2. rész: ami másnak egyértelmű, nekünk nem biztos

Bolygók a hetes házban

Bolygók a hetes házban

A sorozat előző részében arról esett szó, hogy születési horoszkópunkat párkapcsolati szempontból szemügyre véve milyen rejtett kincsekre bukkanunk. A nyolcas házat vizsgáltuk meg a benne lévő bolygókkal. Most a hetes ház kerül terítékre, ez a horoszkóp klasszikus, közismerten párkapcsolati háza, méghozzá a tartós, lényeges kapcsolatok jelölője. Ha ebben a házban nincs bolygó, akkor –mint mindig- az ide eső jegy és annak ura ad eligazítást, ha viszont van bolygó itt, akkor nézzük, mire számíthatunk. A bolygóállás kalkulátor segít, ha nem tudod pontosan van-e bolygó a hetes házadban.

A hetes ház trükkje az, hogy mások előbb észreveszik rajtunk a lenti működési módokat, mint mi magunk. Ugyan kevésbé elzárt terület ez, mint a nyolcas ház, mégis el szoktunk felejtkezni az itt álló bolygók szimbólumairól. Pedig ők hajlamoska árulkodni.

 

Csemege: A hetes ház az első házasság és az első hosszú kapcsolat területe. Az idő az életünkben relatív tényező, így nem annyira a kapcsolat időbelisége a mérvadó, mint inkább a mélysége. Továbbá a hetes ház az apai nagyapa háza is, számítani lehet sorsismétlésre : hasonló karakterű párra (férfiaknál is!), párhuzamos (ti. a nagyapáéval) döntési pontokra a házasság során vagy akár épp ellenkező hangulat házasságra, mint az övé volt. Az ő energiái mindenképp jelen vannak ezen az életterületen, ő itt a „védőszent”, ezért érdemes vele felvenni a lelki kapcsolatot jó viszonyt ápolni. Ez független attól, hogy él-e vagy ismerjük-e.

 

A sérülések elkerülése végett most a bolygó-szimbólumok bemutatása minimálisra szorítkozik, a bővebb kifejtést a biztonságos kereteket adó, az összefüggéseket bemutató horoszkópelemzésre kell bíznunk, a mi persze színesebb, alaposabb, mélyebb árnyalatokat mutat erről a területről, vagyis a párkapcsolati működésünk kevésbé tudatosított mozgatórugóiról.

 

Személyi jelölők a hetes házban párkapcsolati szempontból

A NAP: nagyon vágyunk egy kiegyensúlyozott kapcsolatra, mert úgy érezzük, ebben tudunk igazán kiteljesedni. Szívesen adjuk át a párnak az irányítást (attól függően lassan vagy gyorsan, hogy milyen jegyben áll a Nap). Az énképünk meghatározó eleme, hogy a párkapcsolatainkat mennyire sikeresen éljük meg, kudarc esetén könnyen jutunk arra a következtetésre, hogy az egész életünk értelmetlen egyedül. Jó esély van megtalálni azt, aki tényleg nekünk jó, de ehhez sok tapasztalatra van szükségünk.

A HOLD: tökéletes a fészekrakó-ösztön. A párnak teljes ellátást biztosítva igyekszünk megfelelő biztonságú kötőerőt teremteni a kapcsolatban. Az ellátás nem feltétlenül a pár igényei mentén alakul. Sokszor alakul át az a Hold-állás anya-gyerek kapcsolattá a párkapcsolatban, mert a Hold nemcsak az anyaszerepet veszi fel könnyen, hanem a gyerekét is. Fontos tanulnivaló itt, hogy az érzelmi kötődés felnőtt módja az egyenrangúságon alapul, és úgy is lehet az ellátás all inclusive, ha odafigyelően működünk együtt. Így valóban puha fészek épülhet mindkét fél örömére.

A MERKÚR: fontos, hogy a társ szellemi partner vagy hasonló foglalkozású legyen, ugyanis a kapcsolat alapját a Nagy Beszélgetések adják. Gyakoriak a viták, de ezek építő jellegűek. Hasznos együtt tanulni, közös hobbit kialakítani, sokat társaságban lenni és együtt felfedező utakat tenni. A kapcsolat mindig az új szellemi kihívásoktól újul meg pl. karrierváltás, egészen más közegbe költözés. Lehetséges, hogy a párunk fiatalabb nálunk.

