love1Kezdjük egy három mondatos asztrológiai tanfolyammal: az aszcendens a személyiség belső működését jelenti, a deszcendens –ami vele épp szemben áll- a külvilágot jelöli. A deszcendens zodiákus jegye illetve az ott álló bolygók (és ez vonatkozik a teljes hetes házra is) azt az energiát jelölik, amit másokon keresztül szeretnénk/tudunk megélni. Az Uránusz a transzcendens bolygók közé tartozik, a Merkúr erősebb megnyilvánulása.

 

Bármely transzcendens bolygó a deszcendensen két dolgot jelez egyértelműen: hatalmas erőket kérünk és kapunk a párkapcsolatban, illetve nem célszerű a szokásos menetrendekben gondolkodni, mert a mi kapcsolatunkban bizony lesz csavar. Még pedig nem azért, mert milyen szerencsétlenek vagyunk, hanem mert nekünk ez így a pont jó, erre vágyunk, ott legbelül.

 

Az Uránusz a három transzcendens bolygó közül a középút: van nála nehezebb súlyú versenyző is, a Plútó, de lehet, hogy a Neptunnal olcsóbban megúsznánk. De mi nem őket, hanem épp az Uránuszt választottuk, mert általa jutunk közelebb a küldetésünkhöz, ő fejlesz megfelelő módon.

 

Az Uránusz a nagy felfordulások és a lázadások megtestesítője, személyiségszinten is. Ha ez a bolygó „kívülre kerül”, azaz a deszcendensen vagy a hetes házban áll, akkor arra programoztuk magunkat, hogy az ellenvetéseinket, tiltakozásainkat másokon keresztül éljük meg, mert önmagunkon belül nem vállaljuk fel. A hullámvasút-életérzés pedig garantált, mert a kapcsolat mindig uránuszi marad, azaz állandó változásban lesz, meglepetésszerű fordulatokra kell berendezkedni. A társ az, aki a a hullámvasutat irányítja: ő belőle fakadnak a meglepetések. Mi pedig utazunk: hol lent „de nagyon jó, hogy nem egy átlagos, szürke kapcsolatom van, hanem ilyen izgi és színes!!!” továbbá „hú bárcsak kiszámíthatóbb, biztonságosabb lenne minden körülöttem. Egy kis nyugira vágyom!”. Nagyjából így. Nincs megállás.  Nem árt tudni azonban, hogy a fent és a lent is belőlünk fakad, a pár csak megtestesíti a vágyainkat! Ami kint, az bent!

 

A hullámvasút elképzelhetetlen kötött pályás troli képben, az olyan szokványos lenne. Ellenben a hetes házas Uránuszt vonzza mindenki, aki fura, extrém és akár kissé kelekótya is. Nagyon szeretnénk mi magunk is kilógni a sorból, de –hacsak más jel erre nem utal a személyes horoszkópunkban- erre nincs módunk másképp, mint a külvilág által.

 

roller-coaster-590482_640

 

Ha a deszcendenst illetve a hetes házat a párkapcsolat témakörére szűkítjük le, akkor az Uránusz ezen a területen azt sugallja, hogy erősen vonzódunk, sőt sorsszerűen kötődünk a fura figurákhoz, nem szeretnénk sem konvencionális párt, sem ilyen kapcsolatot. Izgalomra, újdonságra vágyunk a kapcsolatban, és a párunktól várjuk ennek beteljesítését. Persze hogy kinek mi a nem konvencionális, az erősen ízlés kérdése. Ha ilyet látok a képletbe én mindig a külföldi partnert javaslom, ugyanis általa lehet legkézenfekvőbben megélni a „fura”-ságot még akkor is, ha nem a hottentotta törzsből választunk párt. Egy más nemzetiségű, vagy vallású, vagy társadalmi státuszú, esetleg kirívóan eltérő munkaidejű vagy életvitelű pár az Uránusz egy másik analógiáját is lefedi.

 

Az Uránusszal a deszcendensen ugyanis nehéz megélni a szabadságunkat: vágyunk a keretek felszámolására, de kívülről várjuk hozzá a segítséget. Ezért aztán nagyon imponáló, ha a társunk szállítja a szabadság-érzetünket. Leggyakrabban úgy tesz ezt, hogy foglalt és ezért nagyobb szabadságot kapunk, mint egy kétszemélyes kapcsolatban. Több időnk van, több dolgot tehetünk meg. A másik, fentiekben vázolt lehetőség a külföldi pár, aki már szabad, de plusz szabadságot adhat azáltal, hogy másképp gondolkodik, él, érez. Más szokásai vannak, és mindenki megtarthatja a magáéit. Ez nagy előny Uránusszal a deszcendensen!

 

Hogy pontosan mekkora pórázt szeretne az Uránusz a deszcendensen, mekkora a minta-tagadás és újító-szándék, azt a személyes horoszkóp egésze árulja el. Ha több bolygó is áll a hetes házban, vagy a deszcendens környékén, akkor annál fokozottabb és sokszínűbb az elvárásunk a társ felé, mert a bolygók jelezte szimbólumokat általa tudjuk magunkba integrálni, ezeket neki kell prezentálni a számunkra. Csapdába esünk, ha –az Uránusznál maradva- mindenképp mi magunk szeretnénk furcsák, sorból kilógók lenni. Nagyon könnyű belegabalyodni, hogy voltaképpen mi magunk vagyunk a különcnek, de nem feladat ezt a szerepet magunkra húzni! A külvilág bárminemű erőfeszítés nélkül is furának fog látni, erre nem kell rájátszani. Nem involválható ugyanis az Uránusz, hiszen kitettük őt magunkból, csak kívülről, más által szerezhetjük vissza. Az a jó, ha minél kevésbé viselkedünk uránuszian, viszont nagy becsben tartjuk az ilyen emberek társaságát. Ha az uránusziság nagyon beindul bennünk, akkor felborul az egyensúly, és nem kapunk olyan párt, aki igazán illene hozzánk, mert az uránuszi szerep már foglalt, általunk. Ne törekedjünk tehát áthelyezni az Uránuszt az aszcendnesre, ha nem oda született, ez még senkinek sem sikerült, és nekünk se fog, hiába képzeljük magunkat egyedinek :-). Inkább keressük az erős, extravagáns egyéniségeket és lépjünk velük szövetségre, így az Uránuszunk örömteli és együttműködő lesz.

Olvasnál még a témában? Akkor nézd meg ezt: A deszcendens szerepe a párkapcsolatban

Dobj egy lájkot, ha tetszett vagy ha olvasnál még ilyen posztokat! 🙂