Ígértem, hogy a miért-ekkel folytatom, azzal, hogy miért nehéz manapság társat találni, és miért jut válságba egy kapcsolat a létrejöttét követő 1 éven belül az esetek több,  mint felében.

Először is most arról, hogy miért alakulnak ki nehézkesen a kapcsolatok. Később pedig arról, hogy miért olyanok, amilyenek. Vágjunk is bele!

Mint tudjuk manapság sok a szingli, a teljesen eredménytelenül és elkeseredetten keresgélő férfi és nő, akiket a társkeresési kudarcaik már-már abban is kételkedővé teszik, hogy egyáltalán alkalmas-e párkapcsolatra. Miért van ez így?

Leegyszerűsítve a kérdést: önzők vagyunk. Csak persze ezt nagyon nehéz bevallani, ha sikerült, az már félút a párkapcsolathoz. Inkább azt mondjuk, hogy „mindent megteszek, de lám, lám mégsem kellek”. Tényleg mindent? Belül is? Azzal nem szokott baj lenni, hogy a ruházatunk rendben, esetleg még ki is mozdulunk a megfelelő harci díszben a megfelelő programra. Csakhát valahogy senkinek nem tetszünk meg, legalábbis annak nem, akinek jó lenne, ha megtetszenénk. Sehol a szerelem ismét, ami persze bosszantó. Állítólag ez az egész kémia, márpedig akkor ösztönös és csalhatatlan. Ja, akkor biztos a „vevő” készülékében van a hiba, mert én aztán küldöm a jelet! Egy idő után azonban gyanús, hogy a hiba mindig az Ön készülékében van, a sajátunkban sose. Az önzés foka mutatja meg, hogy mennyi idő elteltével jutunk el erre a megállapításra…Gondold át ez nálad hogyan is működik, tanulságos!

Bármilyen furcsa a párkapcsolati kérdés is először fejben dől el. Aztán meg szívben! Avagy fordítva is lehet. A lényeg, hogy mindkét részlegnek maximálisan a projekt mellé kell állnia a siker érdekében. Bármelyikük sztrájkol eredménytelen lesz a társkeresés, vagy félmegoldások születnek. Sokaknak fejben egyszerűbb helyretenni a témát: hát persze, hogy boldog kapcsolatot szeretnék, olyan rossz egyedül! Na, igen. És miről hajlandó lemondani ennek érdekében? Ja, semmiről? Hát rossz hírem van, úgy nem fog menni! Lehet, hogy nem is kell lemondani semmiről? Lehet, bár elég ritka. Ha ketten vagyunk, akkor a kettőnk életét éljük és nem azt, amit korábban egyedül ki-ki élt. Változás, ez a lényeg! Merj változtatni, ez a lényeg! Senki nem spórolhatja meg az önismeretre fordított időt. És itt jövök én a képbe 🙂

Az életben elért sikerek mennyisége és minősége ott dől el, hogy milyen célokat tűzök ki. Tudod, hogy mi a különbség a cél és a vágy között? A vágy szimpatikusabb, mert van ebben egy nagy adag bizsergető távlatiság, azaz elérhetetlenség, megfoghatatlanság, álomszerűség. Vágyunk egy házikóra az óceánparton, a pálmafák alatt, egy Ferrari-ra, egy gyémánt nyakékre stb. Ha azonban olyan pechünk van, hogy nem születtünk milliomosnak, akkor kénytelenek vagyunk tenni valamit ezek megvalósításáért. És itt jönnek a CÉLOK. Cél, az, amit meg tudok valósítani, mert vannak hozzá eszközeim. Célom, hogy munkával keressek annyi pénzt, ami közelebb visz a vágyaimhoz. Egy vágy egyenlő sok cél. Így már nem is olyan elérhetetlen és reménytelen. Na, de hogy jön mindez a párkapcsolati témához? Úgyhogy az önismeret nélkülözhetetlen a vágyak, célok meghatározásához, akár párkapcsolati, akár más témáról van szó. Én pedig azon vagyok, hogy az önismereted bővítsem. 🙂 A lépéseket, a cél-adagokat te határozod meg, mert a te vágyad elérése a közös ügyünk!

Ennek eszközei pedig itt a honlapon ez a rovat -napról napra új infókkal-, és a hamarosan elérhető szolgáltatások.