kapcsolat-szakadások, érzékenység, kavargó és felkavaró vágyak, amelyeknek nagyon nincs tere kibontakozni. Sok egyedül töltött idővel, sok természetben való töltekezéssel érdemes felkészülni. Érdemes olyan mesét keresni, ami pont azzal a problematikával foglalkozik, ami a felbukkanó gondot is okozza.

Összegezve azt mondhatjuk, hogy érzelmi szintre helyeződik az idei Uránusz-Plútó jelezte átalakulási folyamat: már nem elég okosnak lenni és jól dönteni, fel is kell vállalni a belső igényeket és teljes mértékben megélni őket. Ez sokunk számára nehéz, mert könnyebb gondolkodni, véleményt alkotni valamiről, mint meggyőződéssel, szívvel-lélekkel tenni. Itt a lehetőség gyakorolni! 😉

Ha érdekelne mélyebben is, hogy személyesen Téged miként érint a Szaturnusz jegyváltása, akkor lehetőség van rá, hogy megvitassuk! Részletek itt !