A következő négy hónapban a Szaturnusz a Mérleg jegyében hátrafele mozog. Ez minket annyiban érint, hogy a Szaturnusz karma bolygó, a Mérleg a párkapcsolat jegye, a hátrafelé haladás pedig arra utal, hogy a leckék számon kérése következik. Félelmetesen hangzik? Mielőtt elkezdenénk szegény Szaturnuszt hibáztatni azért, mert most szakítunk, most kezdődnek a konfliktusok, vagy mert még mindig egyedül vagyunk, inkább vonjuk vissza  projekciónkat róla, és nézzünk szembe a magunk generálta helyzeteinkkel.

A Mérleg Szaturnusz jó lehetőségeket hordoz: megszilárdítja, elkötelezetté, hűségessé teszi a Kapcsolatot. Ez az energia akkor van jelen, ha a bolygó a jelben direkt irányba, azaz előre halad. (Erről egy korábbi írásomat itt olvashatod >>)Most azonban elkezd hátrálni, a Szaturnusz hátráló mozgása pedig mindig olyan időszakot jelent, amikor kérlelhetetlenül előjönnek a Múlt Bűnei, a hibák, az elfojtások és a Félelmek. Jelen esetben a párkapcsolattal összefüggésben, hiszen mindez a Mérlegben történik.

Mire számíts? Előjönnek a múltbeli elvarratlan szálak: volt társak, akikkel nem zártad még le ott a Mélyben a dolgodat. Most zárd le. Szembesülnöd kell a korábbi döntéseiddel, főleg azokkal, amelyeket megérzéseid ellenére hoztál meg. És azokkal, amit a Sors ellenében léptél. Feljönnek (az álmokban) régi képek, konfliktusok, amiket még mindig hordozol és akadályozzák a kibontakozásodat, akár régi kapcsolatból, akár a jelenlegiből. A hétköznapi életedben pedig feltörnek a szőnyeg alá söpört dolgok: elkent felelősségi viszonyok, nem tisztázott feszültségek, meg nem tanult leckék újra és újra. Sokszor fogod maga ugyanolyan helyzetekben találni, olyanokban, amelyekből eddig nem tanultál.

A következő egy hónapban az eltemetett, lappangó konfliktusok nem nagy dérrel-durral, hanem lágyan, felismerésszerűen jönnek elő. Nem fognak tányérok röpködni, és drámai szakításokra se lehet számítani. Ez inkább a kompromisszumok, megegyezések, a kapcsolat új alapokra helyezésének az ideje. Viszont erre kiváló! Most kell lezárni a párhuzamosságokat, most kell újragondolni a felelősségi viszonyokat és a szerepeket. Ha közös jövőt szeretnétek. Újratervezés…

Társkeresőként téged ez az időszak nem érint mélyen. Teendő csak akkor van, ha felbukkannak a múlt „hibái” hús-vér személy képében… Tudj mit kezdeni a kísértéssel, tudd lezárni, ami már meghaladott, tudj laza, de következetes maradni, merj felelős döntést hozni a jövőbeni kapcsolatod érdekében…Na, ez mégis csak épp elég mély és feladatszagú.

Mire ne számíts? Hogy pont te megúszod! Párkapcsolati félelmei mindenkinek vannak…most kezdj velük valamit! Az erőfeszítések ideje jött el: sok munka, az aratás majd nyáron esedékes.

Mit tegyél konkrétan? Keresd a kompromisszumot úgy, hogy ne mondj le a felelősségről. Úgy dönts, hogy mérlegeled a következményeket is. Ne a külsőségekre figyelj, hanem a tanulságokra. Óvatos duhaj legyél, ez itt most nem a lenge flörtök ideje, hanem az elkötelezettségé. Lehet csábítgatni, de lesznek következményei. Ez az időszak a türelemre tanít: minden bekövetkezik, amire megértél, és semmi, amire nem…nem te diktálod a tempót. Puhatold ki önmagadban, hogy merre visz az utad, és az-e a helyes irány. Hallgass a belső hangodra és választ kapsz. Ha mégsem, akkor a nehézségeid fokából tudod megállapítani, hogy jó irányba haladsz-e, ugyanis ha nem jó a térkép, akkor sok akadályt kapsz a következő hónapokban.

Ha Mérleg vagy minden bölcsességedre szükség lesz, ha Kos vagy, akkor pedig a türelmedet kell fejlesztened most. Kemény helyzeteket fognak megélni a Rákok és Bakok is. A többiekre „csak” a fentiek érvényesek. 🙂