A cím kissé hatásvadász bevallom, ugyanis a koronavírusról csak érintőlegesen lesz szó, szó lesz viszont valami ennél is fontosabb és valóban mindannyiunkat érintő dologról. Persze nem a párkapcsolati higiénia a vírus árnyékában-témakörben.

Sokan, így én is, a koronavírus megjelenését a Plútó-Szaturnusz-Jupiter együttállás számlájára írják. Ha pedig ez igaz, akkor az év végéig elszenvedjük a hatást, melegebb időjárás ide vagy oda, a konstelláció ugyanis januárig fennáll, bár a minősége időről-időre változik közben.

Ami mindannyiunkat érint, akár elkapjuk a fertőzést, akár nem, az maga a fenti bolygóhármas, hiszen mivel több, mint egy éven át együtt áll a Szaturnusz és a Plútó (bekapcsolódik a Jupiter is), mindenki éves horoszkópjában felbukkan ez az energia-tömeg, és tranzitként is jelentkezik mindenki személyes horoszkópja felett (ha betegségházban, akkor fokozott érzékenység mutatkozik a korona vírusra). Mindannyian megkapjuk tehát a Plútó-Szaturnusz erejét, amiről itt írtam korábban, (ha nem olvastad, akkor tedd meg, mert itt csak kiegészítem a már kifejtetteket, és lehet, hogy így önmagában nem lesz érthető).

Látnunk kell,azt a nagyon fontos tényt is, hogy minden(ki), ami/aki most születik, az pedig egy életen át hordozza ezt a minőséget majd.

Messze többről van szó tehát a vírusnál, ami -mint minden betegség- még a legkönnyebb megélése ennek az elementáris változást, tisztítást sugalló energiának. Ami nem rossz vagy jó, attól függ, mire használjuk.

 

KÉT MEGJELENÉSI MÓD, AHOGY AZ ENERGIA-TÖMEG KÖZBESZÓLHAT

Nemcsak emberek születnek mostanság, hanem kapcsolódások is, amelyek magukban hordozzák a fenti energiát. Ha az érintett időszakban házasodsz, köteleződsz el, a kapcsolat képletében ott lesz ez a felhasználható erőtér. Nem ijesztegetésképpen mondom, hanem csak felhívom rá a figyelmet. Nem biztos, hogy az elkerülő magatartás az ideális. Persze a kijárási tilalom jel arra, hogy mindenki a maga ha táján sepregessen és tartózkodjon a kifelé való megnyilvánulásoktól, ami egybe is cseng a Szaturnusz-Plútó bakbéli jelentésével. (Maradjunk otthon, remetéskedjünk egy kicsit, fogjuk vissza az erőinket és alakítsuk át a világképünket.) De azért azt nem gondolom, hogy egy éven át semmi lényeget se csináljunk, csak reszkessünk otthon. Ha viszont belefognánk valami nagyobb kaliberű projektbe, legyen az pl.párkapcsolat vagy vállalkozás, az időzítés kulcsfontosságú: ahhoz, hogy az elviselhető, megküzdhető, felvállalható életterületre kerüljön a Plútó-Szaturnusz erő, ahhoz, hogy jól álljon fel ennek a projektnek a horoszkópja, tudatosan kell terveznünk hosszútávra. (ami megint csak abszolút a két bolygó szimbóluma). Várhatóan sok iparág jut a csőd szélére, mire lecseng az együttállás, az asztrológusoknak viszont nincs félnivalójuk ;-). Viccen kívül: legyünk észnél, és akkor nincs mitől félni. Nem mellesleg a szorongás épp a kiteljesedés ellen hat, tehát eleve gát. Persze nem könnyű a plútói-szaturnuszi félelmeken túl lépni, de szükséges, megint csak a belátásunk.

A másik vonulat, ami talán még érdekfeszítőbb, hogy mivel nekünk és a párunknak is benne van az éves képletünkben valahol ez a konstelláció, ezért -főleg, ha párkapcsolati házat érint- belengi ez az energia a kapcsolatot és valamit kezdeni kell vele. Vagy magunkkal, általa! A párkapcsolatba azt visszük bele, amink van: aktuálisan legfőképpen a Plútó és Szaturnusz eget rengető energiáit, ami a mennybe repíthet, de a pokolba is taszíthat. Nem árt tehát tudni, hogy az éves előrejelzésünkben, hol áll az együttállás, melyik részünket érinti, illetve hogyan hozható balanszba a párkapcsolat témakörében. Ugyanez persze a párnál is vizsgálandó, a meglepetések elkerülése végett. Azt vallom, hogy amit tudunk, azzal tudunk mit kezdeni, van eszközünk a kezeléséhez; amit viszont nem ismerünk .és ekkora erővel bír- az csak úgy szembejön és már csak az események után futhatunk.