A VÉNUSZ: kizárólag a szerelem által megalapozott házasság jöhet szóba, és fontos, hogy  a párunk életöröme ránk is átragadjon. Szenvedélyesen keressük azt, aki nekünk jó, ezért sok kaland után horgonyozunk le. A kapcsolatot mindig a kezdeti tűz lobbantja fel újra: randik, meglepetések. Ajánlatos a szexuális életet is tudatosan megújítani időről-időre, elbarangolva a kelet tudása felé; ugyanígy közös örömforrás a gasztronómia, magasabb szinten művelve. Nem a „papír”, a szokások számítanak, hanem az együttlét öröme, amibe a külön élés is bőven belefér.

A MARS: tetterős, magabiztos társra vágyunk, aki tudja mit akar. Támaszt és útmutatót keresünk a személyében. A támogatás jó esetben kölcsönös oly módon, hogy az ő szerekét toljuk, de cserébe a mi céljaink is megvalósulnak. Azért ragaszkodunk az erős emberekhez (sokféleképpen lehet valaki erős), mert a belső erőnk gyenge, nehezen adjuk át magunkat a saját élettervünknek. Vele mindez könnyebb, de nem szabad a kiszolgáltatottság csapdájába esni.

A Szaturnusz a hetes házban: kapcsolatra kárhoztatva?

Bizony ezzel az állással sokszor átoknak érezzük a kapcsolatot: feladatnak, tehernek, és visszasírjuk szingli létünket,hetes_haz2 amikor még mindez nem szakad a nyakunkba. A Szaturnusz azonban nem ereszt, és mindig elintézi, hogy kapcsolatban lehessünk, hiszen ezen keresztül tudunk fejlődni leginkább. Kapjuk is  a feladatokat rendesen. Elsősorban a párunk iránti alázat a tanulnivaló, aztán pedig a kitartás valóban jóban rosszban. Ezzel a bolygóállással két dolog nagyon gyakori: az egyedüllét és a visszatérő kapcsolati minták sora. Nyilván ösztönösen érezzük, hogy feladat van a kapcsolatok révén, ezért nem igyekszünk felvállalni a kötődést, azt remélve, hogy így a feladatok súlya nem nyom. Az elvégzetlen feladatok súlya azonban még inkább nyom, ezért üdvözítőbb nem az egyedüllét felé kacsingatni hetes házas Szaturnusszal, hanem felvállalni azt, akit a Sors küld. Nagyon nem is kell keresni, mert jön magától. A másik eset, hogy folyton ugyanolyat fogunk ki. Ez csak akkor esik meg, ha idő előtt katapultálunk a terhesnek ítélt kapcsolatokból. Az elhamarkodottság akkor van jelen, ha nem vontuk le jellemünkre nézve a megfelelő következtetést. A pár ebben az esetben hangsúlyosan tükör: távozás előtt szembe kell nézni vele/önmagunkkal, különben ugyanezt a képet fogjuk hamarosan látni a következő kapcsolatban is.

Transzcendens bolygók a hetes házban

Nem sok jóval biztatnak az asztrológusok, ha ilyet látnak, mert mindegyik bolygó formabontó. Ezzel szemben én azt mondom, hogy nem kell félni tőlük, csak nem hagyományos módon kell elképzelni velük a kapcsolatot. A Neptun kiváló egy művész- vagy spirituális életet középpontba állító házaspárnak, ahol nincsenek körülhatárolt szerepek és a rend sem alapvető kellék. A külvilág nem fogja érteni, hogy miért jó nekik, de ez kit érdekel. Az Uránusz remek, ha nem feltétlenül akarunk együtt élni, vagy külföldi párt keresünk. Sosem lesz unalmas az élet, ami szükséges adrenalint termel az Uránusz virgoncságának kielégítéshez, és máris nem jut eszébe bomlasztani. A Plútóval a hetes házban igyekezni kell mindig megújulni, hullámvasútként felfogni a kapcsolatot és törekedni a minél extrémebb megoldásokra. Belátom, hogy ezekkel a bolygókkal megáldva nem könnyen lehet megfelelő „játszótársat” találni, de az a szerencse, hogy a társnak nem sok beleszólása lesz a kapcsolat koreográfiájába. Mire eszmél, már el is van rendezve az átalakulás, ami számára is kaland.

Gondold tovább, tedd személyessé a leírtakat! A hetes házas bolygóid feltérképezésével újabb lépést tettél nemcsak az önismeretedben, hanem a tudatos párkapcsolat felé is.

U.I.: A Jupiter szándékosan nem szerepel itt és most.

Tetszett? Akkor nyomj egy lájkot, köszi! 😉 A véleményedet pedig várjuk a hozzászólások között.